SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor'a Destek ve Moral Ziyareti

0
Güncellendi - 2016-10-28 19:07:39
Yeni Malatyaspor'a Destek ve Moral Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeni Malatyaspor’a moral ziyaretinde bulundu.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, “Yeni Malatyaspor olarak bu sene çok güzel bir takım kurduk. Hem teknik heyetiyle, hem de futbolcular olarak güzel bir ortam yakaladık. Taraftarımıza ve camiamıza bizi bu yolda yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu takımda Şampiyonluk yaşayan bir başkan olarak inşallah bu sezonda güzel bir Şampiyonluk yakalayacağız. Bizler inandık. Taraftarlarımız inanıyor. Geride kalan 8 maçta 19 puan topladık. Bunun devamı da gelecektir. Bu ligde her maç iki puan ortalaması ile ilerlesek, Şampiyon oluruz. En kötü ikinci olarak Süper Lige çıkarız. Bu sene herkesin bize sahip çıkması gerekir. Bugün bu derbi öncesi bizleri yalnız bırakmayan kıymetli protokolümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Yeni Malatyaspor’a Elazığspor maçı öncesi başarılar dileyerek, “Yeni Malatyaspor, ligde güzel bir seri yakaladı. Şuanda liderlik koltuğunda oturuyor. Her şeyden öte göze hoş gelen bir futbol ortaya koyuyor. Bunların ötesinde ise kalıcı sağlam başarılar yakalamak gerekir. Geçen yıl Süper Ligden düşen takımların durumlarına baktığımız zaman, şuanda ligin alt sıralarında yer alıyor. Bunun nedeni ise güzel bir yönetim sistemi uygulanmamasıdır. Biz her zaman şunu savunduk. Saman alevi gibi bir başarı yakalamak istemedik. Köklü bir takım oluşturmak istedik. Bu her şeyden önemli. Bu doğrultuda Yeni Malatyaspor, mütevazi bir bütçeyle kurulan takım büyük başarılara imza atıyor. Doğu derbisi olarak bilinen Elazığspor maçı bizim adımıza farklı bir yere sahip. Ezeli rakipler artık dost olmalıdır. Bu maçında dostluk çerçevesine dönüşmesi gerekiyor. Geçmişte oluşan taşkınlıkların son bulmasını ümit ediyorum. Taraftar grupları çok ciddi bir emek sarf etti. Hepimizin arzı ettiği şeyde budur. Her iki takıma da şimdiden başarılar diliyorum. Dostluk kazansın diyorum” şeklinde konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Yeni Malatyaspor’un emin adımlarla hedefine doğru ilerlediğini kaydederek, şunları söyledi: “Tüm Türkiye tarafından ayakta alkışlanacak bir derbi olmasını istiyorum. Her iki takıma başarılar diliyorum. Hem Elazığspor hem de Yeni Malatyaspor’un ligdeki başarısı bizim için çok önemli. Geçen sene Elazığspor güzel başarılara imza atmıştı. Bu başarılara devam etmesini temenni ediyorum. Hem Elazığspor hem de Yeni Malatyaspor Süper Lige çıkmasını istiyoruz. Bölgemizin rakip değil, ekip olduğunu herkese göstermemiz lazım. Özellikle her iki takımın taraftarlarının başlatmış olduğu beraberliğin, devam etmesini arzu etmesini istiyoruz. Türkiye’de mücadele etmemiz gereken çok fazla terör örgütleri var. Bu kadar örgütle berabere mücadele ederken, iki komşu ekibin takımlarının bu kardeşliği taçlandırmaları gerekir. Bugün ki maç çok önemli. Skordan çok kardeşlik açısından çok önemli. Uzun aradan sonra ilk kez iki takımın taraftarları bir arada maç izleyecekler. Malatyalı hemşerilerimizden dileğim şudur. Takımlarına sahip çıksınlar. Biz Malatya’nın siyasi olarak, takımın yanındayız. Malatyalı hemşerilerimde üstüne düşeni yapması gerekiyor. Bunu net olarak göstermeleri gerekiyor. Bu başarılarımıza devam ederek, Play-Off’lara kalmadan, direk olarak Süper Lige çıkmak istiyoruz. Önceki senelerdeki gibi Play-Off’lara kalmak istemiyoruz. Ankara’daki yoğun programımdan dolayı bu maçta olamayacağım. Ama dualarım her zaman Yeni Malatyaspor’la birlikte olacaktır.”

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise “Öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Milletimizin yüzyıl önceki sıkıntılı durumundaki bugüne kadar devam bu kutlu yürüyüşünde bize öncü olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimizi de rahmet ile anıyoruz. Bu güzel günde iki güzide ekibimizin karşılaşmasını izleyeceğiz. Bu maçın iki ili için sevgiye ve hoş görüye vesile olmasını diliyorum. Uzun zamandan beri karşılıklı olarak seyirci yasağı vardı. Futbolun olması gerektiği noktada, kardeşliği ve dostluğu yansıtılamıyordu. Bu karar katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bize düşen her iki olarak, orada dostluğu ve kardeşliği devam ettirecek o alt yapıyı kurabilmektir. Bu anlamda Yeni Malatyaspor’a bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Bir ili bir marka düzeyinde temsil eden değerleri vardır. İyi bir takım kurdular. Başarılara koşuyorlar. Bu noktada şehrin bütünleşmesi gerekiyor. Bu başarın daim olması gerekiyor. Buda herkesin sahip çıkması gerekiyor. Doğunun derbisi maçında iki takıma başarılar diliyorum. Dostluk kazansın diyorum” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ymsziyaret

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Menajer (7 yıl önce)
    Bu takıma mali yönde destek verilsin kadro güzel şampiyon olursak güzel takviyeler yapılırsa çok güzel olur Not verim fransa liglerinde biraz daha ilgi gösterilirken burda çok güzel futbolcular var 1 lig ve 2ci ligler siyahi futbolcular var süper olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat karalp (7 yıl önce)
    Elazığ maçında yeni malatya ya başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (7 yıl önce)
    Siz maddi destekten bahsedin lafla peynir gemisi yürümez
    0
    0
    Yanıtla