SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Malatyaspor'da Mutluyum"

0
Güncellendi - 2018-05-12 22:50:07
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Galatasaray karşılaşmasının ardından konuştu. Yeni Malatyaspor’da mutlu olduğunu söyleyen Bulut, “Burada mutluyum. İleriye dönük yapılanma ihtiyacı var” dedi.

Galatasaray’a deplasmanda 2-0 mağlup olan Evkur Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Erol Bulut, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Maça iyi başlamadıklarını söyleyen Bulut, “Daha iyi başlamak isterdik ama olmadı. İlk dakikada gol yedik. Bütün sezon bireysel hatalardan çok çektik. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. İlk yarıya bu şekilde bitirdik. Birkaç değişiklikle hücum anlamında etkili olmak istedik. Baskı da kurabildik. Galatasaray ilk yarıdaki gibi gelemedi. 70. dakikada Sadık sakatlanınca 10 kişi kaldık. Bu statta 10 kişi kalınca zorlanıyorsunuz” dedi.

“Yeni Malatyaspor’da mutluyum” 

Göreve geldikten sonra 4-2-3-1 ve 4-3-3 sistemleriyle oynadıklarını söyleyen Bulut, “Ama futbolda bunlar değişebilir. Bazı maçlarda 3-5-2 oynadık. Fenerbahçe maçında böyle oynamıştık ve etkili de olduk. Fenerbahçe gibi takıma karşı, lige yeni yükselmiş bir Anadolu takımı bunları yapabiliyorsa, bu çok güzel bir şey. Yönetimle oturup konuşacağız. Bazı detaylar var ileriye dönük, onları konuşmamız gerekiyor. Yeni Malatyaspor’u bir yerlere getirmemiz gerekiyorsa bunların yapılması gerekiyor. Aksi halde başkaları gelip sizi geçebilir. Tesis olsun, transfer olsun, bunları konuşmamız gerekiyor. Ben burada mutluyum ve burada kalıp kalmama konusu, başkan ve yönetime bağlı, gelecekle ilgili konulara bağlı” diyerek sözlerini tamamladı.

GALATASARAY CEPHESİ..

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de, Yeni Malatyaspor maçının ardından konuştu. Şu ana kadar ön sözü futbolcuların söylediğini ve son sözü de onların söylemesi gerektiğini belirten Terim, “180 dakika var derken, artık 90 dakika kaldı” dedi. Arsene Wenger’in Arsenal’den 22 yıl sonra ayrılması hatırlatılan Terim, “Ben burada 22 yıl kalsaydım, daha farklı kazançlarımız da olabilirdi” dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor’u taraftarı önünde 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa çok yaklaşan Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Belhanda’dan bahsederek sözlerine başlayan Terim, “Belhanda’nın daha da iyi ve devamlı iyi oynaması lazım. Böyle ve böylenin üstü olmalı. Bu yeteneği var. Bugün hakikatten iyiydi. Daha evvelki maçlarda da iyiydi. Bu alıştığımız şeklin devam etmesi ve üzerine koyması ondan bekleniyor. Atmalı, attırmalı, sorumluluk almalı, geçiş oyunlarının önemli adamı olmalı. Bunun için geldi ve kendisinden memnunum. Önümüzdeki yıl da kendisinden daha iyisini bekliyorum. Ben geldikten sonra taktik anlayışta ufak bir değişiklik yaptık. Bizde santrfor arkası yok. Oyuna direkt etki eden bir Belhanda hepimiz için iyi olacak” dedi.

Anneler Günü’nü de kutlayan tecrübeli teknik adam, “Ben 11 sene oynadım Galatasaray’da. Sonra da teknik adamlık yaptım. Ankaragücü ve Göztepe’den sonra Galatasaray’dan başka takım çalıştırmadım. 800. maç, az buz bir maç değil hem oyuncu hem hoca olarak. Bu maçı idrak ederken kazanmamız beni çok mutlu etti. Bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Bu galibiyeti önce anneme, sonra eşime, 3 torunumun annesi 2 kızıma bu galibiyeti hediye etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Hikayenin sonunu futbolcular söylemeli” 

Son maç artık öncesinde söylemlerin önemli olmadığını ifade eden Fatih Terim, “Son maçın artık söylemi yok. Bu oyunun önemli aktörleri bu hikayeyi yazdılar. Bunun önsözünü onlar yazdılar, son sözünü de onlar söylemeliler. Benim bir şey dememe gerek kalmamalı son maçta. Getirmişsiniz, galibiyet sizin, beraberlik sizin. Zor bir deplasmana gidiyoruz. O camiayı ben çok iyi bilirim. Müthiş bir seyircisi vardır. Çok da güzel günlerimiz geçti ama dediğim gibi sona gelen, beraberliğin bizi sizi şampiyon yaptığı bir ortamda, oyuncularımız da bunun bilincinde olacaklardır. Hikayenin sonunu onlar söylemelidir. 180 dakika derken kaldı 90. Bu 90’dan sonra da büyük Galatasaray ailesine bu şampiyonluğu hediye etmeliyiz. Bu yüzden bir motivasyon, herhangi bir ikazda bulunma niyetinde değilim. Onlar zaten bu işin bilincindeler” dedi.

“Taktiksel olarak büyük maçları çok iyi oynadık” 

Hücumu seven bir hoca olduğunu söyleyen Fatih Terim, “Büyük maçları ve bu maçı taktiksel manada çok iyi oynadık. Bugün biz sadece mağlup olsaydık son maça ümidimizi taşıyamıyorduk. Buna rağmen baskıyla başlayan, rakibini iyi analiz etmiş bir Galatasaray vardı. Her çıkışımız pozisyon oldu. Gomis, Rodrigues, Sinan bazı pozisyonlarda tercihlerini farklı yapsalar durum daha farklı olurdu. İlk yarıda Boutaib’in son bölümde bir şutu var, bunun dışında rakibin pozisyonu yok. Bizim teknik heyet ve personelle aldığımız bir sonuç bu. Bu gerilimi bazen kaldıramıyoruz. Telin üzerinde yürümek kolay değil. Ben tecrübemden dolayı, Galatasaray’ın dikkatli başlamasını istemediğimi söylüyorum. Taraftarlarımız da 3 diye bağırıyor. Biz böyle alıştırdık taraftarlarımızı. 1-0 olsun bizim olsun gibi bir düşüncemiz olmadı. Rakipten fizik olarak da üstünüz. Bugün zamanı biraz daha tehlikesiz geçirdik. Bugün özellikle ikinci yarıda kaliteli ara topu ve kaliteli koşuyu yapamadık ama bunun dışında her şeyi yaptık. Maç haftadır yazılanları, söylenenleri bütün oyuncular biliyor. 1 rakiple de uğraşmıyoruz. Aman dikkatli olun gibi bir durumumuz yok oyun içinde. Zaten benim de tarzım değil" açıklamasını yaptı.

“Yurt dışında daha fazla kalabilirdim” 

Galatasaray’da çok başarılı olduğu belirtilen ve yurt dışında yeteri kadar kalıp kalmadığı sorulan Fatih Terim, “Milan’dan geldikten sonra ben Türkiye’de çok fazla çalışma niyetinde değildim. Fiorentina ve Milan gibi takımlarda çalışınca birçok kulübün kapısı size açılıyor. Rahmetli Özhan Canaydın, 'Galatasaray’ın sana ihtiyacı var' dediğinde geldim. Sonra da milli takım oldu. Ama yurt dışında daha fazla kalabilirdim' dedi. Maç yapılanmasıyla ilgili soruyu da cevaplayan Terim, 'Futbolu idare eden kurumun planlama yaparken muhakkak bir bildiği vardır. Niye hep beraber aynı saatte oynamıyoruz, onu da bilmiyorum. Sanki daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi muhakkak bir bildikleri vardır” diye konuştu.

Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Abdürrahim Albayrak ise, “İyi bir maç oldu. Fatih hocaya çok teşekkür ederim. 1 hafta orada yattı. Bu gece de kimse uyumadı, hiç birimiz uyumadık. Tabii ki stresli geçiyor, kolay değil. 180 dakikamız vardı. Bugün yendik. Şimdi Göztepe maçı hazırlıklarına başlayacağız. İnşallah İzmir’de galip gelip şampiyon olacağız. Onun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ona göre çalışıyoruz. Onun bilincinde ve ciddiyetindeyiz. Geldiğimizde hocamızla beraber şampiyon olacağız dedik. İnşallah olacağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul, iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • yücel (5 yıl önce)
    gelecek yıllar için en azından 3 yıllık bir sözleşme yapmalısınız. ona gore takıma transfer çalısmasını şımdıden çözmeye bakın, basarılar
    0
    0
    Yanıtla
  • BEKİR (5 yıl önce)
    Erol hocayı başarılı buluyorum, onunla devam etmemiz ve transferi hocaya bırakmamız gerekir. Bu takım 3 - 4 nokta transferle daha iyi yerlere gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetbb (5 yıl önce)
    Hocam size güveniyoruz başarılı olacaginiza inaniyoruz ve kalmanızı istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevko (5 yıl önce)
    Osmanlıda düstü sayılır cok iyi adamlar var simdiden genclerbirligi kalecisi, serdar gürler basta olmak uzere bu iki takımdan iyi oyuncular alınsa süper ligi tanıdıkları icin bize cok faydalı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Srk (5 yıl önce)
    Hoca son maçta artık dia yı bi oynatsın ya, bi görelim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur türkan (5 yıl önce)
    Yahu burada halen erol hocayı başarılı bulmayan arkadaşlar var hakikaten güleceğim yoktu,Erol hoca değil de ertuğrul hoca olsa küme düşecektin bunu konuşmayıp ta erol bulut'un başarısızlığını konuşuyorsan malatya futbolunun hali ortadadır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın Gökalp (5 yıl önce)
    Saygı değer Erol hocam Gençlerbirliği düştü kalecileri hopf ve sesension degerlendirilebilir teşekkürler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Bu kötü kadroya rağmen ligde kaldıysak hocamızın bunda büyük katkısı vardır
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Erol hocayı kesinlikle başarılı bulmuyorum.bugün ligde kaldıysak İrfan buz un felsefesiyle ve büyük şansımızla başardık.Bu kadro her sene bu şansı göremez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu kadroyla seneye sans yok demissiniz bu kadroyla ligde kalınmayacagını kabul ederek erol hocayı suclamanız büyük bir celiski erol hoca dsnda baskası bu takımı ligde tutamazdı dua edelim transferler erol hocaya bırakılsnda adam kendi oynatacagı takımı kendisi secsin bakın o zman avrupaya oynayacagız insallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevko rakipler bu yıl çok kötüydüseneye böyle olmaz bu kadar başarısız transferlerle ligde kaldi erol hocan ama seneye bu kadar saçma kadro olursa erol bulut değil sen ferguson u getir birşey değişmez düşersinn
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (5 yıl önce)
    Hocam sen bir tanesin ..İnşallah bundan sonra daha güzel günler seninle birlikte Malatyasporun olacaktır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Bir ileri iki geri, hesap soran yok. 30. saniyede gol yemişsin. Ligde kaldık yeter anlayışı. Kim istemez bu takımda kalmayı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın Gökalp (5 yıl önce)
    Hocam size güveniyoruz başarılı olacaginiza inaniyoruz ve kalmanızı istiyoruz saygilar Aydın GÖKALP
    0
    0
    Yanıtla
  • Fanatik (5 yıl önce)
    ALEM BUYSA KRAL SENSİJ HOCAM.VALLAHİ SENDEN BASKA KİM GELSE BU TAKİMİ LOGDE ASLA TUTAMAZDİ.5 SENE BİZLE CALİSSA ALTYAPİ ,TESİS ..HEPSNİ OTURTUR.BİZE COK LAZİMSİN BE HOCAM
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya kolik (5 yıl önce)Fanatik isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen Kralı taraftarlar bırakmasın sahip çıkalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (5 yıl önce)Fanatik isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla