SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Malatyaspor'u Süper Lige Taşıyacağız"

0
Güncellendi - 2017-01-22 17:33:24
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TFF 1. Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’u Süper Lige taşıyacaklarını söyledi.

Malatya’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Tüfenkci, sportif yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“MALATYA, TÜRKİYE’DE ÖRNEK İLLERDEN”

Sportif yatırımlar bakımından Malatya’nın Türkiye’deki örnek illerden birisi olacağını dile getiren Tüfenkci, şunları söyledi: “Gençlik ve spor altyapısı bakımından Malatya, bölgede ve Türkiye’de bu anlamda inşaatları bittiğinde gerçekten farklılık arz edecek bir konuma, kıskanılacak bir konuma gelmiş olacak. Gerek olimpik yüzme havuzuyla gerek kapalı spor salonuyla gerek gençlik merkeziyle gerek sporcu fabrikasıyla gerekse de Malatya’da amatör sporların altyapısı bakımından Türkiye’de örnek illerden birisi olacak. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanımızla beraber geldiğimizde de bu alanları tek tek gezerek, hangi aşamada olduğunu ve biran önce hızlanması noktasında gerekli talimatları da verdirdik. İnşallah bu bağlamda Malatya’da atlı sporlar noktasında da Yazıhan’ımıza inşallah 2017 yılı içerisinde yeni bir tesisi de kazandırmış olacağız. Gerek Konak’a, gerek Yazıhan’a, gerek Darende’ye, gerek Doğanyol’a sentetik futbol sahalarını da inşa ettirmiş olduk. Kuluncak’a da inşallah bu dönem içerisinde yeni bir sentetik sahayı kazandıracağız.”

“YENİ MALATYASPOR’U SÜPER LİGE ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Bakan Tüfenkci, Malatya’nın tek profesyonel futbol takımı olan Evkur Yeni Malatyaspor’u Süper Lige çıkarmak istediklerini belirterek, “Yeni Malatyasporumuz inşallah şampiyonluğa 2017 yılı içerisinde emin adımlarla gidecek. Şehir olarak hep beraber sahip çıktığımızda şampiyonluk gelecektir. Şehrin buna ihtiyacı var. Hep beraber sahip çıktığımızda, teknik heyet ve futbolcularda üzerlerine düşeni yaptığında, inşallah bu sezon bir Yeni Malatyaspor’u Süper Lige çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUĞU YENİ STATTA KUTLAMAK İSTİYORUZ”

Evkur Yeni Malatyaspor’un şampiyonluğunu yeni statta kutlamak istediklerini kaydeden Tüfenkci, “Bununla ilgili en azından son maçlarını Malatya’da oynanması ve yeni açılacak statta da bu kutlamaları yapmak istiyoruz. Gençlik Spor Bakanımız ile beraber yapmış olduğumuz incelemede ve bakanımızın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda stadın bitim işi Mart ayı içerisinde tamamlanmış olacak. Ancak oradaki çimlerin oturması noktasında bir takım sıkıntılar var. Bunu da Sayın Valimiz de iletti, Ankara’ya gittiğimizde, yapılacak bir şey varsa onu da takip edip, doğrusu biran evvel yaptırmak istiyoruz. İstiyoruz ki son maçlarımızı, şampiyonluk maçlarımızı inşallah Cenabı Allah nasip ederse buralarda yapmak istiyoruz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • ilyas (7 yıl önce)
    Sayın Bakanım gerekli hassasiyeti takımımıza gösteriyorsunuz lakın Malatyalı iş adamlarının takıma herhangi bir katkısını göremiyoruz. Takım şampiyonluğa koşuyor ama iş adamlarımızın hiçbir girişimi yok. Şehri havaya sokmak için her türlü etkinlik yapılabilir. Stadyumlarımızın özellikle de kale arkasının boş olması bizim gibi gurbette yaşayan taraftarlar için gerçekten büyük bir üzüntücü verici durum.:( Eski malatyanın maçlarına gittiğimizde heryer dolu olurdu ilçelerden otobüslerle maça gelinilirdi şimdi bakıyorum da hiç öyle bi hava yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    Milleti kandirmayin bu kadro ile superlig hayal transfer yok forcetin yok sol bekin yok 10 numaran yok hayal kurma bakan
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    Malesef lobi gücümüz yok.Eskişehir Sivas Göztepe bu işi çok güzel idare ediyorlar.Özellikle Eskişehir li bir bakan resmen el atmış durumda.Malatyasporumuzu bu güçlere yem etmeyelim.Sahip Çıkalım..Sesiniz daha gür çıksın lütfen..
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    Sayın bakanım daha dün akşam Malatyadan İstanbula Havayaolu İle geldim.İstanbula sefer yapan iki şirketin uçak seferleri arasında 5 dk zaman farkı vardı.Bekleme salonunda ayakta duracak yer yok.Güvenlik kontrol noktaları yetersiz.Resmen işkence ye dönüşmüş durumda.Bizden küçük illerin alanları bizden katbekat daha büyük.Bir gün gelip havalimanındaki rezilliği görmenizi istiyorum.Giderken çekilen rezillik mi dersiniz dönerken valiz alımlarındaki rezillkmİnsanlar valizlerini almak için üst üste çıkıyorlar..Bu alan Malatyamıza yakışmıyor ben şahsım adına şehrim adına utanıyorum.Lütfen artık bir el atın şu alana..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Yeni statta A milli maç oynanmayacak. Eskişehir bastırıyor. Stat yapılırken bunlar hesap edilmeliydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Torje1905 (7 yıl önce)
    örnek ilin neden stadi 8 yildir bitirilemiyor bide neden projeyle ayni degil stad sayin bakan??
    0
    0
    Yanıtla
  • muse (7 yıl önce)
    Lafla,sampiyonluk,olmaz,takima,takviye,lazim En,Az ,uctane,oyuncu,transfer,yapmak,gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mete (7 yıl önce)
    Büyüksün sayın bakanım gururumuzsun
    0
    0
    Yanıtla