SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Malatya'yı Konuşmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:46:07
A- A+ PAYLAŞ

TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz Malatya’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Bu kapsamda Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) üyeleri ile de bir araya geldi. BİLSAM’ın Malatya’nın birikimini akademik ve entelektüel bir boyutta taşıdığını ifade eden Öz, merkezin proje ve faaliyetlerini ilgiyle takip ettiğini ve önemsediğini ifade etti.

Malatya Milletvekili Öz konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının İnsanların bilinçlenmesi, birlikte yaşama kültürünün gelişmesi, ortak sorunlara çözüm yolları üretilmesi açısından sunduğu imkânlara değinerek, STK’ların kendi alanlarında ihtisaslaşmasının önemli olduğunu belirtti.

Gazetecilerin sorunlarını da cevaplayan Öz, ülke gündemi ve Malatya’ya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öz, milletvekillerinin Meclis’teki yasama faaliyetleri kadar temsil ettikleri bölgenin sorunlarıyla ilgilenmesinin ve çözüm önerilerini ortaya koymasının önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin AKP'yle birlikte kesintisiz tek başına iktidar yönetimine ve güçlü hükümetlere kavuştuğunu ifade eden Öz, bu sayede eğitimden sağlığa, ekonomiden ulaşıma birçok alanda kalkınma hamleleriyle rekor düzeyde ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti. Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz açıklarında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet tarihimizde halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki hükümet güven ve istikrar içerisinde ülkemizin refah seviyesini daha da artıracaktır.

Hükümet görevini çok iyi yapıyor. Burada milletvekillerine ve yerel yönetim temsilcilerine düşen temsil ettikleri bölgelerin sorunlarıyla ilgilenmek, her zaman çözüm noktasında taraf olmak, irade ortaya koymak."

“Yeni Türkiye”yi Konuşabilmek için Önce 'Yeni Malatya'yı Konuşmalıyız”

Yeni Türkiye sorularına Öz “Yeni Türkiye elbette önemli. Yeni Türkiye öyle boş bir söz değil, bir ideali ifade ediyor.  Türkiye’nin tarih sahnesinde tekrar var olma iddiasını ifade ediyor. Bunu herkesin iyi okuması gerekiyor. Ancak bunun daha da anlamlı olabilmesi için Yeni Türkiye’den önce bizim Yeni Malatya’yı konuşmamız gerekiyor. Eğer 2023 hedeflerimiz yoksa 2071 vizyonumuz yoksa Malatya Yeni Türkiye’ye çok şey katmayacaktır. En küçük birimlerden tutun da üst düzey kurumlarımıza kadar bir vizyonumuz olmalıdır” dedi.

“Makamların Önemi Yoktur"

Milletvekili olmak, belediye başkanı olmak, makam sahibi olmak asla cennetin beratı değildir. Görevlerimiz, sahip olduğumuz makamlar insanların dualarına ve iyi niyet temennilerine vesile oluyorsa bir kıymeti var. Hiçbir makam hiç kimseye mülk değildir. Bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve burada yaptıklarımızdan ya da yapmadıklarımızdan hesap vereceğiz. O bakımdan hepimiz sorumluluklarımızı en iyi biçimde yerine getirmek durumundayız. İktidarıyla, muhalefetiyle, işçisinden memuruna, esnafından sanayicisine, öğrencisinden bürokratına kadar hepimizin bu bilinci taşıması gerekiyor.

“Çözüm Süreci Çok Önemli”

Şuanda Türkiye'de bir normalleşme var. Bu sadece özgürlüklerin kullanılması noktasında değil. Ekonomik teşebbüs hürriyetinden kendini ifade etmeye kadar. Bunun temelinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın karizmatik liderliğiyle yakalan siyasi istikrar ortamının ve oluşan güvenin çok etkisi var.  Ama bunun kalıcı hale gelmesi gerekiyor. Bu noktada geldiğimiz aşamanın ve geleceğin teminat altına alınması için yeni bir anayasa hayati önem taşıyor. Ülkemizin artık enerjisini iç meselelerine harcamaktan tamamen kurtulması gerekiyor. Kendi içimizde bakmaktan on yıllardır dışarıdaki gelişmelere kör kaldık.

Ortadoğu ateş çemberi içindeyken, Balkanlar’da, Karadeniz’in kuzeyinde, Kafkaslar’da etnik birtakım gerilimler yaşanırken, bu ateş çemberinin ortasında her açıdan daha güçlü olmamız gerekiyor. Sadece iç barış değil, bölgemizde de barış ve istikrarın sağlanması, tarihte olduğu gibi etnik, mezhebi, dini ayrım gözetmeden yan yana yaşanabilmesinin gayretinde olmalıyız.

“Ülkemiz Ateş Çemberinde”

Bölgesel olarak çok ciddi bir istikrarsızlık ortamında yer alıyoruz. Özellikle Irak ve Suriye’de yaşanan istikrarsızlık, tüm bölge ülkeleri için olduğu gibi Türkiye için de ciddi bir tehdit kaynağı olmaya devam ediyor. Son dönemde buna birde tüm bölge güvenliğini tehdit eder hale gelen IŞİD terör örgütü eklendi. IŞİD’in rehin aldığı vatandaşlarımızın ülkemize ve ailelerine kavuşması için Hükümet yetkililerinin gece gündüz çalıştığını biliyorum. Kanaatimce bu terör örgütü vatandaşlarımızı dünya kamuoyunda dikkat çekmek için kaçırdı ve o maksatla elinde tutarak kullanmak işitiyor. Burada her türlü diplomatik girişimleri kullanarak vatandaşlarımıza bir zarar gelmeden,  burunlarının dahi kanamadan ailelerine dönmelerini sağlamak çok önemli.

“Bana Projeleriyle Gelen Hemşerilerimle Gurur Duyuyorum”

BİLSAM’daki buluşmaya AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, İl Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Çetin, BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Tav, Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer ve STK üyeleri ve vatandaşlar iştirak etti.

Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz konuşmasında “milletimizin her türlü talebiyle ilgilenmeye çalışıyorum. Telefonunum sürekli açıktır, meşgulsem daha sonra mutlaka her arayanı geri ararım. Her ziyaretçimi dinler, o anda ne yapılması gerekiyorsa yaparım. Ama özellikle bana proje, fikir ve düşünceleri ile gelen hemşerilerimle özellikle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız