SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Merkezler Oluşacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:14:26
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve beraberindekiler, köylülerin sorunlarını dinledi. 

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz; AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Yönetim Kurulu üyesi Nurettin Sert, Necmettin Özcan ve Ahmet Şahin, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Arif Tutal ve İbrahim Çığrık ile beraber Göktarla, Tohma, Duranlar ve Kırkpınar köylerini ziyaret etti.

Milletvekili Öz köylülerin sıkıntısını dinleyerek, çözümü konusunda gerekli adımların atılacağını söyledi. Büyükşehir Yasası hakkında köylüleri ve köy muhtarlarını bilgilendiren Öz, Malatya'nın büyükşehir olması ile kazanacağı avantajları anlattı. Öz, şunları söyledi: 

"KÖY-DES kapsamında Malatya'ya yaklaşık 130 milyon TL harcama yapıldı. Büyükşehir olmasıyla da köyler artık mahalle oldu. Köylerin mahalle olmasıyla 'Malatya Büyükşehir Belediyesi bizlere bakar mı', 'biz kimi muhatap göreceğiz' diye muhalefet halkımızın kafasını karıştırabilir. Ama biz bunu da düşünerek 'büyükşehir belediyelerine aktarılacak paranın yüzde 10'unu 10 yıl boyunca köyden mahalleye dönüştürülen yerlerde kullanmak zorunludur' dedik. KÖY-DES ile 2012 yılında Malatya'ya harcanan para 8,5 trilyon. Ancak Malatya 2013'ten itibaren büyükşehir olsaydı Ankara'dan alacağı para yıllık yaklaşık 350 trilyon. Bunun yüzde 10'u 35 trilyon yapar. Dolayısıyla büyükşehir ile beraber bu 35 trilyon köyden mahalleye dönüştürülen yerlerde kullanılmak zorunda. Yani yapılacak yatırım tam 4 kat artmış oluyor. Önümüzdeki yerel seçimlerden 3 ay sonra 'Allah razı olsun Malatya'yı büyükşehir yapandan' diyeceğinize inanıyorum. Şu anda buraya MOTAŞ gelmiyor. Büyükşehirle beraber gelmek zorunda. İtfaiye aracınız yok. Büyükşehir olunca itfaiye aracı hizmetinizde olacak. Büyükşehirle beraber yeni merkezler oluşacak. Bu merkezlerle siz Yeşilyurt'a bağlı olsanız bile Yeşilyurt'a gitmek zorunda kalmayacaksınız. Bunun için merkezi yerler kurulacak, vatandaş işlerini buralarda görebilecek."

Kürt sorununun çözümü konusunda son günlerde gündeme gelen 'İmralı görüşmeleri' konusuna da değinen Öz, "Kürt vatandaşlarımız ile PKK'yı ayırmamız lazım. Biz önceki iktidarlar gibi sorunu görmemezlikten gelmedik, halı altına süpürmedik. Türkiye'nin ne sorunu varsa hepsini ortaya koyduk ve tek tek çözmeye çalışıyoruz. Bu süreçte de birilerinin damarına basmış oluyoruz. Çünkü yıllarca bu sorundan nemalanmışlar, sömürmüşler. Ama biz diyoruz ki; biz gitsek de artık birileri bu sorunu kullanıp milletimizi sömürmesin" dedi.

AKP İl Başkanı Tüfenkçi ise, "AK Parti iktidara geldiği günden beri ülkemizin ve milletimizin önündeki engelleri kaldırarak daha gelişmiş, daha çağdaş ve önü açık bir Türkiye'nin inşası için çalışmaktadır. Bugüne kadar ekonomi, siyasi ve yargı reformlarıyla çok yol aldık. Yerel Yönetimler Yasası da bu kapsamda değerlendirilmesi gereken önemli bir adımdır. Bunun için emeği geçen Başbakanımıza ve bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bizlerin de bu yasayı çok iyi anlamamız ve anlatmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız