SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Müdürlük Yoğunluğu Azaltacak

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nin Mart ayındak toplantısında kurulmasını kabul ettiği Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile bu alandaki yoğunluğun hafifletileceği ifade edildi.

Bu ayki toplantısa, geçen ay kurulmasına karar verilen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile ilgili olarak, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü harcama cetvelinde bulunan, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yürütülen işler ile İl Özel İdaresi bütçesinden tahsis edilen ödeneklerin yeni harcama cetveli açılarak, idare bünyesinde kurulan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bütçesine aktarılması konusu görüşüldü. Konu detaylı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Toplantıda bir görüşülen diğer konu ise İlköğretim okulları için ayrılan ödenek oldu. İl Genel Meclisine gönderilen yazıda; "2011 yılı Özel İdare katkılarıyla ilköğretim kurumlarına inşaatlar için 4 milyon 700 bin TL ödenek ayrılmış, cari giderler içinde 650 bin TL toplam 5 milyon 350 bin TL ödenek ayrılmıştır. Ancak inşaatların tamamlanması için 23 milyon 200 bin TL'ye ihtiyaç vardır. Bakanlığımızca da 2011 yılı ilköğretim kurumları için 2 milyon 806 bin TL ödenek ayrılmış olup, bu ödeneğin yeterli olmaması nedeniyle İl Özel İdaresi'nce verilen ödeneklerin yeniden düzenlenmesi ile ilgili hususun görüşülmesi" denildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Konuyla ilgili yetkililer meclisimize de geldi. Ben, konunun mecliste tartışılacak bir konu olmadığını söyledim. Siz geriyor bana kamuoyu önünde şu okullar diyorsunuz. Sonrada değişiklik yapmaya kalkıyorsunuz. "Siz para verirsiniz, bize karışamazsınız" mantığı varsa, biz para verdiğimiz yere karışmasını da biliriz. Kararı buran alıyorsak, kararı da takip etmek bizim görevimizdir" dedi.

Şavata'nın konuşmasının ardından konunun detaylı görüşülmesi için Eğitim ve Bütçe Komisyonlarına gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.
Öte yandan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Vahap Altınok, "Beydağı Beldemizin okulu yokmuş. Eğer bu gerçekse, Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuyla şimdiye kadar neden ilgilenmedi? Oradaki yöre halkı da okul yerinin temelini hazırlamışlar. Eğitimden ilimiz bu kadar muzdarip. Komisyonumuz bu konuyla lütfen ilgilensin" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız