SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Müftü Gül

A- A+ PAYLAŞ

Sönmezoğlu'nun Kocaeli Müftülüğü'ne atanmasıyla boşalan Malatya Müftülüğü görevine atanan İstanbul- Küçükcekmece Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün, önümüzdeki günlerde Malatya'ya gelerek göreve başlayacağı öğrenildi.

Malatya'nın yeni müftüsü Gül'ün özgeçmişi şöyle:

"05.05.1954 Tarihinde Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Duralidayılı köyünde doğdu. İlkokulu 1965 yılında köyünde, İmam-Hatip Okulunu 1975 yılında Kayseri’de bitirdi. İlk görevine 1975 yılında Bursa Merkez Abdal Camiinde İmam-Hatip olarak başladı.

1980 Yılında Bursa Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. 1982 Yılında Burdur ili Gölhisar İlçe Müftülüğüne Stajyer müftü olarak atandı. Kısa dönem vatanî görevini ifa etmek üzere 01.03.1983 tarihinde görevinden ayrıldı 01.07.1983 tarihinde asker dönüşü tekrar aynı görevine başladı. 1984 Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açmış olduğu 9 ay süreli Yabancı dil (Fransızca) kursuna katıldı. Bu dokuz aylık sürede Cuma günleri “Ankara Emniyet Sarayı Mescidi”nde vaaz etti, Cuma namazlarını kıldırdı. Aynı yıl Ramazan ayı görevlisi olarak Hollanda’nın Ablasserdam şehrine gitti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu yurtdışı sınavını kazanarak 1985-1989 Yılları arasında yine Hollanda Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği nezdinde Haarlem şehrine din Görevlisi olarak gönderildi. Yurtdışı dönüşü 07.11.1989 tarihinde Çankırı İli Ilgaz İlçe Müftülüğü görevine atandı.01.09.1995 Tarihinde Tekirdağ İli Çorlu; 03.10.2002 tarihinde de İstanbul ili Küçükçekmece İlçe Müftülüğüne naklen atandı. Son kararnameyle Malatya Müftüsü oldu.

Halen aynı görevi yürütmekte olan H.Yusuf GÜL; evli, üç çocuk babası, dört torun dedesi olup biraz Arapça, biraz Fransızca, biraz da Hollandaca bilmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız