SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Nesillere Taşımış Oluruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:00:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ahilik Haftası'nın kapanış töreninde 10 bin kişinin katılımının beklendiği etkinlikte, şehitler için Mevlid-i Şerif okutacaklarını bildirdi. 

Ahilik Haftası nedeniyle kutlama komitesinde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özkan Kurum, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Şahin, ahiliğin yüz yıllarca esnafın edepli, irfanla dolu ve bir başkasını düşünen tavrını özellikle hayata geçirdiğini belirterek, "Ahilik sadece sanatkâr yetiştirmemiş, aynı zamanda insan yetiştirmiş. Dolayısıyla bizim için tarihimizdeki en şerefli levhalardan birisidir. Güzel, mukaddes kurumlardan bir tanesidir. Bugün, bunun en azından kültürünün yaşatılıyor olması, o günkü benimsenen ilkelerin bugün hayata geçiriliyor olması gerçekten takdire şayan" dedi.

TSO Başkanı Erkoç, ahilikte kardeşlik duygularının en üst seviyede yaşandığını ve toplumu birleştirme noktasında çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek, "Ülkemizin son yıllarda daha çok kardeşliğe ve birlikteliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde, ahiliği biz Malatya’da esnaf odalarımızın öncülüğünde geniş kapsamlı kutlamayı hedefledik, bu hedef doğrultusunda ise ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bu ülkenin kardeşliği, birliği ve ülkeyi geleceğe taşıma noktasında ahilik kültürünün yaşatılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu haftanın bu anlamda ülkemize bir katkı sunacağı kanaatindeyiz. Bu tür etkinliklerin sürekli olarak gündemde tutulması, ahilik kültürünün ve kardeşlik kültürünün esnaf olma kültürünü gelecek nesillere de taşımış oluruz" diye konuştu.

MESOB Başkanı Keskin de, ahilik kültürünün hayırlı olması temennisinde bulunarak, etkinliklerin ilk gününde bazı programlar ile perşembe günü yapılacak olan bazı programların yaşanan şehit olayları nedeniyle iptal edildiğini belirtti. Keskin, "Yaşanmasını hiçbir milletin ve devletin istemediği bir terör belası var. Nefretle kınadığımızı her zaman beyan ediyoruz. Şehitlerimiz geldi, Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün Türk milletinin başı sağ olsun. Bazı etkinlikleri, müzik ve halk oyunu programlarını iptal etik. 20 Eylül Perşembe günü de bazı etkinliklerimiz vardı. Oradaki bazı etkinliklerimizi de iptal ettik. O törenimizde Şed Kuşatma töreni ve yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutacağız. Kadın girişimcilerin yapacağı etkinlikleri de şehitlerimiz nedeniyle iptal ettik. Biz Malatya’da en fazla da Bacıyan-ı Rum Teşkilatı olarak bilinen Anadolu Kadınlar Birliği'nden dolayı kadın girişimcileri ön plana çıkartmak istiyorduk. Ancak yaşanan terör olayı nedeniyle bunu iptal ettik" ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDE..

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özkan Kurum, Ahilik Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler.

Ahilik Haftası’nın Malatya’da 18 yıldır kutlandığını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya’da düzenlenen Ahilik etkinliklerinin Türkiye’de sayılı kutlamalar arasına girdiğini söyledi.

Evren, “Bütün esnaf ve sanatkarlarımızı etkinliklere davet ediyoruz. Bütün Malatya’ya Ahilik Haftası hayırlı olsun” dedi.

Ahilik Haftası’nı kutlama komitesi oluşturduklarını belirten MESOB Başkanı Şevket Keskin ise komite başkanının Belediye Başkanı Ahmet Çakır olduğunu, ahilik kültürüne çok emekleri ve katkıları olduğunu vurgulayarak Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Keskin, “Belediye Başkanımız Ahmet Çakır göreve geldiği günden beri esnaf ve sanatkara daima yardımcı oldu. Malatya’ya güzel hizmetler yaptı. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Terör nedeniyle, bir takım etkinlikleri iptal ettik. Perşembe günü Şed Kuşatma Töreni yapılacak, ardından da plaket törenimiz olacak. Bunun yanında başta şehitlerimiz olmak üzere esnaf ve sanatkarlar adına mevlit okutacağız.  Bütün Malatyalıları bekliyoruz” dedi.

Bütün esnaf ve sanatkar camiasının Ahilik Haftası’nı kutlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türk toplumunda ahiliğin büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Çakır, “Ahi Evran’ın başlatmış olduğu bu güzel geleneğin günümüzde de yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması insanlık için önemli. Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi temelini İslam’ın özünden alan, ticarette güzel ahlakı ve iyiliği teşvik eden bu uygulamaya Malatya esnaf ve sanatkarlar camiası da sahip çıkıyor. Yapılan organizasyonlarda Şevket Keskin ve Ali Evren’in büyük emekleri var. Bizler de yerel yönetim olarak her zaman yanlarındayız” dedi.

Ziyaret sırasında MESOB Başkanı Şevket Keskin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bir buket çiçek hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız