SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Öğretim Yılı Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:40:09
Yeni Öğretim Yılı Başladı
A- A+ PAYLAŞ

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Malatya'da törenle başladı. Begüm Kartal İlkokulu bahçesinde düzenlenen 2015-2016 eğitim öğretim yılının açılışı töreninde konuşan Vali Süleyman Kamçı, “Bilginin çeşitlendiği, kolay ulaşılır hale geldiği, hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşamaktayız. Artık teknoloji ve iletişimin hızına uyum sağlamanın, olumsuzluklardan uzak kalabilmenin yolu iyi bir eğitim almaktan geçmektedir. Okul ve ailenin sağlıklı işbirliği teknolojinin nimetleriyle birleştirilip üzerine öğrencilerimizin gayretli çalışmaları da eklendiğinde, gelişen dünyaya ayak uydurmak çok daha kolay olacaktır. Hayatın küçük bir kopyası olan okulda öğrencilerin rol modeli sizlersiniz. Ahlak temelli bir eğitim binası tesis etmek ve böylelikle geleceğimizi teminat altına almak hususunda en önemli görev sizlere düşmektedir. Karşılaşacağınız aksaklıkları sağduyu ve hoşgörü ile çözüme ulaştırdığımızda, milli hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğimizden şüphem yoktur. Başöğretmen Atatürk’ün ifade ettiği gibi “yeni neslin sizlerin eseri olacağını” bir an olsun unutmayacağınıza inancım tamdır. Sağlıklı düşünen, bilen, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız. Okulunuzun bütün imkânlarından istifade ediniz. Öğretmenlerinizden en iyi şekilde faydalanınız ve mutlaka düzenli çalışınız. Başarıya ulaşmak istiyorsanız düzenli, programlı ve disiplinli çalışmaktan başka seçeneğiniz olmadığını aklınızdan çıkarmayınız” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise,“2015-2016 eğitim öğretim yılın da 835 okulda 11 bin 561 öğretmen ve 168 bin 449 öğrenciyle eğitime başlıyoruz. Bu yıl ilk defa okula başlayacak öğrenci sayımız 12 bin 400 dür. İlimizde bu yıl atama ile gelen öğretmen sayısı 82’dir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okula ilk başlayan 1’inci sınıf öğrencilerine 4 sınıfı öğrencileri tarafından çiçek verildi. Vali Süleyman Kamçı öğrencilere kitap dağıttı.

ÇALIK'IN AÇIKLAMASI..

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, 2015 -2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Malatya'da eğitime 13 yılda 772 milyon liralık yatırım yapıldığını, ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında ilklere imza attıklarını belirtti.

Cumhuriyet tarihinde eğitimde yapılmayan yatırımların, 13 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirildiğine dikkat çeken Çalık, ilde okul öncesi eğitiminden orta öğretime kadar okul sayısının 847'den, bin 111'lere yükseldiğini kaydetti.

Öznur Çalık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımlar 13 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirildi. 2003 yılından 2013 yılına kadar ilimize 3 bin 742 derslik kazandırıldı. Yatırımlarda eğitim kompleksi diyebileceğimiz şekilde spor salonu ve pansiyonlar da yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığımız bu yıl ilimize yeni okul yapım ve mevcut okulların bakım, onarım çalışmalarına 32 milyon 688 bin lira ödenek ayırdı. İnönü Üniversitesi dahil eğitim sektöründeki son 13 yıldaki yatırımlara, 772 milyon lira harcandı. Yaptığımız tüm bütçelerde en faza ödeneği eğitime ayırdık. 2016 yılında da öyle olacak. Çünkü geleceğin inşası ancak eğitimle mümkün olur. Biz 2023'lerin 2071'lerin Türkiye'sini hayal ediyoruz. Bu sebeple eğitimi çok önemsiyoruz."

Malatya'da planlanan eğitim yatırımlarının planlama ve ihale süreçlerinde herhangi bir aksama olmaması için ilgili birimlerce yürütüldüğüne değinen Çalık, 2016'da planlanan okul, yurt, spor salonu, laboratuvar ve atölye gibi çok sayıda hizmet binasının yapımına devam edileceğini, böylelikle kentin eğitim kapasitesinin önemli ölçüde artacağını belirtti.

Çalık açıklamasını şu sözlerle tamamladı:"Türkiye'nin daha müreffeh ve güçlü bir ülke haline gelmesi için biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Biz bu değişimleri gerçekleştirirken en büyük desteği, öğrencilerimizden olduğu kadar, eğitim camiası içerisinde yer alan ve büyük fedakarlıklarla bilgi köprüleri kuran öğretmenlerimizden de alıyoruz. Bizlere düşen görevler olduğu gibi, siz kıymetli öğrencilerimize düşen de sizlere sunulan bu imkanları kullanma ve kendinizi geliştirme yolunda adımlar atmaktır. Atacağınız her adım Türkiye'nin geleceğini inşa edecektir. Birlikte Türkiye'yi ve Malatya’yı daha aydınlık yarınlara taşımak için hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 2015-2016 eğitim-öğretim yılının heyecanını paylaşıyor, tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiası içerisinde görev alan herkese başarılar diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız