SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Pazar Hedefi Orta ve Uzakdoğu..'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) koordinatörlüğünde yürütülen ve AB Hibe Fonu ile gerçekleştirilen Kayısı Raporu'nda pazarlama ile ilgili olarak verilen önerilerde yeni pazar hedefinin Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin olması istendi.

DPT destekli hazırlanan kayısı raporunda öncelikli olarak kayısıda markalaşma konusunda çalışmalar yapılmasının gerektiği belirtilerek, "Bölge içinde aynı Pazar dilimine yönelik üretim yapmaktan kaynaklanan rekabetin sonlandırılması ve ürünün markalaşması konusunda çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bölgede yaşanan rekabet hem çiftçiye hem de çoğu kayısı işletmecisine zarar vermektedir" denildi.

Raporunun öneriler kısmında ikinci öncelikli öneri olarak ise iç tüketimin arttırılması istenerek, "Ağırlıklı dış piyasaya yönelmenin, döviz kurlarında olası bir düşüşten ortaya çıkaracağı kar kaybını düşünerek ürünün yurtiçi pazarda tüketiminin artması için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yapılması gerekmektedir" ifadeleri kaydedildi.

Kayısının yurtdışında tüketimin artması için yeni pazar hedefi oluşturulması ve tanıtımın yapılması gerektiği belirtilen rapordu şu öneri aktarıldı;

"Yurtdışında ürünün tanıtımının yapılması için pazarlama çalışmalarının yaygınlaştırılması gerekmektedir. Hedef pazarlarını arttırılması ve ABD ve AB ülkeleri dışında ki yeni pazarlara girmek için çalışmalar yapılması gerekir. Ortadoğu ve Uzakdoğu hedef Pazar olarak seçilmelidir. Bunu için öncelikle o bölgelerdeki fuarlara katılarak ürünün pazarda bilinirliği arttırılabilir.

Kayısı için yeni Pazar oluşturmada firmaların yapacağı çalışmaların yanında yerel organlarında bir çalışma içerisine girmesi gerektiği belirtilen raporda, özellikle ihracat için Pazar araştırma hibe desteğinden nasıl faydalanılacağı konusunda eğitimlerin verilmesi istendi.

Kayısını hasat döneminde kalitenin benimsetilmesi için yurtdışından müşterilerin davet edilmesi istenen raporda, Kayısı Birliğin yeniden organize edilerek iyi bir sistemle faaliyete geçmesinde çiftçilere yarar sağlanacağı aktarıldı.

Kayısı raporundaki öneriler, "Kayısıda ortak fiyat belirlenmesi, yapılması gereken bir çalışmadır" teklifi ile son buluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız