SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Projelerimiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:28:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası olarak bir takım yenilikler ve projeler hazırladıklarını söyledi. 

Oda binasında basın açıklaması yapan İnce, "Malatya şehir içi M plaka hattı minibüslerimizle ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası olarak bir takım yenilikler ve projeler hazırlamaktayız. Bu projelerin başında öncelikle para sistemini kaldırarak, akbil ve kartlı sisteme geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

"1970'LERDEKİ MİNİBÜSÇÜLÜK ANLAYIŞINI BIRAKACAĞIZ"

İnce, 1970'lerdeki minibüsçülük anlayışını bırakarak, mesleklerini en iyi şekilde icra etmek zorunda olduklarını dile getirdi.

Malatya'da öncelikli olarak parayı kaldırıp, kartlı sisteme geçmek istediklerini belirterek, "Minibüs hatlarında, kendi hat içerisinde 'hat havuzunu' oluşturarak, esnaflar arasındaki rekabeti önlemeyi amaçlıyoruz. Kartlı sistemde 65 yaş üzeri ile ilgili sıkıntıları biliyoruz. Bunun önüne geçmek için Malatya Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalarımız devam etmektedir. Ücretsiz geçişlerle ilgili belediye ve esnafımızın görüşleri alınarak, mağduriyetin önüne geçeceğiz. Bununla ilgili hatlarda iyileştirmeler yapılarak veya belediye otobüslerini çekerek, yeniliğe geçişi planlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"YARIM OTOBÜSLERE GEÇMEYİ PLANLIYORUZ"

Şehir içi M plakalı minibüslerde gönüllülük sürecine bağlı olarak 27 hat ile minibüsleri kaldırarak, yarım otobüslere geçmeyi planladıklarını kaydeden İnce, yarım otobüse geçmek istemeyen ve kendi minibüslerinde yolcu taşımak isteyen esnaflar için herhangi bir zorlama olmayacağını belirtti.

İnce, yarım otobüse geçmek isteyen esnafların mevcut M plakalarını otobüse takarak, sürece entegre etmeyi düşündüklerini ifade ederek, "Yeniliklere geçiş sürecinde tabi ki zorluklar olacaktır. Bu geçiş sürecinde problemlerin olacağının da farkındayız. Ancak oda olarak tek bir esnafımızın bile mağdur olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Geçiş sürecinde minibüs hatlarında da değişikliğe gitmeyi amaçlıyoruz. Bu noktada hatlarda iyileştirme yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

"HAT HAVUZUNU OLUŞTURUP, BİR TAKIM DEĞİŞİKLİKLERİ BERABERİNDE GETİRECEĞİZ"

İnce, hatları birleştirip, 'hat havuzunu' oluşturarak, bir takım değişiklikler yapmak istediklerini de dile getirdi.

Karakavak ve Kayalık hattı gibi 2 hattı birleştirip, yolcu potansiyelini artırmayı hedeflediklerini ifade eden İnce, bazı hatlardan belediye otobüslerinin çekilerek, hatlardaki yolcu artışını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

İnce, Malatya ve Malatyalılara yakışır hizmet vermek için çalıştıklarını kaydeden İnce, "Malatya ve Malatyalılar için kaliteli bir taşımacılık yapmak zorundayız. Merkezdeki çarşı duraklarını tamamen kaldırarak, minibüs yığılmalarının önüne geçeceğiz. Merkezdeki yerlerde indir-bindir cepleri yaparak, minibüslerin kısa süreli durduktan sonra, mahallelerindeki son duraklarına geçiş yapmalarını sağlayacağız. Son durakta da prefabrik küçük evler yaparak, minibüsçü esnaflarımızın hizmetine sunmak için de bir çalışmamız olacak. Bu çalışmalar esnasında esnaflarımızın görüşlerini alacağız. Yaptığımız her türlü çalışmada esnaflarımızın isteği doğrultusunda hareket edeceğiz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız