SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Rezaletler

A- A+ PAYLAŞ

İsrail askerlerini, Filistinli sivilleri evlerinde taciz ederken gösteren yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

"Breaking the Silence" isimli İsrailli insan hakları örgütü tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayımlanan fotoğraflardan birinde İsrailli bir asker, gözleri bağlı haldeki bir Filistinlinin kafasına makineli tüfek tutarken görülüyor.

Bir diğerinde ise bir İsrailli asker, bir evin duvarına sprey boyayla Davut Yıldızı çizip, "Yakında geri geleceğiz" yazıyor.

Bir başka fotoğrafta ise mutfakta bir Filistinli kadın yemek pişirirken, hemen yanı başında bir asker elinde silahıyla gülerek poz veriyor.

İsrailli eski askerler tarafından kurulan "Breaking the Silence" örgütünün yayımladığı fotoğrafların İsrail'in Aralık 2008'te giriştiği Dökme Kurşun operasyonunda çekildiği tahmin ediliyor.

Örgütün kurucu üyesi Yehuda Shaul, fotoğrafların kaynağını açıklamayı reddetti ancak ellerinde buna benzer onlarca fotoğrafın olduğunu belirtti. İsrailli örgüt, internete koyduğu fotoğraflarda askerlerin yüzlerini sansürledi.

Geçtiğimiz haftalarda YouTube’da yayımlanan bir videoda, İsrail askerleri gözü bağlı Filistinli bir kadının etrafında göbek atarken görülmüştü. Ağustos ayında ise Eden Abergil isimli askerin, elleri ve gözleri bağlı Filistinli askerlerin yanında çektirdiği fotoğrafları Facebook sayfasında yayınlaması büyük tartışma yaratmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız