SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Salonda İlk Oyun..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kısa bir süre önce hizmete giren, açılış töreni daha sonra yapılacak olan Kültür ve Kongre Merkezi'nin tiyatro salonunda,..

Malatya'da yeni hizmete giren Malatya Kültür ve Kongre Merkezi, ilk perdesini polis memurunun kötü alışkanlıklara karşı yazdığı "Umutlar Solmasın" adlı oyun ile açtı.
Malatya'da Polis Haftası etkinliklerinde Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ve Malatya Sahne Sanatları Merkezi tarafından, sahnelenerek beğeni toplayan, "Umutlar Solmasın" adlı tiyatro oyunu, Emniyet'in Güvenli Okul Projesi kapsamında yaklaşık 10 bin öğrenciye seyrettirilecek.

Polis Memuru Umut Sarıaslan tarafından yazılan Umutlar Solmasın adlı oyun, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğünün katkıları ile liselere yönelik toplam 16 seans olarak sahnelenmeye başlandı.

Toplumda yapılan ve karşılaşılan hatalar ve sonuçları trajikomik bir şekilde anlatılarak, dramatize edilen oyunun protokole izlettirilmesi nedeniyle yeni hizmete giren Malatya Kültür ve Kongre Merkezi'nin ilk kez perdesini açtığı oyunu Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Karahasanoğlu, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ile kalabalık bir topluluk izledi.

Oyunun sahnelenmesine katkı sunan kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür plaketi töreninde konuşan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, gelen talepler üzerine oyunun yeniden liseli öğrencilere sahnelenmeye başlandığını belirterek, öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, kötü alışkanlıkları olan ailelere sonuçların nasıl olduğunu tiyatro oyunu ile göstermek istediklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız