SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Sanayi Sitesi Yapılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:05:35
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin (ESKKK) tek liste ile gerçekleşen genel kurulunda, eski başkan Ali Evren güven tazeledi.
 
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurulu, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel kurula AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Bölge Başkanı İsmet Bayram, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, KOSGEB Müdürü Murat Seki, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Özkan Kurum, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Durmuş Doğan, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin, MEV Şube Başkanı Necdet Narin, Türk Ocakları Başkanı Nadir Günata, Türkiye Halk Bankası Merkez Şube Müdürü Tuncay Baytaşoğlu, Elazığ ESKKK Başkanı Fikret Çelik, oda başkanları ve kalabalık bir davetli topluluğu ile kooperatif üyeleri katıldı.
 
Son dönemde 20 yıl önceki ülkenin bütçesi kadar kredinin esnaf ve sanatkara verildiğini belirterek, "Doğruları söylemek zorundayız" diyen ESKKK Bölge Başkanı İsmet Bayram'ın divan başkanlığını yaptığı kongrede konuşan ESKKK Başkanı Ali Evren, "2001 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifimiz çalışmalarımızda şimdiye kadar esnafımızın ulaşamadığı kredi limitlerine ulaşmıştır. 2011 yılında yapmış olduğumuz çalışmalarımız neticesinde hükümetin de esnafımızın da birçok konulara yaklaşımı ile kredi limitlerimiz 50 bin TL'den 100 bin TL'ye kadar çıkarılmıştır. Bunun yanında esnaf ve sanatkarlarımıza işini büyütmeleri için yatırım kredisi adı altında esnafımıza imalata yönelik makine ve teçhizat alımı için 250 bin TL kredi imkanı daha getirilmiştir. 2011 yılında esnaf ve sanatkarımıza dağıtmış olduğumuz kredi miktarı 13 milyon TL civarındadır. Bu büyük bir başarıdır. Esnaf ve sanatkarlarımız kredilerini zamanında ödemiştir. 2011 yılında kooperatifimizin takip oranı yüzde 17'dir. Bize her zaman destek veren Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğüne ve şubelerine esnaf ve sanatkarımız için teşekkür ediyoruz. Halk Bankası ile iyi bir diyalog içinde çalışıyoruz" dedi.
 
Esnafa kredi verilirken 13 kalem tutan evrakların azaltılmasını istediklerini belirten Evren, Esnaf Sarayı altında bulunan ve daha önce sağlık merkezi olarak faaliyet gösteren hizmet salonunu eğitim merkezi olarak düzenleyeceklerini söyledi. 
 
Evren, Malatya'da yeni bir sanayi sitesinin yapılması gerektiğini söyleyerek, bu konuda belediyeden destek beklediklerini ifade etti. Evren, TOKİ sistemi ile esnafa yönelik site yapılabileceğini kaydetti.
 
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESO) Başkanı Şevket Keskin ise, esnaf ve sanatkarların birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini belirterek, valilik, belediye ve milletvekilleri ile sağlanan diyaloglar sonucunda sorunların çözüldüğünü kaydetti. 
 
Keskin, "Geçtiğimiz hafta Ankara'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile TESK heyeti olarak görüşerek sorunlarımızı aktardık. Bir yasa tasarısı teklifi verdik. Milletvekilimiz Öznur Çalık'a o yasa tasarısı teklifi ulaştırıldı. Bütün milletvekillerimize destekler için teşekkür ediyorum" dedi.
 
Esnaf ve sanatkarın Ahilik kültürünün temsilcisi olduğunu belirten Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren ve yönetimine başarılı yönetimlerinden dolayı teşekkür ederek, Malatya kooperatifinin Türkiye'de kendi alanında örnek bir kurum olduğunu kaydetti.
 
"TESK olarak esnaf ve sanatkar camiası için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diyen Keskin şöyle konuştu: "Heykeltıraş yaptığı heykeli sergiye açınca adamın bir tanesi gelip heykele şöyle bir bakıyor, 'Ya usta, şu çizmeye şöyle bir motif koyarsan nasıl olur?' diyor. Heykeltıraş şöyle bir bakıyor. Onun da kafasına yatıyor. 'Olur bir deneyelim' diyor. Tabii heykeltıraş deneyince çok yakışıyor. Aradan zaman geçiyor, adam tekrar gelip heykele bakıyor. 'Ya ustam, şu ceketin yakasındaki düğmeyi şöyle yapsan nasıl olur?' diyor. Heykeltıraş adama sinirli sinirli bir bakıyor. Heykeltıraş adama dönerek, 'Senin mesleğin nedir kardeşim?' diyor. Adam, 'Benim mesleğim çizmeci' diyor. Usta adama dönüp, 'O zaman çizmeyi aşma' diyor. Kim olursa olsun çizmeyi aşmaması gerekir. Biz hiçbir zaman çizmeyi aşmadık ve aşmayacağız. İdarecilerimize her  zaman saygılı olacağız. Ama şunu da herkes bilsin, haklarımıza sonuna kadar da sahip çıkacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."
 
TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, küçük esnaf ve sanatkarın korunması gerektiğini söyleyerek, "Türkiye'deki küçük esnaf ve sanatkara sahip çıkılması gerekiyor. Küçük esnaf ve sanatkara daha çok sahiplenmemiz gerekiyor ki, bu ülkeyi ayakta tutabilelim. Eğer siz dar gelirli, küçük ve orta dereceli esnaflarımızı bu anlamda belli bir rahatlığa sağlayamazsanız, belli bir güç olarak katmazsanız, bu ülkeyi ayakta tutmamız çok zor. Özellikle son dönemde 15 yıldan beri meclisin raflarında duran Perakende Yasası'nı çıkmasını istiyoruz. Çünkü küçük esnafımızın büyük şirketlerle boy ölçmesi mümkün değil. Küçük ve orta dereceli esnaflarımızın ve dar gelirli vatandaşlarımızın sıkıntısını dile getirmekten kaçınamam" diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Bizim amacımız Malatya'yı bölgenin cazibe merkezi haline dönüştürmek. Projelerimiz bu doğrultuda hızla devam ediyor" dedi.
 
Sanayi sitesinin altyapısı için bu yıl çalışmalara başlanılacağını aktaran Çakır, yeni bir sanayi bölgesi için ise, değişik hizmet kollarına ait siteler yapmak için çalışmalar yürüttüklerini ancak esnafın da yapacakları projelere destek vermesi gerektiğini kaydetti. Çakır, parkmetre uygulamasının devam edeceğini, bunun şehir merkezinde trafiğin  rahatlatılması açısından önemli olduğu ve sadece Türkiye'de değil, dünyada birçok örneğinin bulunduğunu ifade etti.
 
AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, bir dönem Türkiye'de siyasetçilerin sokağa inip halkla görüşemediğini söyleyerek, "Biz AK Partililer olarak sürekli alanlardayız. Bu hafta Niyazi Mısri Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesi'ndeki esnafımızı ziyaret ettim. Bir tek esnafımızdan bile kem söz işitmedik. Hepsi memnuniyetini dile getirdi" dedi.
 
AKP  Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, 2002 yılı Türkiye'si ile bugünkü Türkiye arasında hem ekonomik hem sosyal ve hem de siyasi istikrar konusunda büyük ve önemli değişimlerin yaşandığını söyledi. Çalık, "2002 yılında esnafın kullandığı kredinin miktarı sadece 153 trilyon liraydı, bugün ise esnafımızın kullandığı kredinin miktarı 5.7 katrilyon lira" açıklamasını yaptı.
 
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin tek liste ile yapılan seçiminde Ali Evren güven tazelerken, yönetim kuruluna Ünal Ergöç, Orhan Özbek, Zeki Tuna ve Muhterem Öncüler seçildi. Şevket Keskin ve Mehmet Özpolat Denetim Kurulu üyeliğine getirilirken, bölge birliği delegeliğine ise Ali Evren, Ünal Ergöç, Orhan Özbek, Zeki Tuna ve Cemil Çolak seçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız