SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Sayfa' Açılmış!

A- A+ PAYLAŞ

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani, Türkiye ile ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığını vurgulayarak, "Diyalog için yolumuz açık" dedi.

Bağdat'taki temasları çerçevesinde geçen hafta Türk heyetiyle de görüşen Barzani, Erbil'e dönüşünde havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Barzani, "Türkiye ile aramızdaki duvarları yıktık, buzları erittik ve ilişkilerimizde yeni bir sayfa açıldı. Türkiye, ilişkileri geliştirmek için adım attı. Diyalog için yolumuz açık" diye konuştu.

Bağdat'a gelen Türk heyetiyle yapılan görüşmeleri "yeni bir başlangıç" olarak değerlendiren Barzani, görüşmelerin sorunlara çözüm bulunması için önemli olduğunu kaydetti.

"PKK KONUSUNDA ÖZEL TALEPLER GÖRÜŞÜLMEDİ"

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri olarak ilk kez bir Türk heyetiyle görüştüğünü ifade eden Barzani, "Bu ilk görüşmeydi. Daha sonraki görüşmelerde detaylı olarak aradaki sorunlar ele alınacaktır. Bu görüşme aradaki buzların kırılması anlamına geliyor. Bu görüşmede PKK veya bir başka konu hakkında özel talepler ele alınmadı. Gelecekte bu konuları detaylı bir şekilde ele alacağız" diye konuştu.

Türk heyetiyle yapılan görüşmenin içeriği hakkında detay veremeyeceğini de belirten Mesud Barzani, görüşmelerin devam edeceğini vurgulayarak, "Bundan sonra da görüşmeler ve toplantılar olacak. Bunların hangi düzeyde ve ne zaman yapılacağı daha sonra açıklanacak, ama görüşmeler burada da, Türkiye'de de olacak" dedi.

Barzani, ayrıca Irak'la ABD arasında imzalanması planlanan stratejik güvenlik anlaşmasını desteklediklerini ve bu anlaşmanın Irak'ın menfaatine olduğunu vurguladı. Irak anayasasına saygı gösterdiklerini de belirten Barzani, Irak'ın egemenliğine zarar gelmesini istemediklerini kaydetti.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Barzani, Bağdat'la aralarındaki bazı ihtilafların çözümü için mecliste temsil edilen tüm kesimlerden partilerin katılımıyla 5 komite kurulduğunu ve bu komitelerin sorunların bir an önce çözümü için çalışacağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız