SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Şire Pazarı Sözü Verdi"

0
Güncellendi - 2016-07-12 17:58:43
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ile birlikte Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve Şire Pazarı esnafı ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, Şire Pazarı’nda yapılan çalışmalara dikkat çekerek, “Şire Pazarı’nı Malatya’ya yakışır hale getireceğiz” dedi.

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya Şire Pazarı’nın altyapısı, sokaklarının asfaltı ve kaldırımı yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Çağdaş ve modern bir görünüme kavuşan Şire Pazarı’nın diğer eksikliklerinin giderileceği belirtildi.  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ile birlikte Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve Şire Pazarı esnafı ile bir araya geldi.

Burada konuşan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Şire Pazarı’nda yapılan hizmetlerden dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek, “Malatya’nın gözbebeği, ekonomisinin can damarı olan Şire Pazarımıza sayın Battalgazi Belediye Başkanı ve değerli ekibi buralara büyük bir hizmet yaparak alt yapısını, kaldırım ve asfalt çalışmasını yaptı. Biliyorsunuz Malatya denilince kayısı akla geliyor. Kayısının da alım-satımının yapıldığı, üreticinin alın terinin emeğinin karşılığını aldığı bir pazardayız. Bu pazarın Malatya’ya yakışır olması adına sayın Selahattin Gürkan ve ekibi bizleri kırmayarak buraya büyük bir yatırım yaptılar. Burası 30 dönümlük bir alan. Bu alanın içerisinde alt yapısı yoktu. Yağmur drenaj kanalı yoktu. Biz bunları Selahattin Başkanımızdan rica ettik. O da bizi kırmayarak bu hizmetleri yaptı” ifadelerini kullandı.

Özbey, Şire Pazarı’nın diğer eksiklerinin giderilmesi noktasında bazı taleplerde bulunacaklarını belirterek, “Buranın hijyen bir yapıya kavuşması, estetik ve fiziki yapısının güzelleşmesi adına, kendisinden yardım talep edeceğiz. İnşallah bizleri kırmayacaktır. Selahattin Başkan başından beri daha Battalgazi Belediye Başkanı adayı iken, kendisinden talepte bulunmuştuk. O zaman dedik ki Şire Pazarı ve Buğday Pazarı artık Büyükşehir olan Malatya’ya yakışmıyor. Şehrin göbeğinde kaldı. O zaman kendisi de seçildiği takdirde istişare ederek, muhakkak surette Malatya’ya yakışır, kayısıya yakışır, Büyükşehre yakışır bir yer bulunduğu takdirde güzel bir yer yapmaya söz verdi.  İnşallah bu sözü gerçekleştireceğiz. Ben kendilerine bu yaptıkları hizmetlerden dolayı şahsım, yönetim kurulum ve Ticaret Borsası üyeleri adına teşekkür ediyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Battalgazi Belediyesi olarak Şire Pazarı’nda güzel altyapı çalışmalarının yanı sıra asfalt ve kaldırım çalışması yaptıklarını ifade ederek, “Buradaki Şire Pazarımız hakikaten Malatya’mızın can damarı. Malatya ekonomisinin can damarı olan bir yerde ve para piyasasının esas merkezi olduğu bir yerde ve Malatya’yı hem yurt dışında, hem de yurt içinde tanıtma noktasında bir merkez olan Şire Pazarı Malatya’ya yakışmıyordu. Üst yapısı ve alt yapısı itibariyle, çevre düzenlemesi ve dış görünümü ile gerçekten Malatya’ya yakışmıyordu. Zaman zaman burayı ziyarete gelen ziyaretçilerde de olumsuz sinyaller alıyorduk. Şire Pazarı’nın buradan çıkarak ayrı bir yerde modern anlamda, çağdaş, aynı zamanda müteşebbisimizin ihtiyacına ve müşterimizin ihtiyacına cevap verebilecek, nitelik kazandırılabilecek bir merkezde yapılması gerekir. Şu anda en az 50-100 dönümlük bir alan bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. O yüzden mevcudu rehabilite etme noktasına gittik. Biliyorsunuz burada 19 sokak bulunuyor. 19’undada çalışmalar yapıldı. 3 bin metre alt yapı çalışması yapıldı. 2 bin 250 metre kaldırımı çalışması yapıldı. Asfalt çalışmaları ile birlikte, Şire Pazarı en azından vatandaşımızın rahat bir şekilde girip çıkabileceği, araçlarıyla birlikte rahatça yük indirip boşaltabileceği bir mekan haline getirildi” diye konuştu.

Şire Pazarı’nın diğer eksikliklerinin giderilmesi noktasında esnafa da bazı görevler düştüğünü belirterek, “Burada şunu da peşinen belirtmem gerekir ki,  Belediyemizde bu konuda yardımcı olacaktır. Ancak vatandaşta fedakarlık etmeli. Paranın can damarının Şire Pazarı olduğunu belirtmiştik. Para babalarının olduğu bu Şire Pazarı’ndaki bu dükkanlar, bu Şire Pazarı esnafına yakışmıyor. Biz alt yapısını yaptık. Peyzaj çalışmalarını yaptık. Bu çalışmaya uygun dükkan sahipleri de bu işin bir an evvel düzeltilmesi, en azından geçici de olsa buranın dış cephesinin güzel bir görünüme kavuşturulması, buradaki esnafa da güven verecektir. Gelecek müşteriye de bir itimat kazandıracak. Aynı zamanda buradaki çalışanlara da bir standart getirilmesi noktasında önemli bir kazanım olacaktır diye düşünüyorum. Bu çalışmaların sizlere hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah o eksiklikleri de el ele vererek gidereceğiz. Malatya’ya yakışan bir Şire Pazarı olmasında da elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Başkan Gürkan, daha sonra beraberindekilerle birlikte Şire Pazarı’nda yapılan hizmetleri gezdi.

Bülten

a3

a1

a2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız