SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Şire Pazarı'na Yeni Alt ve Üst Yapı

0
Güncellendi - 2016-06-23 04:25:10
Yeni Şire Pazarı'na Yeni Alt ve Üst Yapı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Yeni Şire Pazarı’nın alt ve üst yapısı ile ilgili yenileme çalışmaları kısa sürede tamamlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın kalbi diye tabir edilen Şire Pazarı’nın Malatya’ya yakışır bir hale getirileceğini söyledi.

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Yeni Şire Pazarı’nın alt ve üstyapısı yenilerek, vatandaşların hizmetine sunuldu. Altyapı çalışmaları kapsamında 20 sokakta toplamda 1900 metre uzunluğunda işyerlerinin kanalizasyon ve lavabo gider boruları yenilenerek, mevcut kanalizasyon künklerine bağlantıları yapıldı. Tüm sokaklarda çift taraflı kaldırım çalışması ve asfalt serimi çalışması yapılarak, Yeni Şire Pazarı çağdaş ve modern hale getirildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Yeni Şire Pazarı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Burada habercilere konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan alt ve üst yapı çalışmalarının kısa sürede tamamlandığını belirterek, “Fen İşlerindeki arkadaşları kutluyoruz. Ramazan ayı içerisinde yağmurun yağması işlerimizi zorlaştırdı. Altyapı ile ilgili problem çıktığında işler biraz daha uzuyor. Arkadaşlarımız sağ olsunlar gece gündüz demeden tam bir ekip ruhu içinde güçlü ve güzel bir çalışma ortaya koydular. Arkadaşlarımı kutluyorum. Buradaki çalışmaların da  Şire Pazarı’ndaki esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yani buradaki 14 sokağın hepsinin de alt yapısı bizzat belediyemiz tarafından yapılmış olup, su ve kanalizasyon giderlerinin bağlantıları yapılmış olup, üst asfalt malzemesi de gördüğünüz gibi dökülmeye başlandı. Kayısı sezonu açılmak üzere. Sezonla birlikte Malatya’nın kalbi diye tabir ettiğimiz Şire Pazarı’nın ticari anlamda, esnafımızın daha sağlıklı ve daha rahat bir ortamda hizmet vermesi anlamında güzel bir ortam hazırlanmıştır. İnşallah bunlarla ilgili daha geniş kapsamlı bir toplantı yapıp, var olan dış cephe boyalarının yenilenerek bir standart haline getirilmesi noktasında ilgili borsa başkanı ve diğer esnaf arkadaşlarımızla yapacağımız toplantıda bunu belirleyeceğiz. Buranın Malatya’nın hükmü şahsiyetine yakışır bir hüviyet içerisinde gelen insanlarımızın kayısıdan nefret eden değil, kayısıya sevgi ve muhabbet besleyen ve kayısı pazarında gezmekten zevk duyabilecek bir ortam hazırlama gayretindeyiz” dedi.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, Başkan Gürkan ve ekibini yaptığı hizmetlerden dolayı kutlayarak, “Öncelikle sayın Selahattin Gürkan ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Ramazan’da gece vaktinde de olsa Malatya’mıza hizmet etme noktasında gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum. Tabi Malatya’mızın en önemli gelir kaynağı kayısı. Bir sanayi şehriyiz aynı zamanda ama, kayısı bizim 400 milyon dolar gibi bir geliri olan bir iliz. Bu anlamda da kayısının merkezi, kalbi olan noktadayız şu anda. Buraya kayısı için gelen 80 ilin tamamından alışverişe gelen vatandaşlarımız var. Malatya’ya geldikleri zaman, turistik de olsa burayı gezmek isteyenler var. Buraya yakışan bir görüntü yoktu şimdiye kadar. Buranın hem altyapı, hem de asfalt çalışmaları ile birlikte binalarımızın dış cephelerinin daha düzgün ve temiz bir hale getirilmesi için gösterdiği gayretlerden dolayı sayın başkanımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bülten

şp1

şp2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız