SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Sistem Eleştirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:10:31
Yeni Sistem Eleştirildi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet’in 89. Yılında Türkiye konulu seminere katılan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, “Kesintili 12 yıllık eğitim sitemiyle kız çocukları eğitimden koparılmak isteniyor” diye konuştu.

Malatya Öğretmenevi’nde gerçekleşen ve ADD Doğu ve Güneydoğu Bölge temsilcisi Ali Ekber Tunçdemir, ADD Malatya Şube başkanı Yunus Millioğlu, CHP Merkez ilçe başkanı Vahap Ayzabar ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri ile üyelerin katıldığı seminer öncesi bir basın toplantısı yapan ADD Genel Başkanı Çölaşan, hükümetin çıkarttığı 4+4+4 eğitim sistemini eleştirerek  "Cumhuriyet denince akla çağdaşlık, uygarlık ve gelişmişlik gelir. Türkiye ise 1997 yılından beri çağdaş bir eğitim sistemine kavuşmuştu. Avrupa'da da 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulanıyor. Türkiye'de 8 yıllık kesintisiz eğitim ile kız çocuklarında okullaşma oranı yüzde 60'larda iken yüzde 98'lere çıktı. Toplam eğitim yüzdesi ise yüzde 99'a çıkmıştı" dedikten sonra, "12 yıllık kesintili eğitim sistemi özellikle varoş ve kırsal kesimlerdeki kız çocuklarının eğitimli olmasına büyük engel yaratacaktır. O nedenle bu sistem eğitim sistemi kız çocuklarının okullardan uzaklaştırılması amacını taşımaktadır. Ayrıca, bu sistem ile varoş ve kırsal kesimlerdeki kız çocuklarımızı kocaya, erkek çocuklarımızı da çıraklığa itmek amacını taşıyor” diye konuştu.

ADD Genel başkanı Çölaşan, Suriye ile ilişkiler konusunda ki bir soruyu ise “ Türkiye’nin Suriye ile ilgili bir sorunu yoktur. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin “Yurtta sulh-Cihanda Sulh ilkesini” bütün hükümetler uygulamıştır. Ulus olarak, ülke olarak Suriye ile bir sorunumuz yok. Ama kendi toplumunun refahını sağlamak için ihtiyacı olan su ve petrol üzerinde hesapları olan ABD’nin var. Önce Irak karıştırıldı. Şimdi ise Suriye karıştırıldı. Amaç, Suriye'nin su ve petrollerinin ele geçirilmesidir ABD’nin dümeninde olan AKP ise ABD’nin her dediğini yapmak zorunda olduğunu iyi biliyor. Aksi halde iktidarda kalamaz. Suriye’de yaşananlar tamamıyla ABD’nin oyunudur” şeklinde yanıtladı.

Basın toplantısından sonra, Cumhuriyetin 89 yıllık öyküsünü satır başlarıyla anlatan Genel başkan Çölaşan, “Cumhuriyeti kuran kadro cumhuriyet ilkelerini oturtamadan ,ayrılmışlardır. Karşı devrim hareketi o günden bugüne kadar devam etti ve ediyor da. 1940’lı yılların sonlarında okyanus ötesinden ülkemize Marşal yardımları ile süt tozu ile gelen ABD ile komünizm korkusu ülkemiz gündemine girmiştir. Maalesef, hükümetlerin yaptıklarını sorgulayamadık. Partilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, kuruluşlarımızla sorgulayamadık. Biz Atatürkçüler de sorgulayamadık” diye konuştu.

Seminer, karşılıklı fikir alış-verişlerden sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız