SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Sistemler 2. Ordu'ya

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:20:59
Yeni Sistemler 2. Ordu'ya
A- A+ PAYLAŞ

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın (KKK) modernizasyon çalışmaları kapsamında aralarında dünyada ilk defa kullanılacak araçların da bulunduğu bazı askeri sistemlerin Malatya 2. Ordu envanterine alındığı, ayrıca 4 adet istihbarat sınıfı insanlı keşif uçağının da Malatya’da konuşlandırıldığı öğrenildi. 

NATO'nun ikinci, dünyanın ise 5'inci en büyük ordusu olarak kabul edilen Türk Kara Kuvvetleri'nin, 21'inci yüzyıl muharebe ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yeniden yapılanmasını ve modernize edilmesini öngören “Kuvvet 2020” vizyonu kapsamındaki çalışmalar yoğun biçimde devam ediyor. 

“Kuvvet 2020” vizyonu kapsamında modernize edilen ve yeni askeri sistemlerle güçlendirilen ordu merkezlerinin başında ise Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı geliyor. 

Savunma ve Havacılık Dergisi’nin Ekim Ayı sayısında yer alan “KKK Modernizasyon Çalışmalarına Bir Bakış” başlıklı makalede Savunma Sanayi Müsteşarlığı sorumluluğunda yürütülen yeni sistem tedarik ve mevcut sistemlerin modernizasyon çalışmalarında gelinen son duruma ilişkin bilgi verildi. 

Uzaktan Kumandalı Mayın Tespit Sistemlerinin İlk Kullanıcısı 2. Ordu 

Makalede, “Kuvvet 2020” vizyonu kapsamında yürütülen modernizasyon çalışmalarının merkez üslerinden birinin Malatya 2. Ordu Komutanlığı olduğu belirtilerek, araca monteli mayın tespit sistemi ihtiyacı kapsamında 4 adet Husky 2G Araca Monteli Mayın Tespit Sistemi (WMMD) tedarik edilerek kısa süre önce Malatya 2. Ordu Komutanlığı’na teslim edildiği bilgisi verildi. 

Mayın tespit sistemi ihtiyacı çerçevesinde Malatya 2. Ordu Komutanlığı için tedarik edilen bir başka sistemin ise, R-Visor Talon isimli uzaktan kumandalı mayın tespit robotu olduğunun belirtildiği makalede, araçların resmi kabul testleri ve iki hafta süreli kullanıcı eğitimlerinin de Malatya'da icra edildiği vurgulandı. 

R-Visor Talon uzaktan kumandalı mayın tespit robotunun ilk kullanıcısının Türkiye olduğu kaydedildi. 

İnsanlı 4 Keşif Uçağı da Malatya’da Konuşlandırıldı 

İbrahim Sünnetçi imzalı makalede, “Kuvvet 2020” vizyonu doğrultusunda yürütülen Kara Kuvvetleri’nin modernize edilmesi çalışmaları çerçevesinde ABD’den 70 milyon dolar karşılığında 2 yıllığına kiralanan 4 adet istihbarat sınıfı insanlı keşif uçağının da Malatya’da konuşlandırıldığı belirtildi. 

KKK'nın insanlı keşif uçağı ihtiyacını karşılamak üzere Beecfıcraft King Air 350 uçağı üzerine şekillendirilmiş İstihbarat Keşif ve Gözetleme uçağı (ISR) 20 bin saat uçuş garantisiyle ABD’den 70 milyon dolar bedelle iki yıllığına kiralandığının ifade edildiği makalede, uçakların KKK pilotlarınca uçurulmasından sonra Malatya’da konuşlandırıldığı kaydedildi. 

Yazılım Tabanlı Telsizlerin İlk Kullanıcısı da 2. Ordu

Bu arada Aselsan tarafından geliştirilen PRC 9651 serisi yazılım tabanlı telsizlerin ilk kullanıcısının da 2. Ordu Komutanlığı olduğu ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız