SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Söylemlerimiz Var'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayları Kale ilçesinde seçim çalışmasında bulunurken, Yeşiltepe'de ise mahalle toplantısı yaptı.

CHP'nin Kale ilçesindeki seçim çalışmasına CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, 2. sıra milletvekili adayı Ali Dağdelen ve 3. sıra milletvekili adayı Dila Boztepe ile partililer ve vatandaşlar katıldılar.

Partililer tarafından ilçe girişinde karşılanan CHP heyeti, CHP Kale İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Veli Ağbaba, 12 haziran seçimlerinde Kale'de yepyeni bir sonuç beklediklerini belirterek, "Neden farklı bir sonuç bekliyoruz? Çünkü yeni bir Cumhuriyet Halk Partisi var, yeni bir genel başkanımız var, yeni söylemlerimiz var. Bizim bu söylediğimiz şeyler herkesin ezberini bozuyor. Bundan sonra da bozmaya devam edecek. Burada yıllardan beri AK Parti'ye en üst düzeyde oy verdiniz. Ama aldıklarınız ortada. Kale'ye AKP iktidarı döneminde yeterli hizmet verilmedi, bunu görüyorsunuz. CHP iktidarında mazot 1,5 Tl olacak. Kale artık göç vermeyip göç alacak" diye konuştu.

CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, CHP'nin seçim bildirgesinin ezberleri bozduğunu belirterek, CHP'nin önemli değişimlere imza attığını vurguladı. Ağbaba, şöyle konuştu: "Biz parti olarak baştan beri söylüyoruz; insanları birleştirmeye geliyoruz. Açıkladığımız programlarda diyoruz ki herkes için Cumhuriyet Halk Partisi. Biz hiç kimsenin giyimine, kuşamına, rütbesine, cüzdanının kalınlığına bakmadan bütün insanları kucaklıyoruz. Bütün Malatya'da yaşayan insanların temsilcisi olmayı hedefliyoruz. Sosyal demokrat ideolojiye sahip partiyiz. Bunun anlamı da evrensel sosyal demokrasinin değerlerine inanmamızdır."

CHP tarafından Malatya merkez Yeşiltepe semtinde Çeşme Durağı'nda ise mahalle toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan CHP Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, "Bu önümüzdeki süreçte bizlerin ve örgütümüzün eksikleri olabilir ama inanç ile yılmadan çalışmalıyız. Neden çalışmalıyız? Çünkü çok önemli bir projemiz var: Bu projemiz Aile Sigortası Projesi. Proje bir devrim niteliğinde. Bu proje sosyal devletin halkına sunması gereken bir proje. Eğer iktidara gelirsek ve bu projeyi uygularsak iki ay içerisinde yoksul envanteri çıkaracağız. Kimlerin yoksul olduğunu tespit edeceğiz ve hemen onlara maaş bağlayacağız. Maaş kartları kadınlarımızın elinde olacak. Ödenecek rakam en az 600 TL'den bin 250 TL'ye kadar çıkacak. Aile Sigortası'nı yapma söylemimiz de ki süreçte bu sigorta kapsamına alınan vatandaşlarımız işsizlerse işe alınacaklar. Bu kuracağımız sistem ile yani halkın iktidarın da Aile Sigortası ile beraber gençlerimiz işsiz kalmayacak. Çocuklarımız yatağa aç girmeyecek. Bizi her zaman yüreğine bastınız bizi kabullendiniz, bir çıkarınız olmadan. Biz burada huzurlarınızda söz veriyoruz ki her zaman sizleri kucaklayacağız ve her zaman sizlere layık olacağız. Demokrasi ile özgürlüğü getireceğiz. Yeşiltepe'de, Fatih Mahallesi'nde, Koşu Tepe'de Malatya'nın her yanında insanların özgürce yaşayacağı ve hiç kimsenin inancından, düşüncesinden, etnik kimliğinden dolayı ceza görmeyecek günler diyorum" ifadelerini kaydetti.

CHP 2. sıra milletvekili adayı Ali Dağdelen ise, "Malatya toprağı zengin bir toprak. Zengin bir şehir Malatya toprağı. Her alanda olduğu gibi siyaset ve siyasetçi olma alanında da çok önemli şahsiyetler yetiştirmiştir. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi sadece söylemlerle değil Türkiye'de de yeni bir vizyon ile evrensel sosyal demokrasi değerleri ile ortaya koyduğu projelerle önemli heyecanlara yol açmaktadır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız