SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Stad İçin Çakır'a Yetki

0
Güncellendi - 2017-09-14 03:31:05
Yeni Stad İçin Çakır'a Yetki
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinin ardından Darende’nin de doğalgaz lisansına alınması için verilen teklifi kabul etti. Böylece Konak, Gündüzbey, Yeşilyurt, Bostanbaşı, Yakınca, Topsöğüt, Şahnahan, Dilek, Hatunsuyu, Hanımın Çiftliği, Orduzu Battalgazi, Hasırcılar, Doğanşehir ve Akçadağ’ın ardından Darende ilçesi de doğalgaz dağıtım lisansına dahil edildi.

Yeni Stadyum Malatyaspor’a verildi

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında Eylül ayı çalışmalarına başladı. Gündem dışı verilen tekliflerin gündeme alınmasının ardından maddelerin görüşülmesine geçildi. Çeşitli dairelerden gelen teklifler komisyonlara havale edilirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 1 yıllığına kiralanan yeni stadyumun bir yıllık süre sonuna kadar kullanım hakkının Yeni Malatyaspor Kulübüne verilmesi ile ilgili protokol iş ve işlemleri için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi kabul edildi.

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Yeşilyurt ilçesi Koyunoğlu Mahallesi Abdullah Gül Parkı (Sümerpark) içinde bulunan 655 ada 412 taşınmazın tekrar Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'ne 4 yıllığına tahsis edilmesi, Akçadağ ilçesi Dutlu mahallesi civarında bulunan ve Döney Şahin'e ait olan 103 ada, 52 nolu parselin mezarlık olarak kullanılmak kaydıyla Büyükşehir Belediyesine bağışlanması, Battalgazi Atabey feribot iskelesinde yapımı devam eden büfe, yolcu bekleme salonu, bebek bakım odası ve wc'nin 5 yıllığına kiraya verilmesini kararlaştırıldı.

Darende ilçesinin doğalgaz dağıtım bölgesine dahil edilmesini içeren madde de Büyükşehir Meclisi tarafından kabul edildi.

Anlaşma kapsamında,  “Süre ve işi programına uygun olarak Darende Belediyesi sınırlan içerisinde bulunan tüm cadde ve sokaklarda dağıtım şirketince ihtiyaç duyulacak kazı ve şebeke yapım faaliyetlerine gecikmeksizin izin verilmesi, doğalgaz dağıtım faaliyetlerine ilişkin altyapı çalışmaları kapsamında, Büyükşehir Belediyesi görev ve yetki alanları dahilindeki yollarda, işe başlama tarihinden itibaren, 2 yıl boyunca dağıtım şirketinden Ruhsat Harcı, Teminat, Yüzey Kaplama Zemin Tahrip bedeli (Asfalt,Parke,Beton v.b.) Hafriyat döküm bedeli gibi her türlü ad altında herhangi bir bedel talep edilmeyeceğinin ve yüzey kaplamalarının Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılması”gibi şartlar kabul edildi.

Eylül ayı meclis çalışmalarının ikinci oturumu 18 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mahfuz (6 yıl önce)
    Okuma özürlü vatandaşlar haberin ilk paragrafını okuyup sonra darendeye ve başkana sataşın. Özür dilemekte tabi erdemdir. Tabi erdemli iseniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • sen de darendeli degilsen ben neyim... bir malatyadaki bütün ilçelere ne kadar yatırım yapılıp yapılmadıgını hangisinin öncelikli oldugu her fırsatta hangi ilçeye öncelik verildigi bir malatya bilmekte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alii (6 yıl önce)
    Hersey darende icin .var yok darende .buyun hizmetler butun reklamlar darende.Koca Malatyaaaaaaaaa sadece darendeeeeeeeee deb ibaret zaten dimi ev darendeli yoneticiler.baska ilce yokkkk dimi malatyada......
    0
    0
    Yanıtla
  • cavit akan (6 yıl önce)Alii isimli kullanıcı yorumuna
    herşey darende için
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (6 yıl önce)
    Körler sagirlar birbirini agirlar
    0
    0
    Yanıtla