SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Stad İnşaatında Neler Oluyor?

0
Güncellendi - 2016-11-09 17:59:39
Yeni Stad İnşaatında Neler Oluyor?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın en büyük sportif yatırımı olan Malatya Arena Stadı’nda çelik bölümünde çalışan işçilerin, alacaklarından dolayı işi durdurdukları iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde ‘işçilerin alacaklarından dolayı sıkıntı yaşandığı’ iddia edilen Malatya Arena Stadı’yla ilgili olarak yüklenici firmanın bir sıkıntısının bulunmadığı kaydedilmişti.

Arena Stadı’nın önceki yüklenici firmasının iflas edip, işi yarım bırakmasının ardından Biser İnşaat yeni ihaleyi almış ve 25 bin seyirci kapasiteli stadın yapım çalışmalarına başlamıştı. Çalışmalar devam ederken, eski taşeron firma çalışanlarının eski firmayı mahkemeye verdikleri ortaya çıktı.

Yeni Malatyaspor Kulüp Asbaşkanı Aziz Yalçınkaya, eski firmanın ödeme aksamalarından kaynaklanan bir problem olduğunu kaydederek, şuanki yüklenici firmayla ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade etmiş ve herhangi bir sorunun olmadığını söylemişti.

Telefonla haber merkezimize ulaşan işçiler, alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek, “Firma ödeme yapmıyor. Bizde bugün işi durdurduk. Çelik bölümünde şuanda çalışma yok” dediler.

İşçiler, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini iddia ederek, şunları söylediler:

“Bize söz verildi ancak yerine getirilmedi. Şuanda 5-6 vinç çalışmıyor. Tozpembe bir durum varmış gibi gösteriliyor ancak öyle bir durum yok. İşçilerin 3-4 aylık alacakları var. Bizde işi durdurduk.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

stad

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Aytekin (7 yıl önce)
    İşinize gelen yorumları yayınlayıp gelmeyenleri de yayınlamıyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aytekin (7 yıl önce)
    Asıl sorun neyin ne olduğunu anlamadan araştırmadan yazan sitede....Amaç nedir anlamadım...Eminim stadda ki işler dursa sevinecek noktadasınız...Adamın biri sizi telefonla arıyor ne oluğunu anlamadan basıyorsunuz haberi...Bu kadar ciddi bir haber sitesinin bu şekilde davranması gerçekten kabul edilemez birşey...
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    Ya şu bizim toplumdaki sözle iş yapma/yaptırma mantığı hakkaten enteresan. İşçilerin alacağının yasal teminat altında olması gerek. Neymiş bu şekilde işler yürümezmiş, çivi çakılmazmış. Yürümez tabi, sözünü tutmama anlayışı toplumun temeline yansımış, yürümez tabi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (7 yıl önce)
    Stad da baska bahara kaldi öznur hanim ve bakanimiz bu işe el koymalı yazikk
    0
    0
    Yanıtla