SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Stada Yol

0
Güncellendi - 2017-08-02 16:54:21
Yeni Stada Yol
A- A+ PAYLAŞ

20 Haziran 2017’de tamamlayıcı firma tarafından inşası biten ve bazı eksikleriyle TOKİ’ye, TOKİ’den de Gençlik Spor Bakanlığı’na devredilen 27 bin 44 koltuk kapasiteli Malatya Stadyumu’nda ilk hafta maç oynanıp oynanmayacağı henüz netleşmedi.

Son olarak geçtiğimiz hafta Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleşen ve maç oynanabilmesi için giderilecek eksikliklerin Büyükşehir tarafından yapılması kararlaştırılan statta henüz loca bölme, elektronik reklam alanları, soyunma odalarının kapasite artırımı gibi çalışmalara başlanmadığı görüldü.

Dev komplekste ulaşım konusunda UEFA’nın ve TFF’nin koyduğu 3 ayrı yol şartı da henüz sağlanabilmiş değil. İnönü Üniversitesinin doğu çıkışındaki sinyalizasyonlu kavşağın iptal edilip, yerine Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak köprülü kavşağın çalışması ise yeni başladı. Kavşak için yol temel atma seviyesine getirilirken, stadın güney doğu bölümünde yer alan ve çevre yoluyla bağlantısını sağlayacak düşük kotlu alanda ise dolgu çalışması sürüyor.

Çevre yoluna paralel, TFF Antrenman Sahalarının hemen üstünden geçen ve stada ulaşımın sağlandığı tek yol olan tek şeritli tali yolda ise genişletme çalışmaları sürüyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu çalışmada ise istinat duvarı örülerek bu alan çevre yoluna eşit bir şekilde genişletiliyor. Trambüs direklerinin elektrik aksamları sökülürken, çevre yolunun 3 şerit olan kapasitesinin böylelikle 5 şeride çıkarılması hedefleniyor. Toplu taşıma ile stada ulaşacak vatandaşlar, yolun o bölümünden stada merdivenler vasıtasıyla girebilecek. Ligin başlamasına 10 gün kala stadın Osmanlıspor maçına yetişip yetişmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Semih (6 yıl önce)
    Bizim taraftarlar çok acımasız ya kardeşim ne güzel milletvekillerimiz arada bir gidip stad krokisini incelermiş gibi yaparaktan afilli pozlar veriyorlar demeçler veriyorlar stad erkenden biterse ne olacak soruyorum size ?O yüzden sabırlı olun lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (6 yıl önce)
    eğer Malatya da bir Belediye Başkanı olsaydı stadın yerine itiraz eder, insanların daha rahat edeceği, Ailesi ile birlikte zaman geçirebileceği bir alan belirlenirdi..Yine 14-15 yaşında çocuklar maça gidecek ve onların kaldırımı bile olmayan çevre yolunda karşılaşacağı tehlikeler göz önünde bulundurulurdu.. Mişmiş Park, Yimpaşın arkası , Taştepe , Yeşiltepe gibi yada Belediyenin yeni inşaa edeceği 274 dönümlük fuar ve park alanı gibi güvenli ve stadı 24 saat faal yapacak bir yer olabilirdi..Ama ne yazık ki Malatya da bir Başkan yok.. ve malatyanın sahibi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • emirza44 (6 yıl önce)
    Malatya, sen uyu iyi mi hep uyu.Hak edildiğin gibi yönetil YAZIK
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (6 yıl önce)
    Siz bu stadı hazır hale getirin ben sizin ayaklarınızı öperim ama biliyorum ki o kapasite yok sizde . beceremezsiniz 5 hafta bu stada 5 hafta maç oynanamaz....
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (6 yıl önce)
    Vekiller çalışıyor, belediye çalışıyor. Devlet olarak parayı bu BECERİKSİZ TAKIMLARINA gönder bunlar ise çarçur edip rezil etsinler. Bitmeyen stadı Reise utanmadan açtıracaklar. KAYISI AYAKLAR ALTINDA KAYISI. YAZIK BU MİLLETE. SİZ MİLLETE LAYIK DEĞİLSİNİZ. SİZİ İSTEMİYORUM VE SEVMİYORUM BİR AK PARTİLİ OLARAK.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (6 yıl önce)
    Malatya da aklı başında insan yok Kayseri sen akıllı getirdiler normal stadyumun yoluda olmasın helikopterler ile maça gidip gelsinler nolacak. Büyükşehir in hangi işi düzgün Allah Aşkına Suç onlarda değil bizde .
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyaspor (6 yıl önce)
    helal olsun size ya. nasıl akıl ettiniz köprülü kavşak yapmayı. türkiye de bir ilk olacak. 5 senedir stad yapıyorlar ama biri de çıkıp demiyor ki bu millet stada nasıl gidip gelecek diye. dünyanın neresinde kaldı arkadaş bağlantı yollarının ışıklarla birleştirildiği. artık her yerde köprü,tünel,kavşak aklına ne gelirse modern sistemler kuruluyor ama bu malatya 50 sene geriden geliyor. 15 milyon nüfuslu istanbulda her sene yeni bir icraat var, nüfusu 750 bin olan malatya da yapılan akıllı bir iş yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Boş beleş şeylere herkes yorum yapıp kızıyor ama bu duruma kimse ses cıkarmıyor kivre iyi yazmıssın eline sağllık
    0
    0
    Yanıtla