SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Stadda Çalışmalar Hızlandı

0
Güncellendi - 2016-03-24 02:15:21
Yeni Stadda Çalışmalar Hızlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın en büyük yatırımlarından olan Malatya Arena Stadı'nın yapım çalışmaları hızlandı. Yüklenici firma; çatı, çelik, beton işleri ve mekanik başta olmak üzere her alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan ve Malatya’nın en büyük sportif yatırımı olma özelliğini taşıyan Malatya Arena Stadı’nda eski yüklenici firmanın sözleşmesinin feshedilmesinin ardından yeni yüklenici firma kaldığı yerden çalışmaları sürdürüyor.

Malatya Arena Stadı’nın tamamlama ihalesi için 39 milyon 944 bin TL teklif veren Malatya firması Biser Yapı İnşaat-Mektek Yapı İnşaat ortaklığı ile TOKİ arasında sözleşme imzalanmasının ardından çalışmalar yeniden hızlandı. Yapımı yılan hikayesine dönen 25 bin seyirci kapasiteli Malatya Arena Stadı’nın tamamlama ihalesini alan yüklenici firmanın, Ocak ayındaki yer tesliminden itibaren 400 gün içerisinde stadı tamamlaması gerekiyor. Bu süre stadın tamamlanmasının 2017'ye sarkması anlamına gelirken, 2016 sonlarında tamamlanmasının da söz konusu olabileceği belirtiliyor.

İlk etapta stadın çelik işlerinin yapımına başlayan yüklenici firma, havaların ısınmasıyla birlikte beton işlerini de sürdürüyor. Stadın inşaatının her noktasında işçiler, yoğun bir çalışma yürütüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye’ye, Avrupa ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında TOKİ tarafından Malatya İnönü Üniversitesi karşısında yapılan Malatya Arena Stadı'nın üst kısmı kayısı şeklinde yapılacak. Malatya’nın en büyük ekonomik geliri olan kayısının rengiyle donatılacak olan statta, sosyal donatı alanları da olacak.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

n1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Emrah (8 yıl önce)
    Malatya'ya yapilan hangi hizmet zamaninda bitti. Beylerderesi viyadüğü, karahan ve erkenek tünelleri, kernek parkı, kanalboyu, malatyaspor tesisleri, devlet hast, beydağı kentsel dönüşüm ve bi çoğu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (8 yıl önce)
    Arkadaşlar siz hangi dünyadasınız adamlar 25 bin bitiremedi ellerine kollarına bulaştırdılar ne 30 bin i ne 40 bin Malatya ya verilen değer bu ne olsa Malatya çantada keklik
    0
    0
    Yanıtla
  • Lexman1907 (8 yıl önce)
    5 yıldızlı şehre hiç 25 bin kişilik stadı yakıştırmadım doğrusu
    0
    0
    Yanıtla
  • akdağ44 (8 yıl önce)
    Keşke 25 değil 40 bin kişilik olsaydı. Malatya gibi büyüyen bir şehre 40 bin kişilik stadyum yakışırdı. Bakmayın siz şimdiki stadın tamamen dolmadığına yarın liderliğe oynadığımızda o dolmayan stad dolacak yer kalmayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (8 yıl önce)
    Diğer illere 30 yada 33 bin seyirci kapasiteli stadlar yapılırken Malatyamıza neden 25 bin kişilik.Kapasiteyi artırın diye zamanında çok söylendi çok yazıldı,ne var ki bunu milletvekillerimize anlatamadık.Diğer yerlerdeki stadlar zamanında bitti yada bitiyor.Bizin stadımızın biteceği yok.Her işimiz maalesef böyle.Antalya'ya 33 bin seyirci kapasiteli stad yapıldı ve İsveç'le milli takımımız hazırlık maçı yapıyor.Malatyamızı küçük görenlere yazıklar olsun,küçük beyinler ancak küçük düşünür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melik (8 yıl önce)
    39 trilyon çok büyük para ödenek sıkıntısından yarım kalır yine milleti kandırmayın bari
    0
    0
    Yanıtla