SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Stadın Adı İnönü Olmalıdır"

0
Güncellendi - 2017-05-29 16:36:33
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni yapılan stada isim arayışını eleştirerek, “İnönü Stadı yerine yeni bir stat yapıldığına göre yeni stadın ismi de İnönü olmalıdır. Bunun dışındaki isim arayışları kent için yanlış tartışmalara sebep olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arena isimlerinin stadlardan kaldırılacağını açıklamasının ardından, proje adı Malatya Arena olarak bilinen yeni stadyumun ismiyle ilgili kamuoyunda tekrar tartışmalar başladı. Daha önce de stadyum isminin İnönü olması gerektiğini defalarca dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı açıklamada, “İnönü Stadı’nın yerine yeni bir stat yapıldığına göre yeni stadın ismi de İnönü olmalıdır. Kentin hafızası devam ettirilmelidir ”dedi.

“İNÖNÜ’SÜZ, ÖZAL’SIZ MALATYA DÜŞÜNÜLEMEZ”

Türkiye’nin hem askeri hem de siyasi geçmişinde unutulmaz izler bırakan İsmet İnönü’nün isminin yeni statta da yaşatılması gerektiğini kaydeden Ağbaba, “Son yıllarda Cumhuriyete ve onun kurucularına yapılan saldırıları gördükçe, Malatyalıların hemşerisi olmakla her zaman övündüğü İsmet İnönü’ye daha fazla sahip çıkacağına inanıyorum. Sadece yeni yapılan stadyum da değil farklı alanlarda da İsmet İnönü’yü gelecek nesillere anlatacak yapılar ortaya konulmalıdır. Kentleri kent yapan,  yetiştirdikleri siyaset adamları, sanatçılar, bilim insanlarıdır. Dünya görüşü ne olursa olsun bu ortak değerler o şehirde yaşayanlar tarafından gözleri gibi sakınılmalıdır. İnönü’süz Malatya da düşünülemeyeceği gibi Özal’sız Malatya da düşünülemez” dedi.

“BAKAN ‘ARENA DEĞİL’ DEMİŞTİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın proje adı olarak geçen Arena ismiyle ilgili eleştirilerini dile getirip Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle sorduğu sorulara Bakan Kılıç 2016 Ekim ayında cevap vermiş ve  “Malatya’da yapımı devam eden stadyuma bugün itibari ile ‘Arena’ ve benzeri bir adın verilmesi konusunda yapılmış herhangi bir çalışma bulunmamaktadır. Bu konuda, ‘Spor Genel Müdürlüğü Tesislere Ad Verme Yönetmenliği’ hükümleri kapsamında yapılan değerlendirmeler devam etmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

59 yorum yapılmış

  • vlkn4444 (6 yıl önce)
    Keşke il genelinde bir anket yapılsa, bence en doğru karar bu olur. Ayrıca BATTALGAZİ STADYUMU ismi de hiç fena değil :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (6 yıl önce)
    Inonu stadyumu olmalı bjk ın stadida inonuydu inonuyu tarihten silmeye calisiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Özal Spor Kompleksi İnönü Stadyumu olmalı bencr.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    daha önce defalarca yazdım kesinlikle kayısıkent olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım kurt (6 yıl önce)
    stad ismi 44 inönü stadyomu olmalidir
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay (6 yıl önce)
    kimse tarih dersi vermeye'de kalkmasın ortalık inçnü ismi ile geçilmez olmuşken iniönü isminide empoze etmeye kalkmasın. dalga geçenler siyasi fikrini ön plana çıkaranlar ne bu bi stada isim bırakın böyle işleri. türkiyede bin adet inönü isminde cadde mahalle sokak okul kampüs birçok yerde var . gereksiz olur bi inönü ismi daha turgut özal da yeterince var battalgazi olur daha gerilere gidilerek tarihimize bakılıp bi isim olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri Terece (6 yıl önce)
    EN DOĞRU İSİM MALATYA İNÖNÜ STATYOMU OLMALIDIR
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (6 yıl önce)
    TURGUT ÖZAL STADI EN UYGUN OLANIDIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DE KARŞISINDA ZATEN
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    ezanı kim türkçe okutmuştu, camileri de kışla?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    He memet anladık senin niyetin bozuk uzak dur burası sadece yorum milleti birbirine düşürme siyaset yapacaksan derdini başka yerde anlat!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkenekli (6 yıl önce)
    KayısıKent Stadı, Turgut Özal Stadı, Beydağı Stadı, Battalgazi Stadı. Bunlardan herhangi birinin olması daha iyi olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bu insanlar kaysi yerine mec cheken yemisler Köfte yerinr hamburger yiyenler Tabi ki inönüden nefret ederler 44 anlamini bilmeyenler eline ayfon veya samsung telefon ver Ne yaparsan yap Atasina küfür hakaret yapar Düsmana ne gerek var ki bu tiplet oldukca
    0
    0
    Yanıtla
  • Mucahit Aslan (6 yıl önce)
    MALATYA TURGUT OZAL STADYUMU olmali
    0
    0
    Yanıtla
  • canani (6 yıl önce)
    Battalgazi Stadyumu olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ANKARA DAKİ DRİJANLI (6 yıl önce)
    değerlerimiz biri diyerinden güzel. ama stat BATALGAZİ olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (6 yıl önce)
    inönünün malatyaya ne hayrı dokunmuştur. mezarına giderseniz görürsünüz orada izmir doğumlu yazıyor zaten. Amcasının babasının hayrı daha çoktur. bence de kişi isimlerinden kurtulmak lazım. yok illa da birinin adı olacaksa Turgut Özal olsun tabikide.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Olması gereken de budur. Tartışmaya bence gerek yok. eski stadın ismi olan "İNÖNÜ STADI" verilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • bastac (6 yıl önce)
    AHMET ÇAKIR YADA ÖZNUR ÇALIK YADA MUSTAFA ŞAHİN YADA AK PARTY STADDYUMU OLSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • Ç.M. (6 yıl önce)
    Turgut Özal Stadı olması gerekir: tarihe dönüp bakmak ve bu şehir için ne yaptığına bu şehre ne kazandırdığına bakmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Arıkan (6 yıl önce)
    Değerli Malatya`lı kardeşlerim kimine hak veriyorum kimine kızıyorum kimi inönü kimi kayısı kent kimi farklı isimler söylüyor.İnönü üniversitesi,turgut özal tıp merkezi. Cumhur Başkanlığı yapmış iki Malatya`lı hemşerimizin ismini taşıyor zaten birbirimizi kırmadan,incitmeden yeni isim arayışına gitmek mantıklı bana kalırsa 15 temmuzda vatan için canlarını hiçe sayıp gözlerini kırpmadan tanka siper olan uçakların bombalarına hedef olan değerli ŞEHİT KARDEŞLERİMİZİN Anısına MALATYA 15 TEMMUZ STADI Olması en mantıklısı kamuoyuna duyurulur ..... ı
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa! (6 yıl önce)
    Bence inonu stadi olmasi gerekir malatya demek Inonu demek
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Akif firat (6 yıl önce)
    Bende bu benceler e katılıp malatya eşref Bitlis yada Malatya turgut Özal stadyumu olsun diyenlerdenim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (6 yıl önce)
    Malatya spor stadı olsun derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Özal stadyumu olmalıdır uzatmak anlamsız
    0
    0
    Yanıtla
  • FeridunÖ. (6 yıl önce)
    Stadın adı 'Malatya İnönü Stadı' olmalıdır. İsim Malatya ile özdeşleşmiş olup böyle devam ermelidir. Stadyum kayısı şeklinde olduğu için her maçta kayısının reklamı olacaktır zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • yeter İnönü ismi...İnönü caddesi, bulvarı....bari stada bu ismi vermeyin ya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çöpçü (6 yıl önce)ibrahim isimli kullanıcı yorumuna
    Sen Malatya'da yadamiyorsun galiba.Proje değişti.Stad hiç bir şeye benzemiyor.Çatı Tenekelerinden stad yaptılar.Anliyacagin günü kurtardılar..
    0
    0
    Yanıtla
  • nuri (6 yıl önce)
    biraz tarih okuyun. ismet inönü Malatyalı değildir. Artık bunu anlayın. sanki isim kalmamış gibi dayatma olarak ortaya atmayın. battal gazinin torunlarıyız diyoruz fakat icrata gelince herkes susuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)nuri isimli kullanıcı yorumuna
    Asıl malatyalı olmayanlar sen ve senin gibi kendi değerlerine sahip cıkmayanlardır niyetiniz belli bari burada siyaset yapmayın!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • İnönü Malatya değil ama Battalgazi malatya lı öyle mi? Yaşayıp yaşamadığı dahi şüpheli olan bir destan Kahramanına Malatya diyeceksin, savaş zamanında eşini ve çocuklarını Malatya ya gönderen, oğlunun mezarı malatya da olan, sürekli olarak malatya milletvekili olan İsmet İnönü ye malatya lı demeyeceksin, tarih öğrenin lütfen, tarih Cüneyt Arkın filmlerinden öğrenilmez,
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman Albayrak (6 yıl önce)nuri isimli kullanıcı yorumuna
    Abdullah gül de Malatyalı değildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinanlı samet (6 yıl önce)
    KAYSI STADYUMU OLMALI
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (6 yıl önce)
    İsmet İnönü'ye laf söyleyenler, onun gibi 180 yıllık bir Malatya geçmişleri varsa, çıkarsınlar, ondan sonra konuşsunlar, derim. ....... İsmet İnönü'nün babasının kabri Malatya Sancaktar Mezarlığı'ndadır. Hacı Reşit Bey'in 16 Nisan 1854 yılında (Rumi: 18 Mart 1270/ Hicri: Recep 1270) Malatya’da doğduğu nüfus hüviyetinde yazılıdır.(Tezkire-i Osmaniye). Aile, Bitlis Kürümoğulları'na mensuptur ve bugünkü Malatya'nın kurulduğu (bu tarih 1839'dur) yıllarda Malatya'ya gelip yerleşmişlerdir. Yaklaşık 180 yıllık Malatya geçmişi olan bir ailedir... Hacı Reşit Bey'in Meczup saldırısına uğrayıp tahrip edilmiş olan mezar taşında (Malatyalı Abdüfettah oğlu, Harbiye Nezareti (Osmanlı dönemi Milli Savunma Bakanlığı) Mahkemeler Dairesi Mümeyyizliğinden(kurumdaki ünvanı) emekli merhum Hacı Reşit Beyin ruhuna Fatiha, vefat tarihi 8 Eylül 1336 (1921) (Ayrıntılı bilgiler malatyahaber yazarlarından Sayın Orhan Tuğrulca beyin yazısında yeralır) İnönü Vakfı'ndaki hayat hikayesinden.. "Türkiye Cumhuriyetinin ilk başbakanı, ikinci cumhurbaşkanı, asker, devlet adamı... 24 Eylül 1884' te İzmir'de doğdu. Babası Malatya'ya yerleşmiş, Bitlisli Kürümoğulları ailesinden Reşit bey, annesi Bulgaristan'ın Deliorman bölgesinden Cevriye Hanım. 24 Eylül 1884 İsmet İnönü’nün doğum tarihidir. Babası Reşit Bey, Mustafa İsmet’in doğum tarihini titiz karekterine uygun olarak evdeki Kuran-i Kerim’in arka sayfasına kaydetmişti. Mustafa İsmet İzmir’de doğdu. İzmir’de o zaman İngiliz Yokuşu denilen, sonradan 842 numaralı sokak olarak tanınan sokakta mütevazi, basit, ahşap bir kira evinde bir Çarşamba günü hayata gözlerini açtı. Mustafa İsmet İzmir’de doğdu ama ne anne ne de baba tarafı İzmir’li değildi. Annesi Cevriye Hanım Tunaboyu Deliorman Türklerindendi. Razgrad’lıdır. Babası Reşit Bey ise Kürüm soyundandı, bu soy da Bitlis’de yaşardı. Cevriye Hanım, okumuş bir aileden, Müderris Razgradlı Hasan efendinin kızıdır. Babasının ölümünden sonra iki erkek ve bir kız kardeşi ile beraber İstanbul’a göçerler. Malatya’lı Reşit Bey ile 1880’de İstanbul’da evlenir. Mustafa İsmet, beş kardeşin ikincisi olarak doğdu. İlk oğlan Ahmet Mithat daha sonra askeri doktor oldu. Küçük oğlan Rıza Temelli iş hayatına atıldı. En küçük kardeşi Reşit Hayri genç yaşta bir deniz kazasında öldü. Kız kardeş Saniha ise Topçu Binbaşı olan Abdürrazzek Okatan ile evlendi. İsmet’in doğduğu yıl babası Reşit Bey İzmir Adliyesinde sorgu yargıcı yardımcısı olarak çalışıyordu. Doğumdan 40 gün sonra Foça sorgu yargıçlığına tayin oldu. Sonra Boldan’da görev yaptı ve 4 yıl sonra İzmir’e döndü. Mustafa İsmet o yaşlarda askercilik oyunlarına, mızıka boru seslerine meraklıdır. İzmir’den sonra Reşit Bey’in çalışma yeri Sivas olur. Aile uzun bir yolculuktan sonra Sivas’a gelir ve Mustafa İsmet orada okula başlar. Çocukluk devri olarak Sivas’ı hatırlar. Oturdukları ev geniş sofaları ve alaturka sedirleri ile bir meydanı andırırdı. Babası Reşit bey ahlak konularında hayli titiz, samimi bir müslümandır. Terbiyesi serttir. İnönü daha sonra “ Ben kendi çocuklarımı, arkadaş gibi davranarak yetiştirmeye çalıştım” diye anlatırdı. Babası iyi satranç oynardı. İnönü 10 yaşından itibaren satranç taşlarını tanıdı. Babası sorgu yargıçı olduğu için vakitli vakitsiz araştırmalara gittiği için evde at beslerdi. İnönü’nün atlarla tanışıklığı da çok genç yaşlarda başladı... ...Sivas’da altı ay kadar Mahkeme Çarşısında bir ilkokuluna gider. Babası da eğitimi ile ilgilenmektedir. İlkokul sonrası iki seçeneği olur. Ya sivil ortaokula girecektir ya da askeri ortaokula. Sivas şehrinde askeri bir ortaokul da bulunmaktadır. Mustafa İsmet’in askerlik merakı seçimini kolaylaştırır, 1892 yılında askeri ortaokulda eğitimine başlar. Yaka numarası 32’dir. O zamanki asker okullarında öğrenciler yaka numarası ile birlikte bulundukları mahallenin ismini soyadı gibi taşırlar. Sivas’ın Ali Baba mahallesinde oturdukları için künyesi “İsmet efendi Ali Baba”olur. Sivas’ta bulunduğu sıralar (babasının memuriyeti nedeniyle) dedesi Abdülfettah Efendi ile tanışır. Dede Malatya’dan Sivas’a gelmiştir. Mustafa İsmet dedesini çok sever. Sonra Malatya’ya giderler ve orada sünnet düğünü olur. İsmet İnönü daha sonra “ Malatya’yı bu ilk görüşümde, günlerce, geniş kayısı bahçelerinde koşup eğlendik. Dedem 1854 Rus Savaşında bulunmuş, bize savaş hikayeleri anlatırdı. Ailemiz içinde doktorluk hariç, askeri mesleğe giren ben varım. Dedem 1854, babam 1877 savaşlarında çarpışmışlar, ben onları takip etmiş oluyorum” der."
    0
    0
    Yanıtla
  • Savaş bey bu kadar hikaye aktarmışsın, içinde Kuran-ı Kerim den de bahsetmişsin, babası Mustafa İsmet in doğum tarihini vedeki Kuran-ı Kerim in arkasına not etmiş diye. Peki tek partili dönemde mi Kuran-ı Kerim ler halkın elinden toplatıldı. Alimler birer birer sırf başlarındaki sarıkları çıkarmıyorlar diye İsmet Beyin zamanında mı idam edildi. Allah-u Ekber ile başlayan bildiğimiz Ezan Türkçe olarak "Tanrı Uludur..." diye İsmet bey zamanında mı okutuldu. Türk lirasındaki Gazi Mustafa Kemal resimleri İsmet bey zamanında mı değiştirildi. Tüm bunlara da bir açıklık getirseydiniz de biz de faydalansaydık...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    İsim aramaya gerek yok Battalgazi stadı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • burak inan (6 yıl önce)
    az demlenmiş rize çayı stadı olsun rizeninki. antepe antep baklavası stadı yakışabilir. urfaya da isot stadı dedik mi oh mis. dalga mı geçiyorsunuz yahu? malatyanın eğitim seviyesi yerlere düşmüş iyice.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (6 yıl önce)
    Bu İsmet İnönü düşmanları kimdir, necidir, gerçekten Malatyalı mıdır, sağdan soldan gelip buraya yerleşenler midir nedir? İsmet Paşa ve Turgut Özal Malatya'nın değerleridir. Gerçek Malatyalı ikisine de laf söyletmez. Gerçek Malatyalı kuruluşlarında ikisinin de fotoğrafları asılır. Çakmalar son yıllardaki siyasi atmosfere göre sadece birini Malatyalı kabul ederler. Bunların mantığına göre Malatya doğumlu Turgut Özal Malatyalıdır. Öyleyse Malatya doğumlu olmayan, babalarının memuriyeti nedeniyle başka yerde doğan kardeşlerine, ya da Turgut Özal'ın çocuklarına ne demeli? Ahmet Özal Malatyalı değil mi? Cumhuriyet karşıtları, "Türkiye Cumhuriyeti kurulacağına keşke Yunanlılar işgal etseydi.." diyebilen meczubun yolundakiler Cumhuriyetin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucularına olan kinlerini ancak böyle dandik bir mantıkla İsmet İnönü üzerinden yansıtmaya çalışırlar. Bilmeyenler için.. İsmet Paşa'nın babası Reşit Bey Malatya doğumludur ve hakimdir. İzmir'de görev yaptığı sırada İsmet Paşa doğmuştur, onun için doğum yeri İzmir'dir. İsmet Paşa Kurtuluş Savaşı'nda Garp Cephesi Kumandanı iken, ülkeyi düşman işgalinden kurtarmak için savaşırken, İstanbul'da yaşayan annesini, babasını, eşi Mevhibe Hanımı ve ilk çocuğu İzzettin'i daha birkaç aylıkken Malatya'ya göndermiştir. İsmet Paşa'nın babasının ve burada hastalanarak vefat eden oğlunun mezarları Sancaktar Mezarlığı'ndadır. Malatya'nın eski belediye başkanlarından Tevfik Temelli İsmet Paşa'nın öz amcası oğludur. Yine eski belediye başkanlarından Turgut Temelli de, Tevfik Temelli'nin oğludur. İnönü soyadı özel bir kanunla sadece İsmet Paşa'ya ve onun eşi ile çocuklarına ve tabi ondan sonra da çocuklarının çocuklarınca taşınabildiği için, ailenin diğer fertleri Temelli soyadını almışlardır, İsmet Paşa'nın kardeşleri dahil. Türkiye'de İsmet Paşa'nın çekirdek ailesinden başka İnönü soyadını kimse kullanamaz. TBMM'de, Edirne milletvekili olduğu ilk dönem hariç, siyaseti bıraktığı 1972 yılına kadar Malatya milletvekili olarak görev yapmıştır. İsmet Paşa'ya saldıran, birşey bulamazsa Malatyalı değildi filan diye ortaya laf atanlar, okusunlar, araştırsınlar iyi öğrensinler. Sağdan soldan duyduklarıyla, günlük geçerli siyasi gidere göre şekillendirdikleri küçük mantıklarıyla, İsmet Paşa'ya saldırmaktan vazgeçsinler, başka şeyler bulsunlar. İsmet Paşa, Malatyalılığına laf söyleyenlerin tamamından daha Malatyalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok şaşıracağın birşey söyleyeyim.İsmet Paşa İzmir'de doğmuştur ve ne annesi ne de babası Malatyalı değildir.Annesi Razgrad göçmeni babası Bitlislidir.Sadece baba Reşit Bey Malatya doğumludur.Zorlamayın, araştırın.Hiç bir şey bilmiyorsan aç İnönü Vakfı kaynaklarından öğren.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif karaca...Almanya (6 yıl önce)
    Kaysı kent özal stadı olmalı ... yenı Stadın ismi ... İnönü malatyayla alakası yok ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu arifin mantığına göre Recep Tayyip Erdoğanda rizeli değil öyleyse.Hani istanbulda doğmuş ya.Demekki kendide bilmiyor istanbullu olduğunu, rizeli olduğunu sanıyor. İsmet Paşa nefreti gözlerini nasıl kapatmış bunların.
    0
    0
    Yanıtla
  • şimdi bu arif adlı kişi almanyada yaşıyor belliki.Malatyayla ilgili her konuyada balıklama atlıyor.Merak ettiğim bunun Almanya doğumlu çocukları varsa onlar Almanyalımı, yoksa memleketlerini sorana malatyamı diyorlar.haydı arif acele tarif et cocuklarının memleketini.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efe (6 yıl önce)
    Hamit Fendoğlu Stadyumu
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (6 yıl önce)
    Kemal Sunal....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yilmaz (6 yıl önce)
    Yikorsan Inönü yu, Yapacaksin Yenisini Inönü baska da olmaz,malesef Akp nin Inönü Alergisi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bu ne bicim MALATYALI INÖNÜ olmasin diyenler gercek malatyali olamaz olmasinlar daha iyi Yaziklar olsun o düsünceye
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz yavrukurt (6 yıl önce)
    Ya turgut özal stadı veya eşref bitlis stadı olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (6 yıl önce)
    KESİNLİKLE KAYISI KENT STADI OLMALI ! STADLARA İSMET İNÖNÜ İSMİ VERMEK DOĞRU DEĞİL !
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)ATTİLA isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten stadyumun ismi inönü idi neden doğru değil ülkemizin kurucularından birisi olduğu için mi kesinlikle İnönü stadyumu olmalı aksi düşünülemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur baki (6 yıl önce)
    Turgut Özal Stadyumu olmalı bence
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    Kayısı Kent Stadyumu
    0
    0
    Yanıtla
  • emre demir (6 yıl önce)
    Stadın ismi mutlaka İnönü Stadı olmalıdır.Başka bir isim Atatürk ve İnönü isimlerinden rahatsız oluyorlar eleştirisini haklı çıkarır.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Yeni Stadın adı "İsmet İnönü" stadyumu olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa gedik (6 yıl önce)
    Kayısı Kent stadyumu bayağı fiyakalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Kesinlikle İnönü olmalıdır başka arayış direk art niyet göstergesidir ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Kayısı Kent Stadyumu en güzel isim.KAYISI KENT STADYUMU.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (6 yıl önce)
    Kesinlikle "İnönü Stadı Olmalıdır” Kim ki ben Malatyalıyım diyor başka isim aramasın Türkiye Cumhuriyeti ve Malatya tarihine yazılmış isimler geleceğe taşınsın Malatya daha güçlü olsun. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ersay (6 yıl önce)
    İnonu ataturk turgut ozal olmamali stadlarda.saygimiz.sonsuz onlara.ama kayisi kent stadyumu olmasi daha iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • YİNEDE INÖNÜ olmali
    0
    0
    Yanıtla