SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Stadın Seyirci Kapasitesi ve Beşiktaş Maçı

0
Güncellendi - 2017-11-29 04:47:46
Yeni Stadın Seyirci Kapasitesi ve Beşiktaş Maçı
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 13.haftasında 25 Aralık Cumartesi günü oynanan Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş karşılaşmasını, TFF'nin raporunda yer alan bilgiye göre 17 bin 630 biletli futbolseverin izlediği belirtilirken, kulüpten Salı günü iha'ya verilen bilgide maçı bin 261'i konuk takım taraftarı olmak üzere 20 bin 145 biletli taraftarın izlediği bilgisi yeraldı. 27 bin 044 koltuk kapasiteli olduğu belirtilen Yeni Malatya Stadı'ndaki Beşiktaş maçında, misafir takım taraftarına ayrılan yerin altındaki bölümü dışında büyük çapta dolu olmasına karşın 17 bin 630 kişinin izlediği yolundaki bilgi, eleştiri ve tepkilere yolaçmıştı.

Süper Lig’de geride kalan haftada Evkur Yeni Malatyaspor, Yeni Malatya Stadyumu’nda Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Maçtan hemen sonra edinilen bilgiye göre, karşılaşmayı bin 166’sı  Beşiktaş taraftarı olmak üzere toplam 17 bin 630 biletli futbolsever izledi. Bu bilginin, resmi raporlara da geçtiği öğrenilirken, stadın seyirci alınmayan 1500- 2 bin kişilik bir bölümü hariç neredeyse tamamen dolu olmasına karşın, kapasiteden 10 bin kişi daha az biletli seyirci sayısı açıklanması, stadın açıklanandan az kapasiteye sahip olduğu, biletsiz seyirci alınmış olabileceği vb. tartışmalara neden olmuştu.

İhlas Haber Ajansı, Salı günü kulüp kaynaklı olarak ‘Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü’nden edinilen bilgiye göre Beşiktaş karşılaşmasını bin 261 konuk takım taraftarı olmak üzere toplamda 20 bin 145 biletli taraftarın karşılaşmayı izlediği' bilgisini geçti.

TFF'nin kayıtlarına giren seyirci sayısının  az olmasının, maçın başlamasından daha erken alınan gişe bilgisinden kaynaklanmış olabileceği öne sürüldü.

Bu arada, Yeni Malatya Stadyumu’nun Kontrol Mühendisliği’ni yapan Hurşit Kuşçu, stadın kapasitesine ilişkin, “Stadın projesi 25 bin seyirci kapasiteliydi. İlk etapta 27 bin 12 koltuk düzeni vardı, bunu sonra 27 bin 44’e çıkarttık” dedi.

Kuşçu, stadın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ’ye 27 bin 44 seyirci kapasiteli olarak teslim edildiğini ve 27 bin 44 numaralı koltuğun olduğunu ifade etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 yıl önce)
    Batı alt tribünde maç başı 50 tl bilet sattıkları y antrenörler derneği eğitimsen yada eğitim Birsen gibi dernek ve kuruluşlara 175 tl ye yıllık vermek taraftara yapılmış çok büyük bir ayıptır....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakam (6 yıl önce)
    Hersey den önce malatya için en kalabalık maçlardan biri olan bjk maçında batı tarafında dışarıdan çok beleşçi adam girmişti ikincisi batı tarafın yarısı en güzel yerleri satışa kapalıydı yani birilerine hediye edilmişti ese dosta ben bidaha maça gitmem ben her maç 50 tl malatyaspora katkı olsun derken en güzel yerlerde elazig dan adam maça gelmiş beleşe seyrediyor.stadın kontrol muhendisi ne sorularım var ayrica; statta sular akmıyordu. Basaksehir macinda Batı altta oturan herkesin üstüne yağmur yağdı bu nasıl oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (6 yıl önce)
    kuzey kale arkasının batı tarafı sadece boştu.buda demek oluyor ki biletsiz giren çok taraftar var...bu biletsız taraftarlarda dernektendir buyuk ıhtımal...destek verseler bari bjknin bin taraftarı bile daha iyiydi malatya dernek taraftarlarından...sadece guney kale arkasında bır tane trubun lıderı ıle olmaz ...stadın her trubununde organıze olmalı dernek...
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (6 yıl önce)
    statda satışa kapalı alanlara biletsiz seyirci alındığı söylenebilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (6 yıl önce)
    POLİSLER VE YÖNETİMİN İÇERİSİNDEKİ YÖNETİCİLER İÇERİ ÇOK ADAM ALDIRIYORLAR YÖNETİM BU KONUDA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÇALIŞMA BAŞLATSIN YOKSA TARAFTARI SOĞUTURLAR MİLLET KERİZ YERİNE KONDUĞU İÇİN KİMSE MAÇA GELMEZ. YÖNETİCİLERİN 1-2 KİŞİYİ STADA BELEŞTEN ALMAYA HAKKI YOK EĞER ALDIRACAKSA KALE ARKASINA ALSINLAR Kİ BATI-DOĞU TÜRÜBÜNLERDEN TAKIM PARA KAZANSIN HİÇ OLMAZSA.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail Hakkı Köktürk (6 yıl önce)
    27.044 kişilik olduğuna inanmış mıydınız ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (6 yıl önce)
    Anlamadığınız bir şey var,Taraftarımızın en az 2-3 bin tanesi çocuğunu yanında getiriyor çocuk olsa dahi bir koltuk kapatıyor.sebep bundan olabilir.Birde sivil polis memurları yan kapılardan giriyorlar görevli olmayan tabiki bunların sayısıda ez az bin iki bin vardır ne güzel işte dolu türübünler kaya çilingiroğlu taraftar görsün
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (6 yıl önce)
    BU YÖNETİMİN HERŞEYİ GİBİ BUDA YALAN , TAŞ ÇATLASA O STADIN KAPASİTESİ 20.000 İ GEÇMEZ....
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    Kuşçu, stadın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ’ye 27 bin 44 seyirci kapasiteli olarak teslim edildiğini ve 27 bin 44 numaralı koltuğun olduğunu ifade etti........................................ Buna itirazı olan arkadaşlar gidip tek tek koltukları saymak düşüyor haydı hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla