SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Stadyumun İlk Maçı da Bir İlk

0
Güncellendi - 2017-09-16 04:56:45
Yeni Stadyumun İlk Maçı da Bir İlk
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 5’nci haftasında Evkur Yeni Malatyaspor ile Bursaspor tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geliyor.

Süper Lig’de Evkur Yeni Malatyaspor ile Bursaspor, bugün saat 17.00’da, ilk kez bir maç oynanacak olan Yeni Malatya Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

Ligdeki Osmanlıspor ve Antalyaspor karşılaşmalarını Malatya İnönü Stadı'nda oynayan Malatya ekibi, eksiklerin tamamlanmasıyla birlikte Bursaspor'u yeni stadında ağırlayacak.

Lige sahasında 3-1'lik Osmanlıspor Futbol Kulübü galibiyetiyle başlayan Evkur Yeni Malatyaspor, ikinci haftada ardından deplasmanda Demir Grup Sivasspor'a 2-0 yenildi.

Sarı kırmızılılar, milli maçlar dolayısıyla lige verilen ara öncesinde oynadığı karşılaşmada sahasında Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı, geçen hafta ise deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-2 yenildi.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifa ettiği takımı, Bursaspor maçına sportif direktör Ali Ravcı çıkaracak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliğinde yapılan, çatı kısmı kayısıyı andıran renklerle süslenen  27 bin 44 seyirci kapasiteli Malatya Stadında oynanacak maçta, Evkur Yeni Malatyaspor, galibiyeti hedefliyor.

Son derece modern inşa edilen stadyumda, skorboard, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, televizyon yayınlarının yapılacağı bölümler, basın bölümü, kapalı otoparklar, seyirci ve sporcu girişi gibi alanlar en uygun şekilde tasarlandı. Çeşitli sosyal donatı mekanlarının yanı sıra mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği şekilde inşa edilen stat etrafında 271'i kapalı, toplam bin 316 araçlık otopark yer alıyor.

İKİ EKİBİN İLK MAÇI OLACAK

Evkur Yeni Malatyaspor ile Bursaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez karşılaşıyor. Bu sezon lige yükselen Yeni Malatyaspor, ilk maçını kazandıktan sonra oynadığı üç karşılaşmada galip gelemedi. Sarı kırmızılılar, son 3 karşılaşmada 2 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. Yeni Malatyaspor, ligde oynadığı dört maçta da kalesinde 7 gol gördü. Bursaspor, ligde oynadığı son beş maçın üçünü kazandı, ikisini ise kaydetti. Bursaspor, ligde çıktığı son 15 deplasman maçında sadece bir kez kazanabildi. Yeni Malatyaspor'un ilk iki iç saha maçında attığı dört golün üçü Khalid Boutaib'den geldi.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. 6 gol atan ve kalesinde 7 gol gören Malatya ekibi, ligde 4 puanla 13'üncü sırada yer alıyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Erhan (6 yıl önce)
    Stad çok güzel keşke malatyada olsaydım da maça gidebilseydim..
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Yeni Malatyaspora Yeni sahasında Bursa karşısında başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • zülfü (6 yıl önce)
    Bursasporuma başarılar, Malatyaspor ada bundan sonraki maçlarında başarılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    INSALLAH 3 PUANLA BASLARIZ HAYIRLI UGURLU OLSUN O SAHADA HIC YENILMEYIZ INSALLAH
    0
    0
    Yanıtla