SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalılara Özür Borcumuz Var"

0
Güncellendi - 2017-06-21 18:58:43
A- A+ PAYLAŞ

  • GSB Spor Genel Müdür Yardımcısı, yeni stadda teslim alma işlemleri öncesinde incelemelerde bulundu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, TOKİ yetkilileri ve teknik ekiple birlikte Malatya’da yeni yapılan stadın devir teslim işlemleri öncesinde incelemelerde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, “Biz seyirci giriş-çıkışları, zemin, soyunma odalarına bakıyoruz. Şu an burada maç oynanmamasıyla ilgili sıkıntı yok. Ancak eski stadyumdan elektronik biletin taşınması lazım. Bunların taşınma süreçleri var. Uzun süreler değil bunlar. Bunları hareketlendirmek için buradayız. Bu statları biz taraftarlar, basın, kulüp yöneticileri, devletin yetkilileri, mühendisler hep birlikte maç oynamaya hazırlıyoruz. Bu stadyum şu an her şeyiyle maç oynanmaya hazır” dedi.

Türk, beraberindekilerle birlikte statta detaylı incelemede bulunarak, yüklenici firmadan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Stattaki eksikleri tespit eden Türk, zeminde de incelemede bulunarak, yüklenici firmaya yapılması gerekenler hakkında bilgiler aktardı. Türk, basın mensuplarına, basın tribünüyle ilgili bir eksilik olup olmadığını sorarak, birlikte incelemelerde bulundu.

“MALATYALILARA ÖZÜR BORCUMUZ VAR”

Türkiye’nin 81 ilinde yapılan hizmetleri yerinde incelediklerini kaydeden Türk, “Malatya stadyumunda aslında bütçe dışı birçok şey başımıza geldi diyebilirim. Müteahhit el değiştirdi, önce yer konusunda biraz geciktik. Bu stadyumları 3-3,5 yılda bitirebiliyoruz bu büyüklükteki stadyumları, bu stadyum 1,5 yıl gecikti. Bu 1,5 yılda müteahhidin ekonomik acze düşmesi, sıkıntısını çözememesi, tekrar ikmal yerlerinin yapılması bunlar bizim meslek hayatımızdan olan şeyler. Malatya’ya denk geldi bununla ilgili Malatyalılardan çokta üzerimizde olacak sorunlar olmamasına rağmen bir özür borcumuz var. Neden, iyi bir adam seçebilmeliydik. Türkiye’nin en iyi müteahhitlerinden biriydi. Daha sonrasında ikmal yerleri yapıldı ve bugünlere gelindi” ifadelerini kullandı.

“STAT MAÇ OYNANABİLİR HALE GELMİŞ”

Stadyumları devraldıkları zaman ertesi gün bütün eksiklerin tamamlandığı gibi bir durumun olmadığına dikkat çeken Türk, şunları söyledi:

“Biz maç oynatırken asıl amacımız stadyumun diğer eksiklerini, gördüğümüz işletmeye yönelik bazı değişen ihtiyaçlarını tekrar güncelleme gibi yaptığımız bir sürü işlem var. Bu stadyum şuanda maç oynanabilir hale gelmiş, eksiği var mı, var. Belki bir yıl tüm statlarda olduğu gibi bu eksikleri gidermekle sürecek ama biz mühendisler, teknik ekip bu eksiklikleri görecek.”

“GÜZEL BİR STADYUM OLMUŞ”

Türk, stadyumun güzel olduğunu ve beklenildiğine değdiğini ifade ederek, “Eksiklerimiz var onları düzelteceğiz. Onun için ekip halinde buradayız. Ligler Ağustos’un ikinci yarısında başladığında burada kulübe maç oynatabilmek. Biz, sportif açıdan eksiklerimizi ya da spor müsabakalarına yönelik olması gerekenleri tartışmak için buradayız. İnşaat yönünü ekibimiz sürekli takipteydi. Şuanda bir sıkıntı yok. Zemine bakıyoruz. Zeminin sürekli bakım halinde olması lazım, bugün çok iyi gördüğünüz bir zemin 15 gün sonra maç anında çok kötü olabilir. Ya da çok kötü bir zemin 15 gün sonra maça hazırlanabilir. Buna ait önlemlerimiz var. Türkiye çapında 20’ye yakın stadı faaliyete geçirdik. Hem bizler hem kamuoyu biraz daha tecrübelendi” diye konuştu.

“KEŞKE BAŞTAN DÜŞÜNSEYDİK”

Türk, yeni stada yapılacak localara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Ben Avrupa’da birçok statta loca alanlarının boş olduğunu, ortak fuaye alanları olarak kullanıldığını görüyorum, biliyorum. Bazen bizde böyle projelendirmeye çalışıyoruz. Gerçi burada başlangıcında onu düşünmemişiz. Ama Türkiye’nin de bir gerçeği var, bizim kulüplerimizin tek gelir kaynağı loca satışları. Şahsen ben stadın şuandaki mevcut durumunu çok beğeniyorum geniş fuaye alanları ama maalesef tekrar o hale getirme konusunda çalışma yapmamız lazım. Keşke bunu baştan düşünseydik ama Toplu Konut İdaresiyle birlikte yürüttüğümüz bir proje. Sonuçta bunu o hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Statta maç oynanabileceğini kaydeden Türk, “Bu stadyumda biletleme açısından eksiğimiz var. Onun dışında maç oynanmama konusunda bir sıkıntı görüyor musunuz? Yeni statta ilk müsabaka oynanır ondan sonra eski stat değerlendirilir diye bir madde var “ dedi.

“AD VERME YÖNETMELİĞİMİZ VAR”

Türk, stadın isminin ne olacağına ilişkin ise “Stadyumlarımızın ve spor tesislerimizin resmi ad verme yönetmeliğimiz var. Bu isimlerin hiçbiri arena değildi. Ama kendi aramızda taraftar grupları ve çalışanlar arasında böyle bir şey oluştu. Sayın Cumhurbaşkanımız çok güzel bir şekilde buna bir ‘dur’ dedi. Dolayısıyla resmi isimler bizde çok farklı. Bittiği zaman ad verme yönetmeliğimiz var, onun da çok önemi var. Orada ne isim çıkar, sayın bakanımızın takdiridir” açıklamasında bulundu.

Stadın yapılan incelemelerin ardından birkaç gün içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredileceği bildirildi.

Ferdi Durdu / Yeni Malatya Gazetesi -malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Bir kaç yıl sonra koltukları kırılmış lavobolarinda farelerin dolaştığı su içerken midenizin bulandigi tribünleri pislikten gecilmez bir statyum olur çünkü Malatya yapılan tesisleri iyi kullanmıyor ve bakımını yapmıyor temennim ben yanilirim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sademalatyali (6 yıl önce)
    Evet oylari maltayada kac cikti eskisehirde kac cikti onun icinmi acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Orhan (6 yıl önce)
    Emeği geçenlere teşekkür ler herşey çok güzel ama koltuklar 3. Sınıf neden diğer statlar kullanılan koltuklar Malatya ya kullanılmadı Malatya üvey evlat mı Eskişehir in stadyumu çok süper Malatya'nın ki ehhh sorumlulara duyurulur. saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla