SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Terminal Etüt ve Proje İhalesi 25 Temmuz'da"

0
Güncellendi - 2018-07-04 20:47:04
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs günü Malatya Mitinginde Malatyalılara verdiği sözün hayata geçirilmekte olduğunu bildirerek, Malatya Havalimanı yeni terminal binasının etüt ve proje işleri ihalesinin 25 Temmuz 2018 tarihinde yapılacağını açıkladı.

Çalık yaptığı yazılı açıklamada,  “Artan yolcu kapasitesinden dolayı ihtiyaca cevap veremeyen Malatya Havalimanı terminal binasının büyütülmesi konusundaki çalışmalar sonuçlandı. Malatya Havalimanı Terminal Binası Etüd ve Proje İşleri işi açık ihale usulü ile ihaleye çıkarılmıştır.  Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binasının Etüt ve Proje İşleri ihalesi 25 Temmuz 2018 tarihinde saat 11.00' de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) merkez binasında yapılacaktır. Projesinin tamamlanmasının ardından yapım ihalesi gerçekleştirilecektir ve 2020 yılında hizmet vermeye başlaması amaçlanmaktadır.”  şeklindeki bilgileri paylaştı.

Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binasının AKP’nin 24 Haziran seçim beyannamesinde yapılacak yatırımlar arasında da bulunduğunu hatırlatan Çalık,  “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mayıs 2018’de Malatya Mitinginde ‘Malatya Havalimanının yolcu sayısı biz geldiğimizde 89 bindi, şimdi bu sayı 886 bin oldu. Her yıl artıyor. İş bilenin kılıç kuşananın. Malatya Havalimanımızı daha önce yeni terminal binası dahil yatırımlarla büyüttük, modernize ettik. Bununla kalmıyor, Malatya’ya yeni bir havalimanı terminal binası kazandırıyor ve inşallah 2020 yılında hizmete alıyoruz.’ şeklinde Malatyalılara müjde vermişti.  Yaparsa yine AK Parti yapar, diyoruz. Malatya’ya yakışan modern havalimanı terminal binasını kazandırıyoruz” ifadelerini kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • erkan (5 yıl önce)
    Arkadaşlar tutturmuşsunuz bir sivil havaalanı diye askeri havaalanı olan yerlerde sivil ve askeri uçaklar aynı pisti kullanır.Tekrardan pist yapmanın bir mantığı yok zaten terminal kısımları ayrıdır sadece pist ortak kullanılır.bu diğer şehirlerdede böyledir.Sadece birkaç uçuş yoğunluğu çok olan şehir hariç.Yani askeri pisti kullanmanın eksi hiçbir trafı yoktur askeri havaalanı olmayan yerlerde mecburen yeni pist yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bursa (5 yıl önce)
    Önce kendi insan gücünü kullan. Kurum idarecilerini doğru seç sonra doğru yatırım. Bence Merkeze yakın şoför okulunun oralar olabilir bir havalimanı ardından üniversiteye kadar raylı sistem. Diyarbakır oy vermediği halde sivil havalimanı.Malatyalı siyasetçiler Malatyalı bürokrasiden korkuyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (5 yıl önce)
    BENCE 2 HAVA LİMANI OLMALI
    0
    0
    Yanıtla
  • mumin (5 yıl önce)
    malatyanın çalışkan vekili öznur ablaya teşekkür ediyoruz. Öznur çalık malatyaya önemli hizmette bulunuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Malatyalılar terminal binası istemiyor.. İSTEMİYOR anladınız mı. niye istemiyor? Uçak saatleri tek vilayet olunca ters oluyor.. 5 milyon yolcu kapasiteli kale tarafına Malatya—Elazığ arasına her iki vilayetinde faydalanacağı ortak havalimanı yapın. Yapın ki her saat uçak olsun... her iki vilayete de 50 km mesafede olsun... Erhaç zaten f—35 Merkezi olacak.. 500 milyon tl askeri yatırım yapaılacak oraya! Artık askeri bölge orası iyice yerleştiler bırakın öyle kalsın artık..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Dumenden bir bina yapacaklar o da 5 sene sonra mantar olacak. Boyle boyle kaynaklari heba edecek miss Calik Havalimanina daha bir otobus hatti acamayan bir buyuksehiriz hesapta buyuksehiriz ha Teleferik Tramvay Koprulu kavsaklar İstasyon kavsagina alt gecit bizim neyimize agam bizle eglenir
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir bulut (5 yıl önce)
    millet vekilleri milletin sözde temsilcileri ama gerçeği yansıtmıyor reys için oyu ak partiye verenlerdeyi ama vekiller hala yırtığa yama yapıyorlar yeni yapmak malatyalıya hizmet olacağı için yapmazlar neoldu yılan hikayesi kuzey çevre yolu beyler deresi köprüsü tadilat eski köprüye talim
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (5 yıl önce)
    Allah razı olsun vekilim...seçim bitti durmak yok yatırımlara devam ...malatya kazanıyor...birileri de kıskançlıktan çatlıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • hürdoğan (5 yıl önce)
    horata vadisi projesi, tecde fidanlık kent park projesi 10 yıl önce söylendi şimdi noldu bunlara diye soran yok, sahi noldu bu projelere?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Kara (5 yıl önce)
    Havaalanına belediye (Motaş ) düzenli sefer koymalı.Vatandaş bu konuda sıkıntılı.Hacı Uğur Polat Başkanımıza güveniyoruz.Yaparsa Ak parti Yapar.saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Kara (5 yıl önce)
    Ak parti döneminde hava taşımacılığına büyük önem verildi.Uçak sefer sayıları ihtiyaca cevap vermiyor.Bilet fiyatları çok yüksek.Hava alanına özellikle uçak kalkış ve iniş saatlerinde Belediye (Motaş )düzenli sefer düzenlemeli.vatandaş mağdur oluyor.Değerli Büyük Şehir belediye Başkanımıza saygılarımla duyrulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    SİVİL HAVAALANI BEKLERKEN TERMİNAL BÜYÜTÜLMESİ MÜJDESİ..SİVİL HAVAALANI SANIRIM BİR BAŞKA BAHARA KALDI
    0
    0
    Yanıtla
  • Aytuğ (5 yıl önce)
    Teleferik? 2.çevre yolu Yeşiltepe uni Doğru düzgün tabiat parkı yok Yeraltina yatırım varmış 2 yağmur yağar şehri b.k götürür. Ne var saray ve yarım trilon dolar borç Ve kaldirim bakanligi size yeter ya mhp devam etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • M.ali (5 yıl önce)
    aramızdaki fark bu siz günü geçiştiriyorsunuz biz kalıcı çözüm istiyoruz Malatya ya sivil hava alanı istiyoruz artık bu mızrak çuvala sığmıyor ve acizane tavsiyem AKP güneşi Malatya da batarken millete rağmen siyaset yapmayı bırakın yoksa REİS in aldığı oy ile vekillerin aldığı oy farkı % 40 lara doğru gidiyor saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz 44 (5 yıl önce)
    Sayın yetkililere duyurulur. 886 bin yolcunun (kendi aracı olanlar hariç) hava alanı-şehir arası taşımacılık rantı kimlerin elinde ? Malalt'ya büyük şehir oldu ama hala uçak sefer saatlerine denk gelen belediye taşımacılığı yapılmıyor yada yaptırılmıyor. Yerel seçimler yaklaşıyor umarım bu konu dikkate alınır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (5 yıl önce)
    Uretim istiyoruz is istiyoruz o terminal daha bir kac yil önce yenilendi sayin vekilim ozel sektor de bile is yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (5 yıl önce)
    Yeni havalimanı istiyoruz sivil havalimanı geç bu numaraları şehir hastanesinide elazığa kapatırdınız yazıklar olsun size
    0
    0
    Yanıtla
  • Tnr (5 yıl önce)
    Biletler 400 500 tl Ucus saatleri dengesiz. Hiç ses çıkaran yok
    0
    0
    Yanıtla
  • evet uçuş saatleri çok dengesiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 yıl önce)
    Malatya ya sivil hava alanı şart
    0
    0
    Yanıtla
  • Halktan (5 yıl önce)
    Ne ihalesi yaaa kimin alacağı demiyorum ! Kime verileceği belli bile .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Ben malatyalıyım çocukluğumdan beri burda elazığda oturuyorum daha size ne yapsın çalışıyor işte malatya paris gibi olmuş elazığ ise köy gibi kalmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elçibey (5 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yahu kaşıkla verip kepçe ilr alıyor akp belediyeleri 100 şey yapilacaksa 3 şey yapıyor kalan parayi kaybediyor bak bakalim dünyada büyük devletlerin şehirleri nasıl paris mis hadi ordan 60 sene önce paris trambusu terketti mono raya geçti .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Bunlar hikaye. yeni Havalimanı olmazsa olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    eski hava alanı nı büyütmektense . başka yere ve yeni sivil havaalanı yapılsa daha iyi olmazmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Neden olmasın ? Çokta isabetli olur..
    0
    0
    Yanıtla