SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Üniversitenin 'Eskiden Devir' Öğrencileri Eğer İsterse..

0
Güncellendi - 2018-05-02 03:04:40
Yeni Üniversitenin 'Eskiden Devir' Öğrencileri Eğer İsterse..
A- A+ PAYLAŞ

YÖK, bazı üniversitelerin bölünerek kurulacak yeni üniversitelerde mezuniyet belgeleri ve diplomaların öğrenciler istediği takdirde halen öğrencisi olduğu üniversite adına düzenleneceğini açıkladı.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamada, bazı üniversitelerin bölünerek yeni üniversiteler kurulmasına ilişkin yasa tasarısı ile ilgili alınacak diplomalar konusunda öğrencilerin girdiği üniversitenin değil, mezun olacakları yeni kurulacak üniversitenin diplomasını alacaklarına dair gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı iddialarda bulunulduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Yasa teklifindeki ilgili madde ile; mezuniyet belgeleri ve diplomalar öğrencilerimiz istediği takdirde kayıt olduğu üniversite, yani halen öğrencisi olduğu Üniversite adına düzenlenecektir. Bu konu 'yasa ile güvence altına alınmaktadır' ve bu hususta herhangi bir şüphe bulunmamaktadır. Nitekim yakın tarihte, bir büyük üniversitemiz ile ilgili böyle bir uygulama sorunsuz şekilde gerçekleştirilmiş olup hiç bir şikayete konu olmamıştır" ifadesi kullanıldı.

Malatya'da İnönü Üniversitesi'nin bazı fakülte ve yüksek okullarının da bünyesine katılmasıyla yeni kurulacak olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile ilgili  kanun tasarısı metnine göre; Malatya Turgut Özal Üniversitesi, mevcut Su Ürünleri Fakültesi ile Ziraat Fakültesi ile birlikte yeni kurulan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olmak üzere 5 fakülte, 1 enstitü, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve  Arapgir, Akçadağ, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Kale, Hekimhan ve  Yeşilyurt MYO olmak üzere de 8 MYO’dan oluşmuş olarak faaliyete girecek. Bu fakülte ve yüksek okullarda toplam 4 bin 401 öğrenci öğrenim görüyor.

Ankara, iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: İnönü Üniversitesi'nin Battalgazi kampüsü iken Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne tarafından kullanılacak olan alanın girişi..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • İnönü ziraat öğrencisi (5 yıl önce)
    Bir an önce bu bölgeden mezun olup gitmek istiyorum.Zaten ben diploma için bu okulda okuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (5 yıl önce)
    5 para etmez hiçbir yerde kıymeti olmayan diplomaya ne yazılıp yazılmadığı nin ne önemi var eski tacan kışlası İnönü Ziraat bı defa oraya gitmek insana zulüm
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (5 yıl önce)
    Bana kalirsa universite adi olmadan diploma versinler...Olani ya boluyorlar ya da periyodik olarak 2-3 sene de bir isim değiştiriyorlar...Belediyelerin mahalle ismi değiştirdiği gibi üniversite adi değişiyor ülkemizde...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın Murat Bey, kesinlikle haklısınız. Dünyada üniversiteler yaşlandıkça değerlenir, bizde itibarsızlaştırılır. Herşeyi ben bilirim, ben yaparım olur anlayışının bir sonucudur bu. Bu kafa ile ne eskisinden, ne yenisinden köy de kasaba da olmaz. Sadece rant kapısı olur.
    0
    0
    Yanıtla