SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Uygulama Yakında

A- A+ PAYLAŞ

 

Kentin en büyük sorunlarının başında olan araç trafiğiyle ilgili sıkışıklığa çözüm amacıyla Malatya Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi.

Önümüzdeki haftalarda uygulamaya geçirilmesi planlanan çözümlere göre; çift yönlü caddelerin yanı sıra bazı caddeler tek yönlü hale getirilecek. İnönü, Atatürk, Milli Egemenlik (Emeksiz), Turgut Temelli (Emeksiz Devamı), Niyazi Mısri, Akpınar, Terminal, Zapçıoğlu Caddeleri çift yönlü araç trafiğine açık kalırken, Kanalboyu (Şehit Hamit Fendoğlu ve Yunus Emre Caddeleri), Cengiz Topel, Mücelli, Sobacılar Çarşısı önü, Cezmi Kartay Caddeleri tek yönlü olarak araç trafiğine açık kalacak. Sivas Caddesi’nin Cezmi Kartay’dan itibaren Atatürk Caddesi’ne doğru tek yönlü olması kararlaştırıldı.

En önemli düzenlemelerden biri de, Hasanbey ve Cengiz Topel Caddeleri’nin Kernek Meydanı’na doğru tek yönlü hale getirilecek olması. Bu caddeler, Kernek Meydanı’na doğru sadece gidişe açık kalırken, Kernek ile Sıtmapınarı’na bağlanan Zapçıoğlu Caddesi arasındaki İstiklal, Ferhadiye, İzzetiye, Cevheriye, B.Mustafapaşa mahalle yolları da yine tek yönlü olarak batı tarafına gidiş istikameti olacak. (Ekteki harita fotoğrafına tıklayınız) Bu bölgedeki tek yön uygulaması, halen Hasanbey Caddesi’nde sürdürülen yol niteliğinin artırılması çalışması sona erdikten sonra başlayacak.

Ek fotoğrafta yer alan “Tek yön- Çift yön Trafik Uygulaması Planı” ile ilgili olarak teknik uzmanlar; “Tek yön uygulaması güzel ama dolaşım planının sadece araç akışı olarak değil de bir bütün olarak ele alınması gerekir. Sistemin ödünsüz olarak uygulanması için başta gelişigüzel otopark yapılmasının önüne geçilmesi bunun içinde çok sayıda otopark alanının oluşturulması gibi temel sorunlara çözüm bulunması ve ondan sonra uygulamaya geçilmesi gerekir. Aksi halde sistem kısa sürede başarısız olur.” diyerek planın sadece dolaşım olarak ele alınmasının çözüme bir katkı sağlamayacağını belirttiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız