SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Vali Daşöz Kimdir?

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan ve Cuma gecesi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan Valiler Kararnamesi kapsamında, Malatya Valiliği'ne atanan Halil İbrahim Daşöz (fotoğrafta soldaki), Adıyaman'da görev yaptığı dönemde, 2003 yılının Temmuz ayında bir heyetle Malatya'yı ziyaret etmiş ve halefi olduğu Vali Osman Derya Kadıoğlu ile görüşmüştü.

İki il arasında dostluk bağlarının geliştirilmesi amacına yönelik bu ziyaret sırasında üstteki fotoğrafta görüldüğü gibi Vali Kadıoğlu, dönemin Adıyaman Valisi olan Daşöz'e kayısı tepsisi hediye etmişti.

"HEPİMİZ BU ÜLKEYE HİZMET EDECEĞİZ.."
Malatya'nın yeni Valisi Daşöz, Malatyahaber.com'a yaptığı kısa açıklamada, atamanın Malatya ve ülke için, herkes için hayırlı olmasını dilediğini belirterek, "Hepimiz bu ülkeye hizmet edeceğiz."dedi.

Daşöz, göreve başlaması konusunda belirli bir tarih olmadığını, İçişleri Bakanlığı'nın bu konudaki talimatı doğrultusunda hareket edeceklerini bildirdi.

VALİ DAŞÖZ'ÜN ÖZGEÇMİŞİ..
Halil İbrahim Daşöz, 1959 yılında Osmaniye'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin yanı sıra aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi'ni de bitiren Daşöz, İçişleri Bakanlığı bünyesinde memuriyete baştadıktan sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevlerinde bulundu. Mahalli İdareler Genel Müdürü iken 1999 yılında Isparta Valiliği'ne atanan Daşöz, burada 3 yıl 3 ay kalmış, Şubat 2003'te Adıyaman Valiliği görevine getirilmişti. Adıyaman'ın eski Valisi Halil Işık'ın, Danıştay kararıyla görevine iadesi üzerine Daşöz, Ocak 2004'te merkeze alınmıştı.

Merkez Valisi iken Türk Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini de üstlenen, İçişleri Bakanlığı bünyesinde çeşitli iç ve dış eğitim programlarında görev alan Daşöz, son kararname ile Malatya Valiliği görevine atandı.

Halil İbrahim Daşöz, ilköğretim 2. kademe öğretmeni Nilgün Daşöz'le evli. 2'si kız 3 çocuk babası olan Vali Daşöz'ün çocuklarından birinin Hukuk Fakültesi mezunu olduğu, birinin İşletme Fakültesi, diğerinin de Anadolu Lisesi öğrencisi olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız