SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Vali Toprak Ne Zaman Gelecek?

0
Güncellendi - 2016-06-11 02:41:47
Yeni Vali Toprak Ne Zaman Gelecek?
A- A+ PAYLAŞ

Son Valiler Kararnamesi ile İzmir'den Malatya Valiliği görevine atanan Mustafa Toprak'ın, hafta içerisinde Malatya'ya gelerek göreve başlaması bekleniyor.

Valiler Kararnamesi ile Süleyman Kamçı Malatya'dan Kayseri'ye, Mustafa Toprak da İzmir'den Malatya'ya atanmışlardı. Kamçı, Kayseri'deki görevine başlamak üzere Cuma günü öğle saatlerinde Malatya'dan ayrılırken, Valiliğe Vali Yardımcılarından Miktat Alan vekalet etmeye başladı.

Vali Mustafa Toprak'ın da, Cuma günü İzmir'den ayrıldığı, birkaç gün izin yaptıktan sonra hafta içerisinde Malatya'ya gelmesinin beklendiği öğrenildi.

İZMİR'DEKİ SON VEDA..

Bu arada, İzmir'den ayrılmadan önce, Perşembe akşamı merkez valileri, mülkiye müfettişleri, vali yardımcıları ve kaymakamlarla iftar yemeğinde buluşarak veda eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, her şeyin gelip geçici olduğunu vurgulayarak, “Hakikaten Malatya’ya giderken mesut ve bahtiyar şekilde ayrılıyorum” dedi.

Toprak, Kaya Termal Otel’de 30 ilçe kaymakamı, vali yardımcıları ve mülkiye başmüfettişleri ile merkez valileri ile veda yemeğinde bir araya geldi. Konuşmasında, salonda bulunanlardan helallik alan Vali Toprak, “Benden yana hiç bir şey yoktur. Helal olsun. Ortada hiçbir problem yok. Dün bir basın mensubu ‘üzüldüğünüz, kırıldığınız bir şey oldu mu?’ diye ifade etti. Dedim ki ‘hayır özellikle bir valinin, ita amirinin kırılma küsme gibi bir lüksü olamaz.’ Hakikaten bir görev ifa ediyoruz. Herkes birbiri ile sıkıntıya girdiğinde o sıkıntıyı ortadan kaldıracak yine biziz. Bu anlamda hakikaten ayrılırken mesut ve bahtiyar şekilde ayrılıyorum Malatya’ya giderken. İzmir’e Diyarbakır’dan geldim. Diyarbakır’da 10 yıl kalsaydım, ‘niye beni unuttular burada?’ demezdim, o kadar kendimizi kaptırmıştık. İzmir’de olabildiğince çalışmaya çalıştım. Neticede bir yıl fazla da kalsak beş yıl fazla da kalsak neticede bu görev de bitecek bir başka yer olsa da bitecek. Ama alıştığımız noktada ilimizden arkadaşlarımızdan ve ilimizdeki dinamiklerden ayrıldığım için üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Buradan başka bir ile gitmek zorunlu ise bu manada sevinerek gidiyorum. Hiçbir endişem hiçbir eksiklik de yoktur” diye konuştu.

Toprak sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir’den Malatya’ya hayırlısıyla yakın bir zaman içinde ayrılmış olacağız. Turizm Bakanlığında çalıştım. Daha sonra Devlet Bakanlığına geçtim. Allah’a Hamdi senalar olsun ki kazayı geçirdikten sonra hakikaten şifa için kaldığım Şehre Vali olarak geldim. Bu Allah’ın büyük bir takdiri ve nasibidir diye düşünüyorum. Onun için hakikaten o dönem burada olup da katkı sağlayan bana dua eden arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu şunu gösteriyor; hayat ipliği ince bir iplik, adeta pamuktan bir iplik ve her an için başımıza bir şey gelecek noktada yaşıyoruz. Onun karşılığında aslında almış olduğumuz nefes ve can bu Allah’ın bize vermiş olduğu hayatın simgesi ve emanetini taşıyoruz. Diğer taraftan da burada dünya sistemi içerisinde bize tevdi edilen pozisyonlar, makamlar, mevkiiler, noktalar var. Onlar da emanet edilen görevler. Bir gün alındığı gibi geri iade edilecek. Bunların sonu bir hoş seda oluşturabilmektir. Onu iyi bir şekilde kullanabilmektir.”

Her şeyin gelip geçici olduğunu vurgulayan Vali Toprak, şunları söyledi:

“Bazen diyorlar ki; ‘buradan sonra şurası olsaydı, burası olsaydı.’ Aslında dünyevi manada hepimize bir yön gösterenler oluyor ama onun da bir sonu var. O da sona eriyor sonuçta, kendimize dönüyoruz ve bu emanetleri aldığımız gibi ilgili yerlere tevdi ediyoruz. Dünyada bize hayatı bahşeden Allah’u Teâlâ’ya hakikaten nerede olursak olalım ister küçük ister büyük noktada olalım, pozisyon ne olursa olsun şükretmemiz gerekiyor. Başka bir kararnameyle nasıl geldiysek, nasıl mesleğe başladıysak, nasıl bir pozisyon aldıysak onu geliştirerek bir başka noktaya da gidiyorum. Sevinç ve heyecan içinde bir başka yerde yeni işler yapmanın hissiyatını taşıyorum. Kalben bunu Allah için söylüyorum. Bazen böyle bir yanlış, farklı değerlendirmeler olur diye düşünüyorum. Hakikaten önemli olan bir hoş seda bırakmaktır diyorum.”

FOTOĞRAF: Vali Toprak, İzmir'deki veda yemeğinde konuşurken

malatyahaber.com- İzmir, iha

İZMİR VALİSİ MUSTAFA TOPRAK, KAYA TERMAL OTEL’DE 30 İLÇE KAYMAKAMI, VALİ YARDIMCILARI VE MÜLKİYE BAŞMÜFETTİŞLERİ İLE MERKEZ VALİLERİ İLE VEDA YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ (İHA/İZMİR-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • öneri (7 yıl önce)
    Malatya Valilik makamı Büyük şehirlere transferde terfide rol almış. Aman İzmir'den Malatya'ya tenzil algılanmasın. Çok şey bekliyoruz. Önce huzur ve sükunetin tesisi... silahsız, kavgasız, yollarda, duraklarda minibüsçü despotizmi bitecek
    0
    0
    Yanıtla