SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni ve Modern Kent Yaratacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Bazı incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Belediye Başkanı Cemal Akın ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanı Serdar Atalay ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilk olarak konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, TOKİ’nin Malatya’ya en çok yatırım yapan kuruluşların başında geldiğini belirterek, TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar’ın projeleri yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya geldiğini söyledi. Vali Daşöz, TOKİ’nin Malatya merkezdeki Toplu Konut projelerinin yanı sıra ilçelerde de projelerinin devam ettiğini, ayrıca Kentsel Dönüşüm Projesi, Hastane, Stat ve Kapalı Spor Salonu gibi projelerinin de olduğunu kaydetti.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a Malatya’ya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Akın ise yaptığı konuşmada, Malatya’da yapılan konut sayısının 852’den 2.500’lere çıkarıldığını, Malatya’nın gecekondusuz hale getirilmesi için de TOKİ ile Mayıs ayı içerisinde protokol imzaladıklarını söyledi. Malatya’da sürdürülen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’nin ilk etapta en kapsamlı projesi olduğunu vurgulayan Akın, proje kapsamında 2.200 dönümlük alanda ve 9 mahallede 15 bin modern konut yapılacağını bildirdi.

Malatya’nın gösterdiği performansla Türkiye’de önemli olduğunu belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Malatya’nın ayrıca ekonomik ve vizyon bakımından da önem arzettiğini söyledi. Malatya’da yeni bir açılım ve atılım yapmak için 9 mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanmaya başlayacağını belirten Bayraktar, ayrıca Malatya’da 800 yataklı hastane, 20 bin kişilik stat, Arapgir’de Toplu Konut yapacaklarını bildirdi ve "Malatya’nın gösterdiği performansla Türkiye ölçeğinde ayrı bir önemi var. Yaptığımız projelerle Malatya’da yeni ve modern bir şehir yaratacağız. Beydağı eteklerinde yaptığımız 1 ve 2. etap toplu konutlarından sonra eğitim- araştırma ağırlıklı 800 yataklı modern bir hastane, 20.000 kişilik modern bir stat ve kentsel dönüşüm projeleri nin bunlardan bazıları.."dedi.

Milletvekili Öznur Çalık da yaptığı konuşmada, Malatya’da çok ciddi dönüşüm ve hamlelerin yaşandığını belirterek, Kentsel Dönüşüm Projesi ile Beydağı eteklerinde ikinci bir Malatya’nın kurulacağını söyledi. Çalık, TOKİ Başkanı ile birlikte devam eden projelerin yanı sıra Hastane, Stadyum, Kapalı Spor Salonu ve Kentsel Dönüşüm Projeleri yerlerini gezdiklerini ve bu yatırımları da birlikte takip edeceklerini bildirdi.

Daha sonra konuşan Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise milletvekili seçildikten sonra Malatya için hedef plan belirlediklerini söyleyerek, bu hedef planlarınının, stat, kapalı spor salonu, 800 yataklı hastane, karayolları duble yol çalışmalarının hızlandırılması, sanayi alt yapısının güçlendirilmesi gibi hedefler olduğunu söyledi.

Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak TOKİ ile Malatya Belediyesi arasında yapılan çalışmalar neticesinde kati protokolün imzalandığını da hatırlatan Milletvekili Fındıklı, Akın’a, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a ve diğer emeği geçenlere şükranlarını sunduğunu belirtti. Fındıklı ayrıca Kentsel Dönüşüm Projesi maliyetinin 1.4 katrilyon olduğunu da sözlerine ekledi.

Son olarak konuşan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanı Serdar Atalay ise mevcut stadın çok eski olduğunu belirterek miadını doldurduğunu söyledi. Türkiye genelinde statları yenilemek istediklerini ve şu anda birçok ilde projelerini başlattıklarını söyleyen Atalay, 20 bin kişilik yeni stadın yanı sıra, 5 bin kişilik kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezi projelerinin olduğunu, bunların toplam değerinin ise 60 milyon YTL civarında olduğunu belirtti.

TEK SORU HAKKI..
Belediye Meclis salonunda yapılan basın toplantısında basın mensuplarına tek soru sorma hakkı tanındı. Basın mensupları, TOKİ’nin uygulamalarında; kentin sosyal, kültürel dokusuna uyumluluğu konusunu göz ardı etmesi, ilgili meslek odaları ile kent aktörlerinin projelerde fikirlerinin alınmaması, alt yapısı gerçekleşmeden üst yapısının tamamlanması böylece yerel yönetimleri bir emrivaki ile karşı karşıya getirmeleri, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün ilimizde can çekişmesi gibi konular olmak hazırladıkları soruları soramadan dağıldılar.

Bir basın mensubunun, “Şeker Fabrikası alanına yaptırılması düşünülen stat için çelişkili açıklamalar var. Üstelik mahkeme aşamasında, hastane içinde yer konusunda spekülasyonlar var. Bu konuda ki değerlendirmeleriniz nelerdir?” sorusuna Vali Daşöz , Şeker fabrikası alanında 65 dönüm arazinin GSGM’ne tahsis edildiğini, Bu alanda 5000 kişilik modern bir kapalı spor kompleksi ve olimpik bir yüzme havuzu düşünüldüğünü, Stat için ise Üniversitenin karşısında ki yer için çalışmaların sürdürüldüğünü, fakat sonuçlanmadığını ve görüşmelerinin devam ettiğini” söyledi.

Hastane konusuna geçerken bir başka basın mensubunun “ Hastanenin yaptırılması düşünülen alan kentin ana arterinde bulunuyor. Yoğunluğu fazla, Halbuki Çevreyolunun altında bir ayanda yapılsa o alanın da kentsel dönüşümüne katkı yapmaz mı?” sorusuna Vali Daşöz özetle “ Bizim yaklaşık 1100 yataklı 2 hastanemiz var. Bunlar tam kapasite ile çalışmıyor. Fakat Hastane eksiğimiz de ortada. 2 hastanenin birleştirilmesi ile vatandaşa daha sağlıklı hizmet verileceği ortada. Hastanelerimiz var eksik kapasitelerle çalışıyor. Yoğunluk bakımından ise Kuzey Çevreyolu projesi son aşamaya gelmiş durumda, ayrıca mevcut çevreyolunun da genişlemesi yolunda çalışmalar var. Kuzey Çevre yolu içinde çalışmalar devam ediyor. Bu projeler hayata geçtiğinde Doğu’da Üniversite hastanesi, kent merkezinde de özel hastaneler ve bu alanda yapılacak 800 yataklı modern hastane ile hem doğu hem de batı da yaşayan insanlara en üst düzeyde hizmet verebilecek konuma gelecek” dedi.

Vali’nin yanıtından sonra basın mensuplarının soru sormasına fırsat bırakmadan Belediye başkanı Akın; “Teşekkürler arkadaşlar. Süremiz kısıtlı deyince, bir basın mensubu “Sayın başkanım bir soru daha “ diye ısrar edince Başkan Akın, “Öğleden sonra İrtibat bürosunun açılışı var. Orada devam ederiz” dedi. Aynı basın mensubu ısrarını sürdürdü. Israrların sonuç vermediğini gören basın mensubu TOKİ Başkanına yaklaşarak; “Sayın başkan, İnşaat sektörü ekonominin motoru, fakat Malatya’da inşaat sektörü çok zor durumda, siz 3 bin konut yaptık diyorsunuz, ama ilimiz inşaat sektörü can çekişiyor…..” deyince araya Milletvekilleri Çalık ve Fındıklı girdi. Fındıklı’nın “ Alınan vize(Ruhsatlardan)haberiniz var mı?” deyince, basın mensubu “Evet var, alınan vizelerde düşüş var” diye yanıtladı. Fındıklı bu kez de “Evet, haklısın bu yıl alınan vizelerde düşüş var” dedi. Basın mensuplarının milletvekilleri ile tartışmaları sürerken Vali, Belediye ve TOKİ başkanı salondan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız