SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Vesayet Odaklarına Asla İzin Vermeyeceğiz"

0
Güncellendi - 2016-08-11 23:10:47
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın yönetimindeki AKP Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı'nın düzenlediği 81 İl Ana kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Başkanları toplantısında konuştu.

Yıldırım: Darbeciler milletimiz tarafından darbe yedi.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili net mesajlar veren Başbakan Yıldırım,“15 Temmuz gecesi çok çetin bir imtihandan geçtik. Milletimiz sayesinde Türkiye uçurumun kenarından döndü. Milli iradeye yönelik bu büyük ihanet girişimini, bu suikastı topyekûn millet sahiplenerek boşa çıkardı, başarısızlığa uğrattı. Bu aziz millet Türkiye'yi, Türkiye'nin geleceğini, ay yıldızlı bayrağı namertlere çiğnetmedi. 15 Temmuz gecesi millet kazandı, vatan hainleri kaybetti. Darbeciler milletimiz tarafından darbe yedi. Bu hain girişime karşı milletimiz tüm dünyaya tarihi bir örnek gösterdi. 81 ilimiz birlik, beraberlik içinde demokrasi nöbetlerini demokrasi şölenlerine çevirdi. Meydanları hiç boş bırakmadıO gece şehadete yürüyenler ve yaralanan vatandaşlarımız oldu. Şimdi 15 Temmuz gecesi canlarıyla ülkemizi, vatanımızı, bayrağımızı koruyan şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize sahip çıkma zamanıdır. Herkes bilsin ki şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak! FETÖ gelecek, hesap verecek. Şehitlerimize, gazilerimize söz veriyoruz. En ağır cezayı alacaklar. Kurumlarımız bu mikroplardan temizlenecek. Yeni vesayet odaklarının yeşermesine de asla müsaade etmeyeceğiz.

Birlikte başardık, birlikte demokrasi destanı yazdık. Şehitlerimiz, gazilerimiz canlarını ortaya koyarak ülkeyi gelecek aydınlık yarınlara taşıdılar. Bizler büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Yenikapı ruhu gösterdi ki; her şey Türkiye için, her şey birlik için, beraberlik için, her şey millet için.Kurumlarımızı bu mikroplardan temizleyeceğiz. Polisimizin, askerimizin, adalet sistemimizin, Milli Eğitim sistemimizin içindeki bu virüsleri tek tek çıkaracağız. Yeni yeni vesayet odaklarının yeşermesine de asla müsaade etmeyeceğiz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah birliğimizi daim etsin. Allah 79 milyonun dirliğini kardeşliğini bozmasın. Allah hainlere, zalimlere fırsat vermesin." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Sosyal Politikalar Başkanlığının programını düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a ve tüm Türkiye’den gelen il ana kademe, kadın ve gençlik kolları Sosyal politikalar başkanlarına teşekkürlerini dile getirdi.

Çalık: Tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir kahramanlık

Toplantıda Sosyal Politikalardan sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise“15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında milletimiz, darbe girişiminin püskürtülmesinde dünyaya parmak ısırtan, tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir kahramanlık gösterdi” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Çalık, “15 Temmuz akşamı; gözünü kan bürümüş, millete, milletin adamlarına, milletin temsilcilerine ölüm kusmak üzere kurgulanmış; devleti işgal etmek için görevlendirilmiş FETÖ’nün üniformalı teröristleri, korkunç bir ihanete, bir kalleşliğe ve bir darbe girişimine, bir işgal girişimine, bir terör saldırısına imza attı.Bu saldırı, Türkiye’nin varlığını ortadan kaldırma yönelik şimdiye kadar görmüş olduğumuz en büyük darbe girişimidir, işgal girişimidir, terör saldırısıdır.

78 Milyonun tamamının ayağa kalktığı, 15 Temmuzdan itibaren 26 gündür devam eden demokrasi nöbetleri en sonunda Yenikapı’da taçlanmış; Milli İradenin zaferi tüm dünyaya ilan edilmiştir.

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi bir kez daha gösterdi ki Batı, Akbabalar misali ülkemizin yok olup tarih sayfalarından silinmesini bekliyor.Ne yazık ki bugün;Darbe girişimini ağız ucuyla dahi kınayamayan, Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın kendi vatandaşlarına telekonferans yoluyla seslenmesini bile mahkeme kanalıyla engelleyen,Terörist elebaşını iade etmekten imtina eden, Bir Dış Dünyaya şahit oluyoruz.

Biz biliyoruz ki onların rahatsızlığı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir Türkiye’nin yeniden dirilişidir.

CHP ve MHP’nin darbe girişimi karşısındaki dik duruşları, Yenikapı'da milletin yanında yer alarak darbeci hainlere meydan okumaları belli ki Avrupa, ABD için büyük bir hezimet olmuştur.

Ama onlar Ne yapsalar boş, Türkiye’nin yükselişini, ülkemizin ilerlemesini asla engelleyemeyecekler.Ülkemiz bugün dimdik ayakta ve Mısır ve Suriye gibi olmadı olmayacaktır!”diye konuştu.

"Vatanın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimiz için canını feda eden şehitlerimizin kıymetli emanetlerine ve kahraman gazilerimize sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu" diyen Çalık sözlerini şöyle tamamladı:

"Sevinçler paylaşılınca artar; acılar paylaşılınca azalırmış. Bizlere düşende şehit ve gazi ailelerimiz ile yakından ilgilenmek; Onların derdiyle hemdert olmaktır. Önümüzdeki günlerde Şehitlerimizin ailelerini ve kahraman gazilerimizi tek tek ziyaret edeceğiz. ,Onların kahramanlıkları tarih not düşürmek için elimizden geleni yapacağız. Partimiz, Hükümetimiz işbirliği içinde Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla şehitlerimizin kıymetli emanetlerine ve kahraman gazilerimize elimizden tüm desteği sağlayacağız.

Aziz şehitlerimizin kıymetli emanetleri, değerli şehit yakınlarımızve değerli gazilerimize AK Parti olarak sahip çıkmak boynumuzun borcudur.”

Toplantı, sosyal politikalar başkan yardımcılarının çalışma alanları ile ilgili yaptıkları bilgilendirme sunumları ile sona erdi.

AKP Genel Merkezinde gün boyu devam eden toplantıya Gençlik Kolları Genel Başkan'ı Melih Ecertaş, Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan yardımcıları olarak 23-24-25 dönem Milletvekili Kemalettin Aydın, 24. Dönem Milletvekili Oya Eronat, Aydın Milletvekili Mustafa savaş, Mardin Milletvekili Ceyda Çankırı, Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Av. Salih çağdaş, 23. Dönem Milletvekili Dr. M. Kerim Yıldız, 81 il ana kademe, kadın ve gençlik kolları sosyal politikalar başkanları katıldı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

çalık1

çalık2

çalık3

çalık4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Fatihh (7 yıl önce)
    7. Us ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • HARBİ ADAM (7 yıl önce)
    Sayın başbakanım önce evi temizleyin ki caddeye çıkınca rahat edesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)HARBİ ADAM isimli kullanıcı yorumuna
    İnlerine gireceğiz dediler tersi olmuş. Burunlarının dibine kadar girmişler. Bunlara değil devlet üç koyun bile teslim edilmez.
    0
    0
    Yanıtla