SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Yapılanma Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:09:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın büyükşehir olmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapılırken, büyükşehir yapılanması konusunda istişarelerde bulunuldu. 

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa tertiplediği ve Anemon Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla ilgili avantajları dile getirdi. Çakır, "Malatya’nın geleceği adına önümüzdeki süreçte ciddi kararlar verilecek, yeniden bir yapılanma yapacağız. Temeli sağlam atabilirsek, gelecekte işimiz sağlam ve kolay olur. Yapılanma sürecinde herkesin iyi çalışması lazım. Hep birlikte, kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmalıyız. Devir olacak mülkiyetlerin sağlıklı bir şekilde düzenleneceğini ümit ediyorum. Personel ve hantal yapının rahatlatılması gerekiyor. Nitelikli personel konusunda sıkıntı yaşayacağız diye düşünüyorum. İlçelerden gelecek ve beldelerden gelecek personelin yeteri kadar donanıma sahip olmadıkları kanaatindeyim. Bu konuyu sağlıklı atlatabilirsek, daha çabuk uyum sağlanmış olacaktır. Genel bütçeden gelen payların coğrafik koşulların yüzde 10’larla sınırlı kalmamasını ve arttırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Vasip Şahin ise, büyükşehirle ilgili hazırlıkların bir an önce tamamlanması gerektiğini belirterek, karşılıklı anlayış ve fedakarlıkla bu sürecin atlatılması gerektiğini bildirdi. Şahin, "Toplantıda, müşküllerin halline gideceğiz. Aklınıza ne takılıyorsa sorunuz. İstişare ile sorunları çözeriz. Anlaşılmayan konular istişarelerle giderilir" şeklinde konuştu.

Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte önemli avantajlar elde edeceğine dikkat çeken Vali Şahin, "Bütçe payları yüzde 50 artmış olacak. İnşallah kırsal ve kente eşit şekilde yatırım yapılır. Malatya büyükşehir olunca, iş adamlarımızın vergi merkezlerini Malatya’ya almalarına vesile olacaktır inşallah" dedi.

Öte yandan, 13 ilde büyükşehir belediyesi ve 26 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun konusunda, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Bilmez tarafından, 6360 sayılı yasaya göre yapılacak devir, tasfiye ve paylaştırma iş ve işlemleri, mahalli idarelerde oluşan ihtiyaç fazlası personelin tespiti ve kamu kurumlarına devri, 6360 sayılı yasanın getirdiği değişiklikler ve yenilikler konusunda bilgi aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız