SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Yerdeki Su Sevinci

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:49:41
Yeni Yerdeki Su Sevinci
A- A+ PAYLAŞ
 
Akçadağ İlçesi'nde bulunan Dede Köyü'nün nakledilecek yeni yerinde, saniyede 6 litre kapasiteye sahip su bulundu. Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan sondaj çalışları sonucu bulunan su köy halkını sevindirdi. Köyün mevcut yerinin heyelan bölgesi olması dolayısı ile nakledileceği öğrenildi. 
 
 
İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili İrfan Kaya ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Hikmet Türkoğlu su bulunan Dede köyünde incelemeler yaptılar. Kaya, burada yaptığı konuşmada, " Dede köyü yeni yerleşim yerinde yapılan sondaj çalışması neticesinde saniyede 6 litre bir su bulundu. Bu bizleri sevindirdiği gibi köylü vatandaşı da çok sevindirdi. Su hayattır. Burada yerleşim sağlayan vatandaşlar içme suyu sıkıntısı çekmeyecek. Bu suyun Dede köyü vatandaşlarına hayırlı olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı. 
 
Dede köyü muhtarı Vedat Tekbaş ise konuşmasında, "Yapılan sondaj çalışması neticesinde çok güzel bir su çıktı. Bizleri ve köylü vatandaşlarımız çok sevindirdi. Saniyede 6 litre su akıyor. Burada yeni 120 parsel oluşturduk: Ayrıca dört sosyal tesis olacak. Eski köyümüz heyelan bölgesi olduğu için 5543 sayılı yasa gereği köy buraya nakledilecek. Eski köyümüz 135 hane bir evde üç aile kaldığı gibi birde köye dönüş yapan insanlar vardı. Çok sıkıntı çekiliyordu. Bu yeni yerleşim yeri insanlara rahat bir ortam sağlayacak. Buradan tüm emeği geçen yetkililere teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız