SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Yıl Mesajları

A- A+ PAYLAŞ

2008 yılının sona ermesi ve 2009 yılı dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler birer mesaj yayınladılar.

VALİNİN MESAJI..
Vali Halil İbrahim Daşöz'ün mesajı şöyle:

"Huzur ve güven ortamı içerisinde yeni bir yıla daha girmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu vesileyle tüm Malatya’lı hemşehrilerimizin yeni yılını en içten duygularla kutlar, yeni yılın Malatya’mıza, ülkemize ve tüm insanlığa barış ve mutluluk getirmesini dilerim."

ÖZ'ÜN MESAJI..
AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, yeni yıla girilmesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. 2008 yılı içerisinde Malatya’ya çok önemli hizmetler kazandırdıklarını dile getiren Öz, 2009 yılında hizmetleri artırarak devam ettirme gayreti içerisinde olacaklarını dile getirdi.

Öz, mesajında şunları kaydetti:

“Sevgili Hemşerilerim. Yüce Allah’tan yeni yılın gelişmekte olan, genç nüfuslu dinamik ülkemiz ve Malatya’mız için kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, tüm insanlığa ve ülkemize barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle, hayırlara vesile olması umuduyla, tüm sevdiklerinize sağlık ve mutluluklar getirmesini dilerim.”

ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak şu mesajı yayınladı:

"Büyük idealler ve güzel umutlarla yeni bir yılı daha karşılıyoruz.Umutlarımız, beklentilerimiz ve ulaşmak için çaba göstereceğimiz hedeflerimiz, gelecekte aramızdaki en güçlü bağ olacaktır. Geleceğe olan inancımızı ve umudumuzu yitirmeden, daha iyiye ulaşmak için daha çok çalışmak zorundayız.

Güçlü bir Türkiye ve gelişmiş daha güzel bir Malatya İçin birey olarak hepimize düşen sorumlulukla içinde bulunduğumuz dönemde, toplumun tüm kesimlerinin, ülke çıkarlarını kişisel çıkarlarının üzerinde tutarak, sorunlara sahip çıkma duyarlılığını göstermesinin, amaçlarımıza daha kısa sürede ulaşılmasında belirleyici rol oynayacağını bir kez daha anımsatmayı görev bilmekteyim. Bütün gayretlere ve çabalara rağmen 2008 yılında bölgesel savaşlar ve küresel ekonomik kriz maalesef insanlığın huzur barış ve refahına gölge düşürmüştür.

Umarım ülkemiz, 2009 yılında demokrasinin daha çok geliştiği, hukuk devletinin iyice yerleştiği bir ülke haline gelecektir. Hükümetimiz tüm bu alanlarda daha fazla gelişmeler sağlamak, ülkemizin istikrar ve güveninin bozulmaması için elinden gelen gayreti gösteriyor. Yaşayacağımız 2009 yılı ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için barış, istikrar ve insan haklarının geliştiği bir dünyaya kavuşmamıza vesile olması dileğimle ,

Malatyalı Hemşehrilerimin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar , Cenab-ı Hakk’ tan sağlık ve mutluluklar temenni ederim."

AKIN'IN MESAJI..
Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yayınladığı yılbaşı mesajı şöyle:

"Malatya’ya ve Malatyalılara hizmet etmeyi kendisine şiar edinen yönetimimiz; 2008 yılında da Malatya’ya önemli yatırım ve hizmetler kazandırmıştır.

Daha çağdaş bir Malatya için yoğun çalışmalar gerçekleştiren yönetimimiz döneminde bugüne kadar; Malatya nüfusunun yüzde 80’ine doğalgaz ulaştırılmış, yeni trafik uygulamalarının yanı sıra, iki adet araç alt geçidi yapılmış, ilk defa yağmursuyu drenaj kanalları yapılmış, Sümer arazileri üzerine bölgenin en modern parkı yapılmış, Meyvecilik ve Şeker arazilerinin yanı sıra başka araziler de Malatyalılara kazandırılmış, Beydağı eteklerinde 60 bin dönümlük alan imara açılarak Malatya yüzde 50 oranında büyütülmüş, yine Beydağı eteklerinde kentsel dönüşüm projesi başlama aşamasına getirilmiş, Yeni Camii çevre düzenlemesi yapılmış, Kapalı Çarşı üstü düzenleme çalışmaları bitirilme aşamasına getirilmiş, Malatya’daki mevcut yeşil alanın yüzde 77’si 2004’ten sonra, yüzde 23’ü ise 1924-2004 arası 80 yıllık dönemde halkımızın kullanımına sunulmuş, Yeni Belediye Hizmet Binası bitirilmiş, 37 yeni otobüsün yanısıra 12 trilyonluk yeni araç-gereç ve iş makinası alınmış, yeni doğu garajı, çevreyolu ve kanalboyu düzenleme çalışmaları ile yeni sebze ve meyve hali bitirilme aşamasına getirilmiş, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, Bilgi Evi ve kütüphaneler yapılmış, sağlık, sosyal ve sportif alanlarda önemli faaliyetler gerçekleştirilmiş, Belediyemiz iştirakleri yeniden yapılandırılarak ayağa kaldırılmış, Fuar alanı yeniden düzenlenerek, festivale uluslar arası boyut kazandırılmış, kayısı, sempozyumlarla uluslar arası arenaya taşınmış, galericiler sitesi, yeşiltepe parkı ve trafik eğitim merkezi ve daha birçok hizmet, yatırım ve uygulamalar vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.

Önemli hizmet ve yatırımları hayata geçiren Malatya Belediyesinin, bugüne kadar olduğu gibi 2009 yılında da devam eden ve yeni projelerle Malatyamız’ı, daha yaşanılabilir bir kent haline getirme çalışmaları devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere milletimize, bütün insanlığa güzellikler getirmesini , barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye vesile olmasını dilerim."

EMNİYET MÜDÜRÜ..
Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın mesajı:

"Üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıyor, umut ve beklentilerle yeni bir yıla giriyoruz.

2009 yılında barışı ve huzuru isteyen tüm insanlığın düşlerinin gerçekleşmesini dilerken, Malatya Emniyet Teşkilatı olarak “ Yeni başarıları yeni yılda da Malatya halkıyla paylaşmak istiyoruz…”

Bu vesileyle; başta Malatya halkı olmak üzere tüm basın mensuplarımızın da Yeni Yılını en içten dileklerimle kutlar sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler getirmesi temennisiyle Şahsım ve Teşkilatım adına saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunarım."

CHP İL BAŞKANININ MESAJI..
CHP İl Başkanı Celal Berktaş'ın mesajı şöyle:

"Acısıyla , tatlısıyla 2008 yılını geride bırakarak yeni bir yıla giriyoruz.

Ülkede 7 yıla yakın bir süredir AKP iktidarda.

Yoksulluk bunların döneminde akıl almaz boyutlara ulaştı. Halkın büyük çoğunluğunun gelir düzeyi, fakirlik değil AÇLIK sınırının altında. İşçi, köylü, memur, emekli, esnaf gibi orta sınıfı oluşturan kitleler hızla fakirleşmeye devam ediyor.

Yolsuzluklar bu iktidarın simgesi haline geldi. Hangi taşı kaldırsanız altından bir yolsuzluk usulsüzlük çıkıyor.

Yolsuzluğu ortaya çıkarılanlar ayrılıyor, yerine yenileri geliyor. Hükümet yolsuzlukların üzerine gitmiyor, mücadele edenlerle uğraşıyor. Yolsuzlukları örtbas etmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Yolsuzluklara boynuna kadar bulaşmış yandaşlarını koruma gayreti içinde. Deniz Feneri ile ilgili iddialar buna en iyi örnek. Yolsuzluk yaptığı söylenen kişilerin yargılanması için gerekenler yapılacağı yerde yargının önüne engel üstüne engel konuyor, işler ağırdan alınıyor. Hükümetin bakanları ve Başbakan şaibe altında. Bu arada Dokunulmazlıkların kaldırılması yine başka bahara kaldı.

Yasaklar ise sadece iktidara karşı olanlar için işliyor. İktidar muhalefet eden herkese karşı büyük bir kumpas kurmuş, medyaya karşı akıl almaz baskılar uygulanıyor.
Son yılda bir EKONOMİK KRİZ yaşandı.

Başbakanımız bunun bizi teğet geçeceğini söyledi. Hükümet krizi görmezden geldi.

Ancak kriz bu vurdumduymazlıklar yüzünden olması gerekenden daha büyük hasarlar yarattı, yaratmaya devam ediyor. Muhalefetin uyarıları dinlenmedi. Sivil Toplum Kuruluşları hafife alındı. Bütün dünya önlem alırken bizim iktidar boş laflarla gün geçirdi.

Yılların köklü sanayi kuruluşları bu aymazlıklar yüzünden göz göre göre battı, reel kesim feryat ediyor. İşsizler ordusuna her gün binlerce işsiz daha katılıyor. Ülkede herkes yarınından endişeli ama hükümet oralı değil. Bütün umudunu İMF’ye bağlamış durumda. Zaten artık katlanılması zor bir hale gelen dış borçlarımız daha da yükseltilecek ülkenin geleceği belirsiz olacak.

Özelleştirme adı altında ülkenin köklü kurumları şuna buna peşkeş çekilmeye devam ediyor. Ülke, yabancı şirketlerin ekonomik ablukası altına girdi.

Hükümeti bir arabuluculuk sevdası almış görünüyor. Ancak nedense her girişimden ülkemiz zararlı çıkıyor. Olumlu bir girişim varsa da başka ülkelere mal ediliyor. Bunun bariz örneği son günlerde yaşandı. İsrail Başbakanı ülkemizden ayrıldıktan hemen sonra İsrail, Gazze’de büyük bir katliama girişti. Yüzlerce masum insan canından oldu. Bu olayı nefretle ve şiddetle kınıyor, böyle acı olayların bir daha yaşanmaması ve durdurulması için tüm dünyayı duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Terörle mücadelede bu hükümetin yanlış tutumu sürüyor. Hala tutarlı bir terörle mücadele politikası yok. Bu yüzden sıfırdan aldığı terör, cüretini sürdürüyor, her gün şehit haberleri geliyor.

Malatyamıza gelince;
Hamdolsun(!) artık satılacak kurum veya kuruluş kalmadı. Malatyamızın sembolü olmuş sanayi kuruluşları peşkeş çekilerek bitirildi. Şimdi fabrikaların yerlerine ne anlama geldiğini henüz bilmediğimiz binalar yükseliyor.
Var olan sanayi kuruluşları her türlü destekten mahrum ne yapacağını bilemez durumda.

Malatyamızdaki işsizlik artık çıplak gözle görülür bir şekilde bu iktidar döneminde arttırıldı.

Tütün ve pancar üreticisi yok edilme noktasına getirildi.
Temeli yıllardır atılmış barajlarda herhangi bir ilerleme görünmüyor. Sulama suyu sorunu giderilemedi.

Tarım girdileri fiyatlarındaki artışlar, çiftçiyi yoksulluğa itti.

Bütün uyarılarımıza rağmen kayısı hala hükümetin gündeminde yok. Kayısı üreticisi kendi kaderi ile baş başa bırakıldı.

İnönü Üniversitesi ile ilgili söylenecek çok şey var. Yıllardır bizim, Üniversite Yönetiminin feryatlarına rağmen, Milletvekillerimizin tüm çabalarına rağmen gerekli kadrolar çıkarılmamıştı. AKP’nin bir milletvekili bu kadroların çıkarılmaması için elinden gelen her şeyi yapmıştı. Nihayet yönetim değişince tüm milletvekillerimizin çabası ile bir kısım kadrolar çıkarılabildi. Biz emeği geçenlere teşekkür ederken, geçmişte yaşananların da unutulmaması gerektiğini halkımızla paylaştık.

Malatya Belediyesi, Malatya’yı yaşanmaz hale getirmek için çabalarını sürdürdü. Kent Trafiği feci durumda. 5 yıl öncesinin vaatlerini hatırlayalım bir de şimdi Malatya’ya bakalım. Bu güzelim kente yazık ediliyor. Belediye halkın sorunlarından tamamen kopuk durumda. Yapılan yanlış yatırımlar, kent ulaşımını felç etti.

Seçimin yaklaştığı şu günlerde, AKP’li Belediye Başkan Aday adaylarından biri kenti 5 yıldızlı hale getireceğini vaat ediyor. Halbuki bunlar kentin var olan bütün yıldızlarını söndürdüler.

Yamaç Mahallesi sorunu devam ediyor. Biz başından beri buradaki vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için mahalle halkıyla birlikte uğraş veriyoruz. Başka illerde bizim belediyelerimizin uygulamalarını örnek gösteriyoruz. Ancak İktidar ve Belediye yıllardır burada yaşayan halkla alay edercesine çabalarını sürdürüyor.

Bunların anlayışı ile Ülkemiz ve Malatyamız kan kaybediyor.

Bu iktidarın bütün çabası iktidarını ne pahasına olursa olsun sürdürmek.

Sevgili Malatyalılar,
Malatya’nın ve ülkenin bu iktidardan kurtulması lazım. Bunlar vaatlerini unuttular halkı unuttular, kendi dertlerine düştüler. Ülkenin geleceği için bu iktidardan kurtulmak lazım.

Önümüzde yerel seçimler var. Bu halkımız için iyi bir fırsat. AKP iktidarının ampulü patladı, yıldızı söndü. CHP ise yükselişte. Önümüzdeki dönemde önce yerelde sonra genelde iktidar olacağız . Ülkemizi biz yöneteceğiz.
Sorumlu bir iktidar, ülkenin önünü açabilir, halkın sorunlarına çare bulabilir. Bu nedenle ümidimizi koruyor, halkımıza güveniyoruz.

Malatya Kenti hak etmediği şekilde yönetiliyor. Daha doğrusu yönetilemiyor. Bu kenti SOSYAL DEMOKRAT ve HALKTAN YANA BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ yönetmesi lazım.
Bu vesile ile Yeni yılın, Malatyamıza, Ülkemize ve tüm insanlığa barış ve esenlik getirmesini diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız