SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Yıl Mesajları

A- A+ PAYLAŞ

Yeni yıl dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kuruluşlarca mesajlar yayınlandı.

VALİ SARAN..
Malatya Valisi Ulvi Saran'ın yeni yıl mesajı şöyle:

"2009 yılını geride bırakıyoruz, 2010 yılının Malatyamız için kazanç yılı olmasını diler, tüm hemşehrilerimizin yeni yılını kutlar, sağlık mutluluk ve başarı dolu günler dilerim."

MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın mesajı:

"Bugün içinde bulunduğumuz tarihi dönemeçte millet olarak bizlere düşen, iç barışı, birlik ve beraberliğimizi korumak ve bu ülkeye en iyi şekilde sahip çıkmaktır. Geleceğe güvenle bakmak ve dünya devletleri içerisindeki hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için toplumumuzun bütün fertleri ve kurumları ile birlikte fedakârlık ve dayanışma içinde olmamız gerekmektedir.Büyük Atatürk'ün bizlere layık gördüğü ve hedef gösterdiği kalkınmış, çağdaş ve demokratik bir Türkiye idealini en üst seviyede gerçekleştirmek için, küçük büyük hep birlikte sorumluluklarımızı yerine getirecek, birlik, beraberlik, sevgi-saygı, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz diyor. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Malatya’lı hemşerilerimin yeni yılını kutluyor, yeni yılın tüm insanlığa başarı,sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum."

BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR..
Belediye Başkanı Ahmet Çakır yayınladığı yeni yıl mesajında şöyle dedi:

"Değerli hemşerilerim, iyisiyle kötüsüyle bir yılın daha bitip, yeni bir yılın başlamasının heyecanını yaşıyoruz.

Geride bıraktığımız 2009 yılı içerisinde, hemşerilerimize hizmetin en iyisini sunmak için yoğun bir çaba gösterdik. İnsanlarımızın yaşam standardını yükseltmek, karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak amacıyla, hizmetlerimizde katılımcı bir anlayış sergiledik. Düzenlediğimiz mahalle toplantıları, halk günleri ve esnaf gezileriyle sorunları birinci ağızdan dinleyerek ortak çözüm yolları konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk.

İlimizin en önemli sorunlarından biri olan şehir içi trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak için Ulaşım Master Planı çalışmalarına ağırlık verdik. Şu anda ilimizdeki sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları ve ilgili tüm birimlerden konu hakkında önerilerini talep ettik. Bu öneriler göz önüne alınarak, sorunun daha bilimsel ve akılcı uygulamalarla çözüme kavuşturulması temin edilecektir.

2009 yılı içerisinde alt yapı, yeni yol açma ve genişletme çalışmaları, araç parkımızın yenilenmesi ve diğer rutin hizmetlerimiz yoğun bir şekilde devam etmiştir. 2009 yılında ortaya koymuş olduğumuz yatırımlarımız, 2010 yılında artarak devam edecektir.

Bu vesileyle 2010 yılının gerek belediyemiz, gerekse Malatya’mız adına önemli yatırımların gerçekleştirildiği bir yıl olmasını diler; hemşerilerim başta olmak üzere, milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk getirmesini temenni ederim."

CHP'NİN MESAJI..
CHP İl Başkanı Celal Berktaş, şu mesajı yayınladı:

"Yeni bir yıla giriyoruz.
Ülkede 8 yıla yakın bir süredir AKP iktidarda.
Geçen yıl bu sıralarda daha önceki yıl ile ilgili değerlendirme yapmıştım.
Aradan bir yıl geçti, sorunlar azalacağına daha da arttı.
Ekonomik kriz nedeniyle işsiz kalan binlerce insana BİNLERCE yeni İŞSİZ katıldı. İşyerleri kapanmaya devam ediyor.
Türkiye’nin dış borcu katlanarak büyümeye devam ediyor.
İktidar, devletin elindeki tüm ekonomik değerleri, özelleştirme adı altında sattı bitirdi. Şimdi satacak bir şey kalmadı okulları, resmi kurumları satmaya başladılar.
Dış politikada hala yanlışlar yapılıyor. AB yolunda milim ilerleme yok.
Hükümet artık Avrupa Birliği’nin adını bile anmıyor ama tek taraflı tavizler vermeye de devam ediyor.
2009’da üzerinde en çok konuşulması gereken konu AÇILIM.
Alevi Açılımının cılkı çıktı. Şimdi o konuda bilmem kaçıncı ÇALIŞTAY yapılıyor. Artık bu çalıştayları kimse ciddiye almıyor! Havanda su dövülüyor.
Kürt Açılımına gelince.
Hükümet malum odaklardan aldığı direktiflerle önce KÜRT açılımı başlattığını duyurdu, sonra adını değiştirdiler, hangi adla adlandıracaklarına kendileri bile karar vermiş değiller.
İçişleri Bakanı, kapı kapı dolaşıyor, demeçler veriyor, açıklamalar yapıyor ama bu açılımın ne anlama geldiğini kendisi de bilmiyor.
AKP-DTP-PKK işbirliği yaptı. Terör Örgütü Mensupları devlet törenleri ile karşılandı, ayaklarına savcılar mahkemeler götürüldü, İktidar yandaşları bu açılıma karşı çıkanlara söylemedik söz bırakmadılar. Ama açılım şamar gibi suratlarına indi. Halktan tepkiler gelince yandaşlar da ortadan kayboldu, DTP kapatıldı, açılım ortada kaldı.
Kendi partileri için dava açılırken ciyak ciyak bağıran, savcılara, hakimlere iftira ve küfür yağdıran YANDAŞLAR DTP kapatılırken seslerini çıkarmadılar, daha dün işbirliği yaptıkları kimseleri ortada bıraktılar.
Şimdi Terör Örgütünün İmralı’daki Başı, bu AÇILIM SÜRECİNİ BİZZAT YÖNLENDİRİYOR. Yol haritasını o çiziyor.
Askerlerimiz şehit ediliyor, iktidar ve yandaşları terör örgütünün avukatlığını yapıyorlar, öküz altında buzağı arıyorlar.
Tüm bu olaylar olurken Terörle Mücadele çok büyük yara aldı.
Halk kamplara ayrılmaya başladı. Kan döküldü.
Teröre destek verenlerin cüretleri arttı. Sokak gösterilerinde iktidar aciz kaldı.
Devletin kurumları arasında zıtlaşmalar başladı, devam ediyor.
İktidar herkesi dinliyor ama bir türlü sokağın sesini dinlemiyor.
Şu anda olaylar daha tehlikeli bir hal almıyorsa, partimizin ve halkımızın sağduyu sayesindedir.

Malatya’mıza gelince;
Hamdolsun(!) artık satılacak kurum veya kuruluş kalmadı. Malatyamızın sembolü olmuş sanayi kuruluşları peşkeş çekilerek bitirildi.
Şimdi kapatılmış fabrikaların yerleri paylaşılıyor.
Bütün Kamuoyunun karşı çıkmasına rağmen, Şeker Fabrikasının yerine bir hastane yapılması için iktidar, inadını ve çabasını sürdürüyor.
Bu yıl yapılan seçimlerde Malatya, Belediyesini yine AKP’ye emanet etti.
Biz, teşkilat olarak, bir plan çerçevesinde mahallelerimizin muhtarlarını ziyaret ediyor ve sorunlarını dile getirmelerine vesile oluyoruz.
Belediye, saptanan sorunları gidermeye çalışıyor.
Ancak Kentin devasa sorunları olduğu yerde duruyor.
İmar konusunda büyük sıkıntılar var. Bunların bir kısmı yargıya taşınmış durumda.
Kentsel Dönüşüm Uygulamasında bir ilerleme yok. Vatandaşın bu konudaki yakınmaları giderilmiş değil.
Kent Trafiği feci durumda. Belediye sadece başkanını değiştirdi. 5 YILDIZLI MALATYA sözleri eridi gitti. Şimdi olan yıldızlar da elimizden kayıp gidiyor.
Malatya’da işsizlik gizlenemez ölçülere çıkmış durumda.
Tütün ve pancar üreticisi yok edilme noktasına getirildi.
Temeli yıllardır atılmış barajlarda herhangi bir ilerleme görünmüyor. Sulama suyu sorunu giderilemedi.
Tarım girdileri fiyatlarındaki artışlar çiftçiyi yoksulluğa itti.
Bütün uyarılarımıza rağmen Kayısı hala hükümetin gündeminde yok. Kayısı üreticisi kendi kaderi ile baş başa bırakıldı.
İnönü Üniversitesi bir DURAKLAMA DÖNEMİNE girmiş durumda. Turgut Özal Tıp Merkezi sıradan bir hastane görünümünde.
İktidar Partisinin Milletvekilleri, Malatya için hiçbir şey yapmamaya devam ediyorlar.
Nöbetçi Vekillik ihdas ettiler ama nöbetleri hep UYUMAKLA geçti.
Malatya Kamuoyunun sesine kulak vermediler.
Malatya’nın çıkarları söz konusu olduğunda gereken cesareti ve çabayı gösteremediler. Siyasi geleceklerini Malatya’dan daha çok düşündüler.
Malatya, iktidar partisi açısından SAHİPSİZ olmaya devam etti.
Başbakan dahil, iktidar partisi yetkilileri BOŞ geldiler, BOŞ gittiler.
Malatya’yı bir şeye saymadılar.
Biz hiçbir şey yapmasak da bunların oyunu alırız havasına girdiler.
Yeni yılda tüm bu olumsuzlukların değişmesini umuyorum
Yani yılın, Malatya’mıza, Ülkemize ve tüm insanlığa barış ve esenlik getirmesini diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız