SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Yıl Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:08:37
Yeni Yıl Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

Yeni yıl dolayısı ile siyasiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından yeni yıl mesajları yayınlandı. 

Vali Şahin'in Mesajı

Malatya Valisi Vasip Şahin, yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

Şahin, mesajında, sevinç ve üzüntüleriyle 2012 yılının geride kaldığını belirtti. Malatya'nın tarihi ve kültürel dokusuyla, her alanda yetişmiş insan gücüyle, birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı müstesna bir il olduğunu vurgulayan Şahin, ''Kazanılmış olunan büyükşehir unvanıyla birlikte 2013 yılının, kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm Malatyalı hemşehrilerimizle el ele vererek, büyükşehir ismine yakışan bir vizyonla başarılı çalışmaların gerçekleştirildiği ve aynı zamanda ilimizin gelişimine katkı sağlayan her kesimin özveriyle çalıştığı, destek verdiği, farklı bir yıl olması temennisiyle, hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyorum'' ifadelerini kullandı. 

Öz'ün Mesajı

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, yayınladığı yeni yıl mesajında şöyle dedi:

"Malum 2012 yılı bitiyor ve yeni bir yıl başlıyor. Yeni yıla girerken herkes kendince farklı bir şekilde yeni yılı karşılamaya hazırlanıyor. Önemli ve kalıcı olan ise tamamlanan yılın muhasebesini yapmak, gelecek yıl için ise hedeflerini ortaya koymaktır.

2012 yılı hatasıyla sevabıyla, acısıyla tatlısıyla, elemiyle sevinciyle, iyisiyle kötüsüyle geride kaldı. 2013 yılına ise ümitle, sevinçle, maddi ve manevi sahada daha ilerilere gidebilmenin heyecanı ile buna ait plan ve programlarla gireceğiz. Dünyamızda cereyan eden olayların menfi yönüne bakıp ümitsiz olmayacak ve karamsarlığa kapılmayacağız.

Meşhur bir söz vardır. “Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır.” Geçen yılın güzel taraflarını ortaya koyup bunları takdir etmek gerekir. Elbette hataları ve yanlışları da ortaya koyup bir daha aynı hatalara düşmemek için ders almak gerekiyor.

Ömrümüz bir sermayedir. Bir yılın hesabını yapıp sonraki yIla yeni planlarla girmemiz bu ömür sermayesini verimli kullanmamız içindir.

Sonradan bizi pişman edecek ve keşke dedirtecek işlerden sakınmalıyız. Verilen ömür sermayesi sadece bu dünya için değildir. Bunu da unutmamak gerekir.

2012 yılı boyunca Malatyamıza hizmet için birçok çalışma yaptık. Kamuoyunun malumu olan bu çalışmaları bir bir sıralamaya elbette gerek yok.

Önemli olan partimizin ve hükümetimizin ortaya koyduğu 2023 vizyonu çerçevesinde Malatya’nın da bu 2023 vizyonuna uygun olarak her yıl için hedeflerini netleştirmesi ve bu yönde net ve kararlı adımlar atılmasıdır.

Bu çalışmalar yapılıyor. Malatya’yı 2023’e gelişmiş bir metropol olarak taşıyacak olan vizyon netleşiyor. Bu büyümeyi ve gelişmeyi en sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek için projelerimizi ortaya koyuyoruz.

Bu duygularla miladi 2013  yılınızı tebrik eder, sizlere, ailenize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını ve 2013 yılının barış, adalet ve kardeşlik yılı olmasını temenni ederim..!"

Akın'ın Mesajı

Adalet ve Kalkınma Malatya Milletvekili Cemal Akın, yayınladığı yeni yıl mesajında şunları söyledi; 

"2013 yılının, ülkemiz, aziz milletimiz ve tüm insanlık için, dostluk, kardeşlik duygularının güç kazandığı, barışın tüm dünyaya egemen olduğu, bolluk, bereket ve huzur dolu bir yıl olmasını diliyorum. 

Geride bıraktığımız 2012 yılı, özgürleşme, demokratikleşme ve kalkınma yolunda önemli adımlarının atıldığı bir yıl olmuş, demokrasi dışı arayışlar gerek aziz milletimiz gerekse hükümetimiz nezdinde asla itibar görmemiştir. Türkiye, bu dönemde de devam eden ve tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krize rağmen, istikrarlı büyüme ve kalkınma sürecine kararlılıkla devam etmiştir. Aziz vatandaşlarımızdan da aldığımız güç ile istikrar ve güven içerisinde, tüm alanlarda atılan söz konusu adımlar, Türkiye’yi bölgesinin ve dünyanın güçlü ve itibarlı bir ülkesi haline getirmiştir. Ülkemizin kredi notu 20 yıl aradan sonra yatırım yapılabilir seviyeye yükselmiş, bölge ülkelerinde yaşanan kaos ortamına rağmen ülkemiz etkin dış politikası sayesinde kararlı bir duruş sergileyebilmiştir. Ak Parti iktidarı olarak yeni yılda da hedefimiz, bütün vatandaşlarımızın dostça, kardeşçe, huzur ve refah içerisinde yaşamaya devam ettiği, hak ve özgürlüklerinin alabildiğince yaşandığı, 2023 vizyonu doğrultusunda kararlı adımlarla ilerleyen ve tüm dünyanın gıpta ile baktığı güçlü bir Türkiye’dir.

Bu duygular eşliğinde, 2013 yılının her şeyden önce dostluk ve kardeşliğimizin güçlenip egemen olduğu, sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, huzur, refah, birlik ve beraberliğin daha da artacağı bir yıl olmasını temenni ediyor, barış ve kardeşlik dolu bir dünya dileklerimle tüm hemşerilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. "

Ağbaba'nın Mesajı

 "2012 yılını, hem Malatya hem de ülkemiz için kayıplarla dolu bir yıl olarak geride bırakıyoruz" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yayınladığı mesajda şunları belirtti; 

"Geride bıraktığımız 2012 yılında, muhalif duruş sergileyenlerin alanlarda biber gazı ve coplarla karşılandıkları, hak arayanların ve tepkilerini dile getiren üniversite öğrencilerinin medya aracılığıyla dışlanmaya çalışıldığı, cezaevlerinin aydınlarla, gazetecilerle, iktidar karşıtlarıyla doldurulduğu bir ülke izledik. İşçilerin göz göre göre ölüme gönderildikleri, bazılarının hala cenazelerine ulaşılamadığı, evine ekmek götüremeyen işçinin, memurun, esnafın, emeklinin sessiz çığlıklarının yankılandığı bir yıl geçirdik. Eğitim sisteminin ucube bir yasayla altüst edildiği, öğretmenlerin, öğrencilerin ve ailelerin büyük bir boşluğa terk edildiği, on binlerce öğretmen adayının atanma hayallerinin yok edildiği, ÖSYM’nin skandallarına yenilerinin eklendiği bir yılın sonuna geldik. Bizzat devleti yönetenlerin ötekileştirme ve etnik kimlik ayrımlarıyla dolu cümlelerini ağızlarından düşürmedikleri bir yıl geçirdik. Tüm kesimlerin karşı çıkmasına rağmen Kürecik’e İsrail'i korumak için Füze Kalkanı’nın kurulduğu, kayısı üreticisinin sattığı kayısı parasıyla işçi parasını bile ödeyemediği, kayısısını satamayanların samandan daha ucuz olduğu için hayvanlarına kayısı yedirdiği, bölge müdürlüğü kayıplarına meteorolojinin de eklendiği, şeker fabrikasının arazi bedelinin bile altında bir bedelle peşkeş çekilip, sonra satışının ertelendiği bir yılın sonuna geldik. 2012 yılını, hem Malatya hem de ülkemiz için kayıplarla dolu bir yıl olarak geride bırakıyoruz. 2013 yılının eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal yaşama hayatın her alanında güzel günler getirmesini diliyor, insan hakları ihlallerinin son bulduğu; açlığın, yoksulluğun, işsizliğin en aza indiği bir ülke özlemiyle tüm hemşehrilerimin yeni yılını sağlık, huzur, mutluluk ve kardeşlik dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum."

Çakır'ın Mesajı

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2012 yılının Belediye olarak yoğun geçtiğini belirterek, 2013 yılında da Belediye hizmetlerinin daha fazla artan bir tempo ile devam edeceğini söyledi.

2013 yılının başta Malatyalılar olmak üzere bütün insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirmesini dileyen Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

“Millet olarak yeni bir yıla daha girmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2013 yılının Malatya’mıza, ülkemize ve bütün insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.

2012 yılı Malatya için bir dönüm noktası, bir milat niteliğindedir. Yıllar öncesinde hak ettiğimiz halde alamadığımız ve yıllardır özlemini çektiğimiz Büyükşehir Statüsüne, bu yıl sonunda kavuştuk.

Malatya Belediyesi olarak önceki yıllarda olduğu gibi 2012 yılında da yoğun bir şekilde hemşerilerimize hizmet etmenin mutluluk ve onurunu yaşadık. Belediyemiz tarafından Büyükşehire yakışır bir şekilde yapılan hizmet ve yatırımlar sayesinde Malatya’mız; bölgede yükselen bir değer konumuna gelmiştir. Geleceğin modern Malatya’sının oluşturulması amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalar, insanlarımızın ve özellikle de geleceğimiz olan çocuklarımızın daha yaşanılabilir bir kentte yaşamaları içindir. Belediyemiz tarafından 2012 yılında sürdürülen hizmet, yatırım ve uygulamalar, 2013 yılında daha da artan bir tempo ile devam edecektir.

Yapılan çalışmalarımızın hemşerilerimiz tarafından kabul görmesi ve desteklenmesi ise bizleri memnun etmektedir. Yapılan çalışmalar sırasında vatandaşlarımıza verdiğimiz rahatsızlığa gösterilen sabırdan dolayı da bütün hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2013 yılının öncelikle barış, dostluk ve kardeşliğe, akan kan ve gözyaşlarının durmasına vesile olması temennisiyle, başta Malatya’mız olmak üzere herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum”.

Kiraz'ın Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise yayınladığı mesajda şunları söyledi; 

 "2012 yılı, AKP hükümetinin pembe tablolar eşliğinde sunmaya çalışmasına rağmen çeşitli zorluklar, hak ihlalleri ve başarısızlıklarla geçmiştir. Ekonomisi dibe vurmuş, artan işsizlik, yoksulluk ve yolsuzlukların önüne geçilemeyen bir tablo, olsa olsa kara bir tablo olabilir. Çiftçisi de, asgari ücretlisi de; memuru da emeklisi de perişan edilmiş, esnafı siftah yapamadan iş yerini kapatmak zorunda bırakılmış, hak arayanları cezaevlerine konulmuş ülkemizde 1 yılın özeti; acı ve hüzündür. 2012 yılı Malatya’nın sahipsiz olduğunu bir kez daha bizlere göstermiş, Malatyalılar hayatın her alanında gerileyen bir kent ile karşı karşıya bırakılmıştır. Ancak, türlü zorluklarla geçen 2012 yılının ardından, umutlu yarınlar özlemiyle karşıladığımız 2013 yılının ülkemiz ve Malatyamız için barış, kardeşlik, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız