SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Yıl Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:08:02
Yeni Yıl Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

İl yöneticileri ve siyasiler, yayınladıkları yeni yıl mesajında, 2014 yılının ilimizin ve ülkemizin her bakımdan daha ileri seviyeyi yakalamasına vesile olması dileğinde bulundular.

Vali Şahin’in Mesajı

Vali Vasip Şahin, yayınladığı yeni yıl mesajında, “Geleceğe yönelik umutların arttığı, amaç ve hedeflerin tazelendiği yeni yılın,  İlimizin ve Ülkemizin her bakımdan daha ileri seviyeyi yakalamasına vesile olması hepimizin ortak arzusudur.  2014 yılının, bu arzumuzun gerçekleştiği yıl olmasının yanı sıra tüm mesai arkadaşlarımız ve vatandaşlarımız için aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Öz'ün Mesajı

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, "Ailemiz, ülkemiz ve dünya adına, iyi niyet temennileriyle başladığımız bir yılı daha geride bıraktık. Aramızdan ebediyete intikal eden sevdiklerimiz için üzüldük, ailemize yeni katılanlar için heyecanlandık, barış ve kardeşliğin daim olması adına çözüm süreciyle umutlandık, demokratikleşme paketleriyle kucaklaştık, Marmarayla gururlandık.

Ülkemiz çok uzun bir sürenin ardından AK Parti hükümetleriyle istikrar ve güven ortamına kavuştu. 11 yıl boyunca tesis edilen bu istikrar ve güven ortamını muhafaza ederken, bu fırsatı azami derecede değerlendirmenin gayretinde içerisinde olduk. Öncelikle yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele ederek adaletin tesis edilmesini; sonra da ülkenin her bir köşesinin kalkınmasını şiar edindik, çok çalıştık. Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği başarılar, rekor yatırımlar, ekonomideki tarihi seviyeler; istikrar, güven, huzur ve kardeşlik ortamının tabii sonucudur. Her yıl ülkemiz kalkındı ve büyüdü, yerli sermaye güçlendi, vatandaşımızın gelir ve refah seviyesi arttı. Buna mukabil; faiz ödemeleriyle ülke bütçesinin yarısın el koyanlar kaybetti, 650 milyar devletin kasasında kaldı. Barış ve kardeşlik projesiyle halkımız kazanıyor, terörü destekleyen ulusal ve uluslararası istismarcılar kaybediyor.

AK Parti iktidarıyla Malatya’da ulaşımda 40 kilometre olan bölünmüş yol bugün 10 kat arttı,  eğitimde derslik sayıları iki katına çıktı, sağlık merkezi sayıları katlandı ve bölge hastanemiz hizmete alındı. Tarımda Malatya’ya yapılan destekler, krediler, teşvik ve hibelerle 400 trilyonluk kaynak aktarıldı. Bölgemiz sanayide teşvik kapsamına alındı. Çok sayıda hayati önem arz eden proje yapım aşamasında.

Son günlerde bazı iddialarla, güçlenen Türkiye’nin önünü kesmek, AK Parti'yi ve hükümeti yıpratmaya çalışarak ülkemizin son dönemde kaydettiği büyük atılımları sekteye uğratmak isteyenlerin milli iradeye karşı gerçekleştirmek istedikleri operasyonlara şahit olmaktayız. Türkiye’nin büyümesini hazmedemeyen uluslararası çevreler ile bunlara destek olanların oyunları hükümetin feraseti ve halkımızın desteğiyle, önümüzdeki seçim dönemlerinde boşa çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2014 yılının Malatyalı hemşerilerim ve tüm Türkiye için hayırlı olmasını, dünyamızda çatışmaların dindiği, savaşların son bulduğu, husumetlerin kaybolduğu, barışın, muhabbetin ve kucaklaşmanın egemen olduğu sağlık ve afiyet dolu bir yıl olmasını yürekten diliyorum."dedi.

Milletvekili Akın'ın Mesajı

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, yayınladığı yeni yıl mesajında şunları söyledi:

"2014 yılının ülkemiz, aziz hemşehrilerim ve tüm insanlık için, dostluk ve kardeşlik duygularının güç kazandığı, barışın tüm dünyaya egemen olduğu, sağlık, bereket ve huzur dolu bir yıl olmasını diliyorum.

Geride bırakmış olduğumuz 2013 yılı, özgürleşme, demokratikleşme ve kalkınma yolunda önemli adımlarının atıldığı bir yıl olmuş, demokrasi dışı arayışlar gerek aziz milletimiz gerekse hükümetimiz nezdinde asla itibar görmemiştir. Ülkemiz, 2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünde, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine doğru kararlılıkla ilerliyor. 2014 yılına girerken, geleceğe umutla bakıyor; sorunların, sıkıntıların birlik ve beraberlik içinde aşılacağına inanıyoruz. Bugün içinde bulunduğumuz dönemde millet olarak bizlere düşen, iç barışı, birlik ve beraberliğimizi korumak ve bu ülkeye en iyi şekilde sahip çıkmaktır. Geleceğe güvenle bakmak ve dünya devletleri içerisindeki hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için toplumumuzun bütün fertleri ve kurumları ile birlikte fedakârlık ve dayanışma içinde olmamız gerekmektedir.

AK Parti iktidarı olarak yeni yılda da hedefimiz; bütün vatandaşlarımızın dostça, kardeşçe, huzur ve refah içerisinde yaşamaya devam ettiği, hak ve özgürlüklerinin alabildiğince yaşandığı, 2023 vizyonu doğrultusunda kararlı adımlarla ilerleyen ve tüm dünyanın gıpta ile baktığı güçlü bir Türkiye'dir.

Bu duygular eşliğinde, 2014 yılının her şeyden önce dostluk ve kardeşliğimizin güçlenip egemen olduğu, birlik, beraberlik, sevgi-saygı, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz bir yıl olmasını temenni ediyor, tüm hemşehrilerime saygı ve selamlarımı sunuyorum."

Milletvekili Ağbaba'nın Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hem Türkiye’nin   hem de Malatya’nın 2013 yılını kayıplarla kapattığını kaydederek, 2014 yılının barış, dostluk, demokrasi ve özgürlükler yılı olmasını diledi.

Yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ağbaba, “İnsan hak ve özgürlükleri anlamında büyük kayıpların yaşandığı bir yılı daha geride bıraktık. Sokaklar hak arayan işçileri, memurları, öğrencileri, avukatları, doktorları, tutuklu yakınlarını konuk etti. Cezaevleri tüm zamanların en çok doluluk oranlarına ulaştı. 6 gencimizi ve bir komiserimizi kaybettik ancak  Gezi Direnişi’yle yaşamın her alanına müdahale eden iktidara ‘artık yeter’ diyen on binlerin mücadelesine tanık olduk” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile iktidarın adaletli  ve kalkınmacı yüzünün tüm kitleler tarafından daha net görüldüğünü kaydeden Ağbaba, “her gün binlerce çocuğun yataklarına aç girdiği bir ülkede, binlerce doları ayakkabı kutularına koyanlar, hala komplo teorileri üretip, kendilerini olayın dışında tutmaya çalışmaktadır. 11 yıldır iktidar olup hala mazlum olduklarını iddia edenlere halkımız 2014 de en güzel cevabı verecektir.” Dedi.

Malatya’nın da 2013 yılının büyük sorunlarla geçtiğini belirten CHP’li Ağbaba, “esnafı, üreticisi, öğrencisi, işsizi dertlerle boğuşan Malatya, artık kaybetmek değil kazanmak istiyor. Sadece yasayla değil, gerçekte büyümek, gelişmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Ağbaba mesajının sonunda şu görüşlere yer verdi ;  2014 yılının yolsuzlukların, haksızlıkların sona erdiği, insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı, açlık ve yoksulluğun konuşulmadığı bir Türkiye olması özlemiyle  tüm hemşerilerimin yeni yılını  kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Çakır’ın Mesajı

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır,’da yayınladığı yeni yıl mesajında,   “Büyük bir aşk ve sevda ile sürdürdüğümüz Malatya’ya hizmet yolculuğumuzda bir yılı daha geride bıraktık. 2013 yılı, Malatya Belediyesi olarak birçok projeyi tamamladığımız ve çok sayıda projenin de startını verdiğimiz bereketli bir yıl olmuştur.” dedi.

“Yeni açtığımız Büyükşehir’e yakışır cadde ve bulvarlar; tamamlanan ve yapımı devam eden modern çocuk ve bölge parkları; şehre bambaşka bir anlam kazandıran prestij caddeleri; hayata geçirilen Kent Bilgi Sistemi ve e-belediye uygulamaları; her geçen gün artan yeşil alanları; yarıdan fazlası yenilenen makine parkı ve otobüs filosu; şehrimize birincilik ödülü getiren Sanat, Okuma ve Eğitim Merkezi; Malatya tarihinde ilk kez hizmete açtığımız 5 adet Semt Konağı, 18 adet Çok Amaçlı Sosyal Tesis, Aile Danışma ve Destek Merkezi, Kadın Kültür ve Spor Merkezi, Belediye Şehir Tiyatrosu; Belediye tarihinde görülmedik tür ve zenginlikte ulusal ve uluslararası ölçekte yapılan kültürel/sanatsal etkinlikler ve hayata geçirdiğimiz daha birçok yatırım ve hizmetlerle bu kenti daha yaşanılabilir, daha çağdaş ve daha modern bir şehir olarak geleceğe taşımak için gayret ettik.” diyen Çakır, mesajında daha sonra şunları belirtti:

“2009 yılında başlattığımız değişim, dönüşüm ve yenileme projesi kapsamında altyapısıyla birlikte yenilediğimiz cadde ve sokak sayısını 2013 yılında 203’e tamamladık. Bu çerçevede, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu drenaj kanalları, elektrik, telefon, mobese gibi altyapı yatırımlarını yaptıktan sonra üst yapıda yenileme gerçekleştirdik ve modern düzenlemeler yaparak aydınlatmasıyla birlikte cadde ve sokaklarımızı yaşayan mekanlar haline getirdik. Çevre yolumuzu, yaptığımız modern düzenlemelerle Büyükşehir Malatya’ya yakışır hale getirdik. Yine 2013 yılında Sanat Galerisi, Sanat Sokağı, Gençlik Merkezi, Yaşam ve Spor Merkezi, Nikah Sarayı, İpek Caddesi Sabit Semt Pazarı ve Hanımlar Kültür Merkezi ile Malatya trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak trambüs projelerimizin temelini attık. 2014 yılı içerisinde hizmete almayı planladığımız bu projeler; şehrimizin sosyal ve kültürel yaşamına önemli bir katkı sunacak ve sosyal-kültürel hayatın yeni mekanları olacaktır. Yine birçok alanda hazırlıklarını yaptığımız projeleri de halkımızın destekleriyle 2014 yılında yaşama geçirmeyi hedefliyoruz. Bunların neler olduğunu önümüzdeki günlerde açıklayacağız.

Görevde olduğumuz sürece hemşerilerimizin yaşamını daha da kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”. 

Çakır mesajının son bölümünde de , “Malatyamız, 2014 yılında Büyükşehir tacını takacak ve 2023 vizyonunda, Büyükşehir Malatya olarak, hak ettiği yeri alacaktır. Dolayısıyla 2014 yılı, Malatya tarihi açısından da tarihi bir yıl, bir dönüm noktası, Büyük Malatya’nın başlangıcı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin yeni yılını kutluyor; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

Gürkan'ın Mesajı

Battalgazi ilçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yeni yıl mesajı şöyle:

"Hizmet etmekten gurur duyduğumuz Battalgazi halkının yaşam standartlarını hak ettiği düzeye yaklaştırabilecek şekilde sürdürdüğümüz hizmet yarışını bir yılı daha geride bırakmamıza sayılı saatler kaldı. 

Sizler gibi ben de, umut ve beklentilerin yeniden yeşerip, taze başlangıçların yapıldığı yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşıyorum.

Halkımızın bize verdiği emaneti, her şeyden üstün bilerek, büyük titizlikle yaptığımız çalışmalar geldiğimiz noktada; bizim dönemimizin Battalgazi'miz için her yönüyle atılım yılları olduğunu göstermektedir. 2014 yılında da ilçemizin modernleşmesi noktasında hizmetlerimizin devam artacaktır.

Tüm bunları yaparken en büyük destekçimiz siz değerli vatandaşlarımız oldu. 10 sene boyunca gösterdikleri özveri ve anlayıştan dolayı desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle 2014 yılının ülkemize, Battalgazimize , Malatyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, hepinize saygılarımı, en iyi dileklerimi sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız