SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Yıl Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:06:55
Yeni Yıl Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

Yeni yıl dolayısıyla, il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kurumlar mesaj yayınladılar.

VALİNİN MESAJI..

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, “Yeni yılda müreffeh bir geleceğe adım atılması en büyük ümidimdir” dedi. 

Vali Kamçı, yeni yıl dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Bir yıl daha nihayete ererken, yaşanan her günden ayrı tecrübeler edinilmiş olması ve bu tecrübeler ışığında yeni bir yıla yepyeni umutlarla başlangıç yapılması huzur, mutluluk ve başarılara birlikte ulaşabilmemizin vazgeçilmez şartıdır.

Yeni yılın, müreffeh bir geleceğe adım atılması yolunda dostluk ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmesi; daha iyiye, daha güzele vasıl olmak için azim ve gayretlerimizi artırması en büyük ümidimdir.

Bu vesileyle; 2015’in hizmet etmekten onur duyduğum siz değerli Malatya halkına, kamu vazifelerini icra etmekte olan bütün mesai arkadaşlarıma, aziz milletimize ve tüm dünya milletlerine sağlık, esenlik, barış ve kardeşlik getirmesini diler, yeni yılınızı en içten duygularımla kutlarım” İfadelerini kullandı.

AĞBABA'NIN MESAJI..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni yıl nedeniyle yayınlamış olduğu kutlama mesajında 2015’in umudun yeşereceği bir yıl olacağını söyledi. Ağbaba’nın açıklaması şu şekilde:

"Her başlangıç, her yola çıkış umut doludur. 2015’i de güzel ve aydınlık yarınlara duyduğumuz özlem ile karşılıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu gerilim dolu siyasi atmosfer, ekonomik zorluklar, geçim sıkıntısı, gelecek endişesi, insan hakkı ihlalleri bizleri nefes alamaz noktaya sürüklese de 2015 yılında özlediğimiz Türkiye’ye bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyorum.

2015’in, yoksulluğun ve işsizliğin kökünün kurutulduğu, kadına yönelik şiddetin olmadığı, gençlerimizin polis kurşunuyla hayatlarını kaybetmediği ve üniversite sıralarında eğitim aldığı, sonrasında da işsiz kalmadığı, bebeklerin ve çocukların güldüğü, çiftçilerimizin ürettiklerinin karşılığını aldığı, esnafımızın, işçimizin alınterinin heba olmadığı, barış ve kardeşlik bağlarının güçleneceği bir yıl olacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle, tüm Malatyalıların yeni yılını kutluyor; 2015 yılının her gününü güzelleştirmek ve özgürce yaşanan bir Türkiye yaratmak için çalışmaya devam edeceğimizi belirmek istiyorum."

MİLLETVEKİLİ ÖZ'ÜN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün mesajı şöyle:

"Vatanımız, milletimiz ve tüm sevdiklerimiz adına iyi niyet temennileriyle başladığımız bir yılı daha geride bıraktık. 

Gün geldi aramızdan ebediyete intikal eden sevdiklerimiz için üzüldük, gün geldi ailemize yeni katılanlar için heyecanlandık. Soma’daki madenci kardeşlerimize ülke olarak tek vücut halinde duada bulunduk, ailelerinin dertleriyle dertlendik. 

Ankara’da, TBMM’de ve Malatya’da her fırsatta mümkün oldukça hemşerilerimizle bir araya gelmeye çalıştık. Don afeti mağduru kayısı üreticimizin sıkıntılarını gidermek için harekete geçtik, konuyu TBMM Genel Kurulu’na taşıdık, borçlarının ertelenmesini sağladık. Malatya’da birçok yatırımı 2014’te tamamladık ve hükümetimiz programında yer alan birçok yeni yatırım ve projelerle 2015’e giriyoruz. 

2014 yılında gerek mağdur ve muhtaç vatandaşlarımıza karşı gerekse zulümden kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli misafir kardeşlerimize karşı kadirşinas bir millet olarak yardımlaşma ve paylaşma duygumuzu hep birlikte ortaya koymaya devam ettik. Milletimizle ve devletimizle kadim bir medeniyete aidiyetin bilinci içerisinde tüm dünya mazlumlarının yanında olduk.

Ülkemizin kronik bir sorunu daha tarihe karışsın, analar ağlamasın diye başlattığımız Milli Birlik ve Kardeşlik sürecine, ortaya konulan kirli oyunlara rağmen 2014 yılında da milletimizle birlikte sahip çıkmaya devam ettik.  12 yıl boyunca tesis edilen mevcut istikrar ve güven ortamını her türlü engellemelere rağmen muhafaza etmenin çabası içerisinde olduk. Dün olduğu gibi bugün de milletimizin bize sağladığı bu güven ve istikrar motivasyonunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışarak, gerek Malatya’mız gerekse ülkemiz için daha çok katma değer, yatırım ve istihdam sağlamının gayreti içerisinde olmaya devam ediyoruz. Bu konuda özellikle her zaman sağduyulu davranan Malatyalı hemşerilerimizi ayrıca tebrik etmek gerekiyor.

Hiç şüphesiz, Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği başarılar, rekor yatırımlar, dünya krizin eşiğindeyken Türk ekonomisinde yakalanan tarihi seviyeler; son 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi başta olmak üzere, her seçimde milletimizin sahiplendiği istikrar, güven, huzur ve kardeşlik ortamının tabii sonucudur. 

2014, güçlenen Türkiye’nin önünü kesmek, AK Parti'yi ve hükümeti yıpratmaya çalışarak ülkemizin son dönemde kaydettiği büyük atılımları sekteye uğratmak isteyenlerin milli iradeye karşı gerçekleştirmek istedikleri operasyonlara milletimizin fırsat vermediğini gösteren bir yıl oldu. Yeni yıl bu çerçevede millet iradesine ipotek koymaya çalışanlarla mücadelenin devam edeceği bir yıl olacak ve 2015 seçimlerinde milli iradeyi tehdit edenlere en büyük cevabı sandıkta yine bu milletin kendisi verecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; dünyamızda savaşların son bulduğu, barışın, muhabbetin ve kucaklaşmanın egemen olduğu sağlık ve afiyet dolu günler getirmesi dileğiyle 2015 yılının başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımız ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

MİLLETVEKİLİ AKIN'IN MESAJI..

AKP Milletvekili Cemal Akın da mesajında şöyle dedi:

"Geride bıraktığımız 2014 yılı Malatya ve ülkemiz açısından önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olmuştur. 2002 yılında istikrarı yakalayarak büyük bir kalkınma hamlesi başlatan ülkemiz, 2014 yılında yapılan yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bu istikrarı daha da perçinlemiş, her alandaki gelişmesini sürdürmeye devam etmiştir.

AK Parti olarak, iktidara geldiğimiz günden bu güne, ülkemizin çözüm bekleyen birçok sorununu çözmenin ve dünyanın en kalkınmış ekonomileri arasında yer alabilmenin mutluluğunu bu yılda yaşadık. Eğitim, sağlık, ulaşım başta olmak üzere birçok alanda reform niteliğindeki yenilikleri ortaya koyduk. 

Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarında en iyi şekilde geçmesi için hangi adımların atılması gerektiğini düşünerek, zamanımızı, enerjimizi ve potansiyelimizi ilimiz ve ülkemiz için en verimli şekilde kullanma yolunda çaba sarf ediyoruz.

Amacımız, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, bugünkünden çok daha farklı, kalkınmış bir Türkiye’ye ulaşmaktır. Hükümetlerimiz ile ülkemiz siyasi, ekonomik anlamda bir dünya ülkesi haline geldi. Bölgesinde barışın adı oldu. Bugün  hedeflerini 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek olarak şimdiden belirlemiş bir Türkiye var. Halkımızın refah ve mutluluğu için çalışmalarımız bundan böyle de aynı şevk ve heyecanla devam edecektir. Hemşerilerimizin hayat standardını yükseltmek için sürdürdüğümüz hizmet yarışı yeni yılda da tüm hızıyla devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2015 yılının tüm hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, ailenizle, sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice yıllar diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

2014 yılının Malatya için çok yoğun geçtiğini ve Büyükşehir statüsü ile taçlandırıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mesajında şu görüşlere yer verdi: 

"Yeni bir yıla daha girmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle 2015 yılının Malatya'mıza, ülkemize ve bütün insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da yaptığımız hizmet ve yatırımlar sayesinde Malatya'mız; bölgede yükselen bir değer konumuna gelmiştir. Geleceğin modern Malatya'sının oluşturulması amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalar, insanlarımızın ve özellikle de geleceğimiz olan çocuklarımız daha yaşanabilir bir kent armağan etmek içindir. Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2014 yılında sürdürülen hizmet, yatırım ve uygulamalar, 2015 yılında daha da artan bir tempo ile devam edecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle 2015 yılının başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” 

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANININ MESAJI..

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, 2015 yılına yeni umutlarla merhaba diyeceklerini belirterek, 2015 yılının geçmiş yıllara göre daha huzurlu, daha mutlu, barış ve kardeşlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Her geçen yıl gibi 2014 yılını da geride bıraktık. 2014 yılı, hüzünlerin, acıların, mutlulukların, sevinçlerin, gerçekleşen umutların, ertelenen hayallerin yaşandığı bir yıl oldu. Temennimiz, 2015 yılı ertelenen umutların ve güzelliklerin hepsinin yaşandığı bir yıl olmasıdır. 2014 yılı, bizim açımızda seçim yılı olması nedeniyle halkımızla kucaklaştığımız, yeniden güven tazelediğimiz bir yıl oldu. Bize güvenen ve inanan halkımıza, 2015 yılında en iyi hizmeti sunmanın gayreti ve sorumluluğu içerisinde olacağız. 2014 yılı, ülkemizde barış ve kardeşlik tesislerinin oluşturulması noktasında önemli adımların atıldığı yıl olurken, Ortadoğu’da Müslüman kanının aktığı, acıların yaşandığı ve anaların ağladığı bir yıl olmuştur. 2014 yılı, Doğu Türkistan’da da acıların, işkencelerin yaşandığı, gözyaşlarının aktığı yıl olmuştur.  Bizim arzumuz ve temennimiz, 2015 yılının tüm dünyada barış ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı bir yıl olmasıdır. Ben inanıyorum ki, yerelde Malatya’mız, genelde de Türkiye’miz, tüm dünyaya barış ve kardeşlik noktasında örnek olacaktır. Bu vesile ile bütün halkımızın yeni yılını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI POLAT..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “2015 Yılının özellikle Yeşilyurt’umuz için önemli yatırımların gerçekleştirildiği bir yıl olmasını diler; hemşerilerimiz başta olmak üzere, milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk getirmesini temenni ederim” dedi. 

Başkan Polat “2014 yılının Yeşilyurt Belediyesi için dönüm noktası olduğunu, Büyükşehir statüsü ile belediyenin yeniden yapılanmasını çok kısa sürede tamamladığını, alanında uzman genç ve dinamik bir kadro oluşturduklarını belirterek, 2015 yılı için uygulamayı planladığımız projelerimizi hayata geçirmek için büyük bir heyecan ve şevkle çalışıyoruz” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2014 yılında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdiği mesajında; “Daha temiz bir Yeşilyurt için bölgemizde bir ilk olan, “YER ALTI VE YER ÜSTÜ ÇÖP KONTEYNIRLARINI” vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu ana kadar toplam 46.400 TON ASFALT, 80.120 M² KİLİT TAŞI, 4100 M³ PERDE DUVAR, 6500 M³ TAŞ DUVAR çalışması gerçekleştirildik. Yakınca Mahallemizde “KADIN YAŞAM VE SPOR MERKEZİ”Nİ tamamlandık. Yüzlerce öğrenciye okul derslerine yardımcı kurslar, yetenek ve beceri kursları başladı. Beş mahallemizde “YEŞİL KONAK”LARIMIZI hizmete başlattık. Yerinde ayrıştırma yapmak için “ÇER-ÇÖP PROJESİ”Nİ başlattık, proje kapsamında sürdürülebilir bir gelecek için Türkiye’de ilk “GERİ DÖNÜŞÜM EVİ”Nİ Gazi Anadolu Lisesi yanına yerleştirdik. Her Cuma “Halk Günü” uygulaması ile Başkan vatandaşlarımız ile bire bir görüşmeler yapıyor, istek, talep ve önerilerini dinliyor, imkânlar ölçüsünde çözümler üretiyoruz. Daha hızlı ve kesintisiz bir hizmet için araç filomuza “33 ADET İŞ MAKİNESİ” satın alarak güçlendirdik.“30 GÜNDE, 30 PARK” Projesini gerçekleştirdik. Ramazan ayında Malatya'da bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz “SOKAK İFTARLARI”NDA farklı mahallelerimizde hemşerilerimizle beraber iftar yaptık. Yeni Devlet Hastanesi bahçesinde “İFTAR ÇADIRI” kurduk. “YEŞİLYURT 20. KÜLTÜR, KİRAZ VE SPOR FESTİVALİ" etkinlikleri gerçekleştirildik. Cadde ve sokaklarımız daha estetik bir görünüm kazanıyor. Önümüzdeki günlerde farklı alanlarda da yapılacak, “3 BOYUTLU RESİM SANATI”NIN İlk uygulamasını Sıtmapınar’ında gerçekleştirdik. “1.SOKAK OYUNLARI VE UÇURTMA ŞENLİĞİ” düzenlendi. Büyük bir katılım ve coşku ile bayram havasında bir etkinlik gerçekleştirildik. Sosyal İşler Müdürlüğümüz MUHTAÇ AİLELERİMİZE YARDIM için çalışmalarına devam ediyor. Suriyeli misafirlerimize duyarsız kalmadık. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan klinikte sokak hayvanları ve evcil hayvanlarımızın AŞILANMASI, KÜPELENMESİ VE EVCİL HAYVANLARIN KİMLİK KARTI ÜCRETSİZ olarak gerçekleştiriliyor. “MALATYA YEŞİLYURTSPOR KULÜBÜ”NÜ kurduk. Futbolla birlikte farklı spor branşlarında çalışmalar başlattık. “444 8 9 10 ÇAĞRI MERKEZİ” ile kolay iletişim, hızlı çözüm noktası oluşturduk” şeklinde ifade etti.  

Başkan Polat, “Bu vesileyle 2015 yılının gerek belediyemiz, gerekse Yeşilyurt adına önemli yatırımların gerçekleştirildiği bir yıl olmasını diliyor; sıhhat ve afiyet içinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız