SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Yeni Yıl Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-31 23:20:03
Malatya'da Yeni Yıl Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

Bakan Bülent Tüfenkci, il yöneticileri, siyasiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından yeni yıl dolayısıyla mesajlar yayınlandı.

Mesajlar şöyle:

Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Malatya Milletvekili Bülent Tüfekci yayınladığı yeni yıl mesajında şunları belirtti:

"2015 yılı ile vedalaştığımız bugün, 2016 yılını yeni bir atılım yılı olarak görmekteyiz.

Bu atılımlar doğrultusunda gümrük ve ticaret bakanlığı olarak, dinamik, arzulu, gelişime açık bir düşünce çatısı altında tek bir vücut olarak ilerliyoruz.

Atılımlar hedeflediğimiz 2016 yılında ekonomi, ticaret, yatırım, istihdam ve üretim açısından sıçrama yılı olacaktır.

Unutulmamalıdır ki emin adımlar ile ilerlemek kendinden emin olmakla mümkündür, bu doğrultuda 2023 rotamızı demokrasi, insan hakları ve kalkınma ışığında aydınlatarak, hedefimize emin adımlar ile ilerlememizi kararlılık ve inatçılıkla sürdüreceğiz.

Bizler bu kararlılığı sürdürürken önce Allah, sonra halkımızın desteğini arkamızda gördük. Diliyor ve ümit ediyorum ki bundan sonrada bu destek hukuki atılımlar ve yeni anayasa konusunda da her daim arkamızda olacaktır.

Bu duygularla bir kez daha 2016 yılının, ülkemiz, bölgemiz ve tüm dünya için çatışmasız, huzur, barış ve istikrarın hakim olduğu bir yıl olmasını diliyorum.

Tüm vatandaşlarımın yeni yılını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve başarının sizlerle olmasını temenni ediyorum."

Malatya Valisi Süleyman Kamçı

"Saygıdeğer Malatyalılar!

Her yeni yıl; başarının, güzelliğin, mutluluğun ümit edildiği, kardeşlik ve dostluk bağlarımızın pekiştiği, daha müreffeh bir hayata ulaşma yolunda yeni isteklerimizin filizlendiği bir yıldır.

Kapımızı çalan yeni yılın aydınlık bir geleceğe adım atılması yolunda kadim bağlarımızı güçlendirmesi, umutlarımızın gerçekleşmesi için azim ve gayretlerimizi artırması, başta cennet ülkemiz Türkiye olmak üzere aynı coğrafyada yaşadığımız komşularımıza ve bütün dünyaya huzur ve istikrar getirmesi en büyük temennimdir.

Bu vesileyle; 2016’nın hizmet etmekten onur duyduğum siz değerli Malatya halkına, kamu vazifelerini icra etmekte olan bütün mesai arkadaşlarıma, aziz milletimize ve tüm dünya milletlerine sağlık, esenlik, barış ve kardeşlik getirmesini diler, yeni yılınızı en içten duygularımla kutlarım!..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye, son 13 yıldır huzurunu, birliğini, dayanışma duygusunu ve en önemlisi birlikte yaşama kültürünü kaybetmiştir. 2015 yılı bu kayıpların en üst seviyeye ulaştığı yıldır” dedi.

Ağbaba, yeni yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 2015 yılının Türkiye için acı ve gözyaşıyla anılacağını kaydeden Ağbaba; “Ne, Bodrum’da cesedi sahile vuran Aylan bebeği unutacağız, ne de Cizre’de dedesinin kollarında öldürülen 3 aylık Miray bebeği; ne Suruç’ta katledilen 34 gencimizi unutacağız, ne de ertesi gün ensesinden vurularak şehit edilen 2 polisimizi, ne Ankara katliamını unutacağız ne de yitirdiğimiz Malatya gençlik kolları üyelerini, canlarımızı” dedi.

Ağbaba; “Barış istediği için katledilen Tahir Elçi’yi, elini kolunu sallayarak dolaşan canlı bombaları, gerçekleri yazdıkları için tutuklanan gazetecileri, ataması yapılmadığı için intihar eden üniversite mezunlarını, vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan’ı, sıfır sorun diyip, selam verilecek komşu bırakılmamasını elbette unutmak mümkün olmayacaktır. Tarih, ülkemize kan,gözyaşı,nefret eken, kaos ortamı hazırlayan ve iktidarı uğruna yüzlerce şehidin ve sivilin hayattan koparılmasına ortam hazırlayan AKP Hükümeti’ni asla affetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, açıklamasının sonunda şu görüşlere yer verdi; “2016 yılının eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal yaşama hayatın her alanında güzel günler getirmesini diliyor, insan hakları ihlallerinin son bulduğu; açlığın, yoksulluğun, işsizliğin en aza indiği bir ülke özlemiyle tüm Türkiye’nin ve hemşehrilerimin yeni yılını sağlık, huzur, mutluluk ve kardeşlik dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

2015 yılının Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri bakımından çok yoğun geçtiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Millet olarak yeni bir yıla daha girmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2016 yılının Malatya'mıza, ülkemize ve bütün insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.

2015 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun bir çalışma temposu sergiledik. Gerek merkezde, gerek ilçelerde ve gerekse de kırsal mahallelerde adeta bir hizmet kervanı yürüttük. Gerek ulusal ve gerekse uluslararası önemli organizasyonlar gerçekleştirdik.

Yaptığımız hizmet ve yatırımlar sayesinde Malatya'mız; bölgede yükselen bir değer konumuna gelmiştir. Geleceğin modern Malatya'sının oluşturulması amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalar, insanlarımızın ve özellikle de geleceğimiz olan çocuklarımızın daha yaşanılabilir bir kentte yaşamaları içindir. Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2015 yılında sürdürülen hizmet, yatırım ve uygulamalar, 2016 yılında daha da artan bir tempo ile devam edecektir. Yapılan çalışmaların hemşerilerimiz tarafından kabul görmesi ve desteklenmesi ise bizleri ayrıca memnun etmektedir.

Son zamanlarda millet olarak zor bir süreç geçirmekteyiz. Özellikle, Güneydoğu bölgemizdeki terör olayları ile komşu ülkelerde yaşanan çatışma ve huzursuzluklar bizleri derinden üzmektedir. Milyonlarca insanın evinden yurdundan uzaklaşmak zorunda kaldığı, her gün onlarca insanın ölümüne neden olan bu çatışmaların sona erip, terörün kökünün kazınması, en büyük temennimizdir. 2015 yılında yaşadığımız bu sıkıntıların 2016 yılında son bulmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin yeni yılını kutluyor, 2016 yılının herkese barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, 2016 yılının insanlık ve ülkemiz için güzelliklerin yaşandığı yıl olması temennisinde bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, “2015 yılını geride bırakırken, yeni umutlarla, yeni hayallerle, yeni heyecanla 2016 yılına giriyoruz. Öncelikle, 2016 yılının insanlığa, ülkemize ve milletimize hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyorum. 2015 yılı acısıyla, tatlısıyla gelip geçti. 2015 yılında yaşadığımız başta terör olayları olmak üzere bazı üzücü olayların yaşandığı yıl olsa da, gelecek adına umutlarımızın arttığı, geleceğe daha emin adımlarla baktığımız bir yıl olmuştur. Ülkemiz, dünyada ve bölgesinde sözü dinlenen, şehrimiz ise bölgenin yıldızı olma noktasında her geçen gün çıtayı yükselten bir il olmuştur. 2016 yılında beklentilerimiz daha da yüksektir. Bu kapsamda terör sorununu çözmüş, bunun yanı sıra yeni sivil bir anayasa ile kişi hak ve özgürlüklerinin yasal güvence altına alındığı, milli gelir seviyesinin arttığı, mutlu, huzurlu ve kardeşlik türkülerinin söylendiği bir Türkiye beklentisi içerisindeyiz. Şehrimiz içinde beklentilerimiz, sosyal altyapısının yanı sıra çağdaş ve modern bir şehir olmanın yanında kimlikli bir şehir hüvüyetine kavuşmasıdır. Bu yolda Battalgazi Belediyesi olarak elimizden gelen gayret ve çaba ile hizmetlerimize devam edeceğiz. 2016 yılında beklentilerimizin gerçekleşmesi temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutlar, yeni yılın sağlık, mutluluk ve kardeşlik yılı olmasını temenni ederim” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2016 yılının huzur, mutluluk ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Malatyalıların ve Yeşilyurtluların yeni yılını kutlayan Başkan Polat, yazılı açıklamasında geride bıraktıkları iki yıllık görev süresi boyunca ilçenin çehresini değiştirecek, farkındalık yaratacak, yaşam düzeyi yüksek bir Yeşilyurt için önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgularken, 2016 yılını “Kalite Yılı” olarak belirlediklerini ifade etti.

Yeşilyurt Belediyesi olarak en alt kademeden en üst kademeye kadar güler yüzlü, mütevazi ve hızlı hizmet anlayışıyla çalıştıklarını, 2016 yılında da aynı hizmet aşkıyla çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak geleceğe bakış açımızı oluştururken, Yeşilyurt ilçesinin doğal dokusunu ve güzelliklerini korumayı ve yapılacak çalışmalarla herkesin gıptayla bakacağı bir ilçe hüviyetine ulaşmak için sergilediğimiz gayretli çalışmalarımızı yeni yılda da artırarak devam ettireceğiz” dedi.

Başkan Polat, “30 Mart 2016’da hizmet yılımızın ikinci yılını tamamlamış olacağız. Alanında uzman genç ve dinamik bir kadro ile ilçemizin çehresini değiştirecek projelerin yanı sıra sanatsal ve kültürel yapısını güçlendirecek çok ciddi hizmetlerimizi hemşerilerimizle buluşturduk. 2016 yılı için uygulamayı planladığımız projelerimizi hayata geçirmek için büyük bir heyecan ve şevkle çalışıyoruz. 2014 ve 2015 yılları içerisinde bir yandan kendi iç yapılanmamızı, görevlendirmeleri ve personel eğitimlerini sürdürürken, diğer yandan da “Büyüyen Sevdamız Yeşilyurt” hedefine uygun olarak belirlediğimiz hizmetlerimizi kaliteli bir şekilde halkımıza ulaştırmanın gururunu yaşadık. Daha yolun başındayız ve almamız gereken çok fazla mesafe var, bunun bilincindeyiz, çok çalışmak durumunda olduğumuzun farkındayız. Hayata geçirmek için bekleyen birçok projemiz var. Bu projelerimizi yeni yılda hizmete sunmak için heyecanla, gayretle mücadele edeceğiz” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “2015 yılının yaz döneminde Başkan Yardımcılarımız ve Birim Müdürlerimizle yaptığımız Koordinasyon Toplantısında 2016 yılını “Kalite Yılı” olarak belirledik. Geride kalan iki yıllık süre zarfı içerisinde ortaya koyduğumuz hizmet aşkını ve hizmet sevdamızı 2016 yılında daha fazla artırmayı amaçlıyoruz. Yaşam düzeyi yüksek, modern, öncelikle bölgemizde daha sonra ülkemizde örnek alınacak bir ilçe görüntüsüne ulaşmamız için kaliteli hizmetlerimizi yeni yılda da artırmayı hedefliyoruz. 82 mahallesi, 300 bine ulaşan nüfusuyla birçok kentten daha kalabalık olan Yeşilyurt, gelişime ve büyümeye müsait bir konumdadır. Gelişimi, daha sağlıklı ve kaliteli bir düzeyde gerçekleştirmek zorundayız. Hayata geçireceğimiz her proje, alacağımız her karar ve uygulamaya geçireceğimiz bütün çalışmalarımız ilçenin kaderini etkileyeceği için kalite ve kalıcı hizmetten asla ödün vermedik, vermeyeceğiz. 2016 yılında hiç durmadan, yorulmadan, dinlenmeden, tempomuzu artırarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Polat, “Projelerimiz ve fizibilitesini yaptığımız çalışmalarımızın büyük bir kısmını 2016 yılında hayata geçirmek istiyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarımız için her zaman dua ve desteğe ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızın bize verdiği desteği ve güveni karşılıksız bırakmadık, 2016 yılında yapacağımız hizmetlerle bu güvene layık olmaya çalışacağız. Bu vesileyle 2016 yılının gerek belediyemiz, gerekse Yeşilyurt adına önemli yatırımların gerçekleştirildiği bir yıl olmasını diliyor; sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bereketli bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Malatya Barosu Başkanı Enver Han

Malatya Baro Başkanı Av.Enver Han’da yayınladığı yeni yıl mesajında şunları belirtti:

“Sevinçleri ve hüzünleriyle 2015 yılını geride bırakıyoruz. Yeni bir yıl, yeni başlangıçları ve umutları beraberinde getirmektedir.

Ülkemizde şehit haberleri, birçok demokrasi ve insan hakları ihlalleri yaşanmakta, her gün yüzlerce insan terör saldırılarında, iç çatışmalarda kaybedilmektedir.

Malatya Barosu dün olduğu gibi bugün de Demokratik Hukuk Devleti ve Hukukun Üstünlüğü temelinde, insan haklarını koruma görevini yerine getireceğinden, mesleki ve toplumsal etkinliklerimizi de aynı kararlılıkla sürdüreceğimizden şüphe duyulmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2016 yılının hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, hukuksuzluğun yaşanmadığı, demokrasinin uygulandığı, işletildiği, iç barışın sağlandığı, kan ve göz yaşının olmadığı bir ülke olmamız dileğiyle yeni yılınızı kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız