SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Yüz, Yeni Düzen'

A- A+ PAYLAŞ

29 Mart seçimi yaklaşırken, Malatya'da üniversite mezunu bayan muhtar adayı Mehtap Tosun (alttaki fotoğrafta), "Ben de yarışta varım" diyerek, seçmenlerden oy istiyor.

Malatya Merkez Hacı Abdi Mahallesi Muhtar Adayı Mehtap Tosun, seçim maratonunda yer alan bayanlar arasında. Mehtap Tosun, İnönü Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu ve 6 yıldan beri kendi iş yeri olan marketini işletiyor. 29 Mart yerel seçimlerinde 'Ben de varım' diyen Tosun, geçmiş yıllarda, muhtar adaylığına rağbetin az olduğunu ifade ederek, bu yerel seçimlerde artık vitrin süsü olarak yer almak istemediklerinin altını çizdi. Tosun, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"29 Mart yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı, Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerinin yanı sıra köy ve mahalle muhtarları da seçilecek. Bu yıl Malatya genelinde bayan muhtar adayları oldukça fazla. Yani bu yılda biz, köy ve mahallelerimize bayan elinin değmesini istiyoruz" dedi.

Tosun, ayrıca amacın gösteriş değil, icraata dayalı bir görev olduğunu anlattı. Tosun, "Artık bayanlar daha ön planda olmak istiyor. Bayanların kendisine has bir yapısı var Yani bir bayan evde nasıl ailesine özen gösteriyorsa,
mahallesini de bir aile gibi kucaklayacaktır."

Muhtarlık seçimlerinde yapmış olduğu çalışmaları ile dikkat çeken Tosun, Hacı Abdi Mahallesi'nde birçok yeniliklere imza atacağını belirterek, mahalle sakinlerinden destek beklediğini söyledi. Tosun, projelerini şöyle sıraladı:

"Bilgisayarlı kayıt sitemi ile güvenli bilgi paylaşımı. Mahallemize ait internet sitesi ile hızlı iletişim, sorunlarına gerçekçi çözüm. Çocuklara rahatça oynayacakları oyun alanları. Temiz bir mahalle temiz bir toplum için el ele. Ayrıca Hacı Abdi Mahallesi'ne bir kültür merkezi kuracağım. Böylece mahalle sakinleri bu hizmetten yararlansın, gençlerimiz için çeşitli etkinlikler yer alacak. Genç, dinamik yenilikçi muhtar adayı olarak yeni bir yüz, yeni bir düzen için destek bekliyorum."

BÜRO AÇTI..
Öte yandan Malatya Çukurdere Mahallesi'nin bayan muhtar adayı İnanç Haşmit de, seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi.

Seçim bürosu açılışına, Malatya Belediye Meclis Üyesi Murat Gümüş, Malatya Belediyesi Fuarcılık Genel Müdürü Ahmet Özbildirici, AKP Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ve bazı sivil toplum örgütleri ile vatandaş katıldı. Açılışta bir konuşma yapan muhtar adayı İnanç Haşmit, muhtarlık görevine seçilmesi halinde mahallenin hizmetkarı olacağını söyledi.

AKP Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ise, "Parti gözetmeden kadın muhtar adaylarımıza aynı ölçüde davranarak bizler de elimizden gelen hizmeti yapacağız" dedi. Daha sonra bayan muhtar adayının seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. (üstteki fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız