SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Yüzler Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Vergi rekortmenlerinin hep aynı kişiler ve kuruluşlar olduğunu dile getiren Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki toplantıda "Yeni yüzlerin rekortmen olması için sizlerden daha çok gayret bekliyoruz" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu ayki toplantısında, Vergi Haftası nedeniyle vergi dairesi yetkilileriyle birlikte katılıp konuşma yapan Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, Vergi Haftası'yla ilgil bilgiler aktardı.

Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, vergi tahsilatları konusunda açıklama yaptı. Özkan, "Toplam tahsilatımız, 433 milyon TL'den 506 milyon TL'ye, yani yüzde 17'lik bir artış gerçekleşmiştir. Tahsilat oranımız yüzde 72'dir. Toplanan vergiler itibarıyla Türkiye genelinde 34. sıradan 32.sıraya yükseldik. Toplam Türkiye gelirlerinin geçen yıl binde 17'si toplanırken, 2010'da binde 18'e yükseldi. Mükellef sayımız da 27 bin 967'den 780 artışla 29
bin 747'ye yükselmiştir" dedi.

Kayıt dışı vergi konusunda iş adamlarından yardımcı olmalarını isteyen Özkan konuşmasına şöyle devam etti; "Kazanç varsa vergi verdir"diyen Ersin Özkan, "Ancak sıralamada hep aynı kişi ve kuruluşlar var. Yeni yüzlerin rekortmen olması için sizlerden daha çok gayret bekliyoruz"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız