SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeniden Adalet İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:23:20
A- A+ PAYLAŞ

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için memleketi Malatya’da doğduğu mahallede anma töreni düzenlendi.

Gazeteci Hrant Dink, katledilişinin 8. Yılında memleketi Malatya’da Emek ve Demokrasi Platformu tarafnıdan anma yürüyüşü ve anma töreni gerçekleştirildi. Emeksiz Caddesi üzerinde toplanan grup, ellerinde Hrant Dink fotoğrafları ve Agos Gazeteleri ile birlikte yürüyüş yaparak, Salköprü Mahallesi Boncuklu Sokakta Hrant Dink’in doğduğu ancak, 2 yıl önce yakınlarınca yıktırılan evin bulunduğu arsada anma töreni gerçekleştirildi.

Törende Öğretmen Nazire Aslan tarafından Sarı Gelin ve Ağladıkça Türküsü seslendirildi. Parçaların söylenmesi esnasında törendeki bazı kişilerin gözyaşı döktüğü görüldü.

Törende platform adına konuşmayı Ermeni asıllı vatandaş Hüsamettin Kurultay yaptı. Önce Ermenice konuşarak, “Yüzleşin Hrant ile yüzleşin katliamla” ifadelerini kaydetti.

Kurultay, “Yeniden adalet istiyoruz. Hrant Dink’in katlinin arkasındaki gerçek faillerin ortaya çıkartılması için taleplerimizi yineliyoruz. Bugün hemşerimiz, Hrant Dink’in katledilişinin sekizinci yılında, Hrant’ın memleketinde  Malatya’da, yürüdüğü ve koştuğu sokakta, bir kez daha katillerden hesap somak  ve sevgili Hrant’ı anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Anma etkinliğine katılanlar daha sonra sessiz bir şekilde dağıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız