SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeniden Bir Yapılanma Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da eski muhtarlara teşekkür belgesi verilirken, yeni muhtarlara rozetleri takıldı. 

Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Malatya Şubesi, yeni muhtarlarla eski muhtarları bir araya getirdi. Battalgazi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe; AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Malatya eski Belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu ile muhtarlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, "30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler seçiminin ülkemize ve Malatya'mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Seçimde değişen ve emeği geçen mahalle muhtarlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim. Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte köylerimizde mahalle statüsüne kavuştu. Bu noktada köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizin, merkez mahallerle ile aynı hizmetleri almasını bekliyoruz. Seçilen muhtarlarımızın, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte mahallelerine en iyi hizmeti yapacaklarına inanıyoruz" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, muhtarların demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu ifade ederek, "Biz muhtarlarımızı demokrasinin kaynağı olarak görüyoruz. Eğer demokrasi nehir ise muhtarlarımız bunun çeşmeleridir. Dolayısıyla çeşmelerin kuruması, demokrasi nehrinin kuruması demektir. Bu anlamda muhtarlarımız yapmış olduğu iş ve işlemler ile en ücra birimdeki kişilere bile ulaşmaktadır" şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Malatya'nın her noktasına hizmeti, büyükşehir belediyesi olarak götüreceklerini belirterek, "Muhtarlarımızla zaman zaman toplantılar yapacağız. Yapılacak olan hizmetler ve hizmetlerin nasıl geleceğiyle ilgili muhtarlarımıza bilgiler vereceğiz. Dolayısıyla yeniden bir yapılanma yapıyoruz. Bununla ilgili de bazı görevlendirmelerimizi yaptık. Alt kademede görev dağılımları da yapılıyor. Görevlendirmeler kısa sürede tamamlanacak. Zaten sahadaki çalışmalarda herhangi bir aksama yok. Şuanda proje ve çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Mustafa Şahin ise, muhtarların önemli bir görev ifa ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "30 Mart'ta yerel seçimlerimizi yaptık. Her ne kadar adı yerel seçim olsa da, genel seçimden çok daha öte bir seçim süreci yaşadık. Ülkemiz üzerinde her zaman değişik entrikalar ve senaryolar çizilmiş olmasına rağmen; siz değerli muhtarlarımızın da sayesinde, milletimizin milli iradeye olan saygısıyla, milli iradeye sahip çıkılmıştır. Başkalarının saygısı olmasa bile AK Parti olarak biz sonuna kadar millet iradesine sahip çıkmaya çalışacağız. Bundan sonraki süreçte de buna bir halel gelmemesi için gereken yasal düzenlemeleri de meclis çatısı altında yapmaya gayret gösterdik."

Milletvekili Öznur Çalık da, vatandaşların her türlü sorunlarında ilk olarak muhtarların kapısını çaldığını ifade ederek, "Muhtarlar; evimizin, ülkemizin ve memleketimizin direğidir. Muhtarlarımız, devlet ile millet arasındaki en önemli köprüdür. Milletimiz; sorunu varsa, derdi varsa, evde çocuğu hastaysa, görücü geldiyse, ineği hasta olduysa, lastiği patladıysa, her türlü derdinde muhtarlarımıza başvurmaktadırlar" dedi.

Muhtarların demokrasinin başlangıç noktası olduğunu dile getiren Çalık, "Muhtarlarımız, suyun başlangıç noktasıdır. Demokrasinin başlangıcı, seçimde sandığını konulduğunda ilk oy verilen kimlikleri muhtarlarımızdır. İlk kez bu seçimde her mahallede en az 10 tane muhtar adayı vardı. Bunun en önemli sebebi tabi ki hizmet yarışıydı ama birde özlük haklarının iyileştirilmesi vardı. Ve bugün muhtarlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesiyle birlikte muhtarlarımızın hizmet yaparken, yükü bir kat daha arttı" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından vefat eden Beydağı Mahallesi Muhtarı Adıgüzel Demirhan, Çamurlu Mahallesi Muhtarı Bayram Polatbaş, Çavuşoğlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Şahin, Hacıhaliloğlu Çiftliği Mahallesi Muhtarı Ramazan Fidan, Uçbağlar Mahallesi Muhtarı Sabir Özdemir ve Tohma Mahallesi Muhtarı Abuzer Doğru'nun yakınlarına onur belgesi verildi.

Eskiden görev yapan muhtarlara teşekkür belgesi ve Türk Bayrağı takdim edilirken, göreve yeni başlayan 70 muhtara ise rozetleri takıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız