SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeniden Canlandırma' Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni doğan ölümlerinin azaltılması amacıyla yürütülen program doğrultusunda Malatya'daki tüm devlet hastanelerinde görevli ilgili personel için düzenlenen eğitim çalışması tamamlandı.

Konuya ilişkin Sağlık Müdürlüğü bülteni şöyle:

"Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdürlüğü’nce ülkemizde Yeni Doğan Ölümlerinin azaltılması, yeni doğana optimal yaklaşım ve etkin resüsitasyon sağlanması amacıyla yürütülen “Yeni doğan Canlandırma Programı/Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP)”nın 2010 yılı için üçüncüsü yapılmıştır.. İlimizde bulunan tüm devlet hastanelerinden bebeğe eli değen personele verilen eğitim programı 24–25–26 KASIM 2010 tarihleri arasında AVŞAR Otel’de düzenlenmiş olup;. Eğitimde ; Turgut Özal Tıp Merkezi Yeni doğan Uzmanı Doç. Dr. Ahmet KARADAĞ, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şube Müdürü ve Kurs Sorumlusu Dr. Selma AYDIN FELEK , Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi Yeni doğan Uzmanı Dr. Kenan ÖZCAN ve İl Eğitimcileri görev almışlardır.15 hekim (6 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm.,1 Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzm.,3 Anestezi Uzm., 1 Çocuk Cerrahisi Uzm.,6 Pratisyen Hekim) ile 21Sağlık Personeline (5 Hemşire,11 Ebe, 3 Anestezi Teknisyeni,1 Acil Tıp Teknisyeni ,! Sağlık Memuru) eğitime alınmıştır.

26 Kasım 2010 tarihinde yapılan sertifika sınavı ile 36 katılımcıdan 35 i kursu başarı ile tamamlamıştır. Kapanış ve Sertifika Törenine İştirak Eden İl Sağlık Müdürü Dr.H. Bayram ZENGİN yaptığı konuşmada; kursun öneminden bahsederek éanoksik (oksijensiz kalan )bebeklerin ileri yaşamlarında özürlü olabileceklerini, bunun ise hem birey hem de aile için beraberinde tüm toplum için büyük bir ızdırap olduğundan” bahsetti. Ve NRP Programının bu sebepten önemini vurguladı. Kursa katılanları ve eğitimcileri başarılarından dolayı tebrik etti. Daha sonra sertifika almağa hak kazanmışların sertifikaları törenle verildi.

Malatya AÇSAP Şube Müdürlüğünün hedefinin; bebeğe eli değen tüm personelin eğitimlerini tamamlamak ve daha önce eğitim almış olan personelin bilgi güncellemelerini yaparak her yeni doğana uygun yaklaşımın bilinçli ve bilgili eller ile olmasını sağlamak olduğu belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız