SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kumpas Mağdurları Yeniden Göreve Getirilmeli"

0
Güncellendi - 2016-07-30 06:03:11
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Balyoz ve Ergenekon’dan yargılanan askeriyenin dışına itilen, emekli edilen insanların mutlaka göreve getirilmesinin sağlanmasını istiyoruz” dedi.

CHP Malatya İl Teşkilatı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Ağbaba, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin parlamenter sisteme karşı yapıldığını ifade eden Ağbaba, “Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarihinde ilk kez bombalanmıştır. TBMM, hak ederek ‘Gazi Meclisi’ unvanını almıştır. Başta özellikle muhalefet partileri olmak üzere meclisin açık tutulmasını canı pahasına savunan milletvekillerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Darbe girişiminin önlenmesinin muhalefet ve iktidardan farklı düşünen insanların çabası sonucu önlendiğini savunan Ağbaba, “Hükümetin de çabası önemlidir. Fakat muhalefet partilerinin darbeye karşı durmaları da tarihe not olarak düşülecektir. Darbeye karşı mücadele ederken şehit olan bütün insanları rahmetle anıyorum” diye konuştu.

“HEP BERABER ‘YAŞASIN TAM DEMOKRASİ’ DEMELİYİZ”

Milletvekili Ağbaba, Türkiye’de darbelerin yaşanmamasının daha fazla demokrasi ve özgürlüklerle mümkün olacağını kaydederek, şunları söyledi:

“Darbeleri protesto etmek ve cumhuriyete sahip çıkmak için geçtiğimiz Pazar günü bir milyon insanla Taksim’de önemli bir miting gerçekleştirdik. O mitingde ‘Taksim Manifestosunu’ açıkladık. Bu manifesto önemlidir. Önümüzdeki dönemde her zaman karşımıza çıkacak sorunların çözümü için tam anlamıyla bir çözüm metnidir. Manifestomuzda her türlü darbeye karşı, parlamenter sistem üzerindeki her türlü vesayete karşı çıkmak bütün demokrasilerin, demokrasiye inananların bu ülkeye namus borcudur. Hep birlikte her zaman ‘ne darbe ne dikta yaşasın tam demokrasi’ demeliyiz ve söylemeye de devam edeceğiz. Askeri darbeden kurtulduk derken bir sivil darbeyle karşı karşıya kalmak istemiyoruz.”

“DARBEYE TEŞEBBÜS EDEN VE DESTEKLEYEN UNSURLAR DEVLETTEN TEMİZLENMELİDİR”

Veli Ağbaba, darbeye teşebbüs eden ve darbeyi destekleyen unsurların mutlaka devletten temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Darbeye nasıl gelindiğinin tespit edilmesi gerektiğini ifade eden Ağbaba, “Bu darbeye nasıl geldik? Darbeye, cemaate mensup bir grubun burada örgütlenmesi nasıl oldu? Yıllardır uyarıyoruz. Balyoz, Askeri Casusluk, Ergenekon davalarında yüksek sesle söyledik. Başında bulunduğumuz Cezaevi Komisyonu yüzlerce ziyaret gerçekleştirdi ve bu raporu kamuoyuyla paylaştı. Bunun birinci temel sebebi laiklik ilkesinin yok sayılmasıdır. Laiklik ilkesi yok sayıldığı için bir cemaat, bir şeye mensubiyet duyanlar devlet içinde örgütlenmiştir. Anlaşıldı ki bu işi yapanlar bir devlete değil bir cemaatin liderine bağlı ve oradan emir alıyor. Onun için laiklik ilkesini herkesin önemsemesi gerekiyor. Laiklik herkes için hava ve su kadar önemlidir. Devlette liyakat sistemi hayata geçirilmeli, filan cemaate mensup, filan tarikata mensup olduğu için insanlar yükselmemelidir. KPSS bütün ciddiyetiyle tekrar getirilmelidir ve farklı oluşumlara izin verilmemelidir” şeklinde konuştu.

“BİRİLERİNİN HAKKI VERİLMELİ, BİRİLERİNDEN DE HESAP SORULMALIDIR”

Veli Ağbaba, Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk mağduru subaylardan uygun olanların göreve yeniden dönmesi çağrısında bulunarak, şunları kaydetti: “Bu darbe girişiminde bulunan, 300’e yakın insanı katleden, meclisi bombalayan canilerin nasıl büyüdüğünün kamuoyu tarafından bilinmesi gerekiyor. Bunlar uzaydan gelmediler, başka ülkelerin askerleri değiller. Bunlar, Ahmet Küçükşahin gibi yurtsever subayların sistem dışına atıldığı, Türkiye’nin en başarılı amirallerinin, en başarılı albaylarının, en başarılı hava pilotlarının Balyoz ve Askeri Casusluk davalarında yok edildiği bir dönemde getirildi. Balyoz ve Ergenekon’dan yargılanan askeriyenin dışına itilen, emekli edilen insanların mutlaka göreve getirilmesinin sağlanmasını istiyoruz. Bir çağrı yapılmalı uygun olan, gelmek isteyen Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk mağduru subaylar tekrar göreve getirilmelidir. Bu subaylar, cemaat tarafından tescilli Atatürkçü oldukları ortaya çıkmıştır. Çünkü bu insanlar o hakim ve savcıların verdiği kararla cezaevlerinde yatmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tekrar saygın bir yer alacaksa, bu yurtsever, Atatürkçü subaylar tekrar orada göreve alınmalıdır. Bu noktada bir kanun teklifimiz var. Bir süreç yaşandı birilerinin hakkı verilmeli ama bazı insanlardan da hesap sorulmalıdır. O dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’de hesap vermelidir.”

“TAKSİM’E TOPÇU KIŞLASI YAPTIRMAYIZ”

Taksim’e ‘Topçu Kışlası’nı yaptırtmayacaklarını ifade eden Ağbaba, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Taksim’i tekrar ‘Topçu Kışlası’ yapacağız” diyor. Oraya o ‘Topçu Kışlası’nı yaptırmayız. İstanbul ve Türkiye babalarının çiftliği değil. Türkiye’de bütün sorunlar çözüldü, tek sorun Taksim’e kışla kaldı” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

veliağbaba

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız