SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeniden Hayata Geçiriyoruz"

0
Güncellendi - 2017-08-03 20:28:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehit Engin Tilbaç Eğitim Merkezinde bulunan Halı Kilim Dokuma Kursuna katılan kadınlar, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını tekrar gün yüzüne çıkarıyor. Yavuz Selim Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde bulunan Şehit Engin Tilbaç Eğitim Merkezinde açılan Halı Kilim Dokuma Kursuna şuanda 12 kursiyer devam ediyor.

Halı Desinatörü Eğitimci Rabia Akkoç yaptığı değerlendirmede; "Büyükşehir Belediyesi Şehit Engin Tilbaç Eğitim Merkezini kurduktan sonra bize bu kursu açmak için yer verdi. 1 yıldır halı-kilim dokuma kursumuz devam ediyor. Buraya gelen herkes halı-kilim dokumayı öğreniyor. Beceri kazanma aşaması 2-3 ay sürüyor. Beceri kazanan kursiyerlerimiz 1.5 ay gibi kısa sürede kilim dokuyabiliyor. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı yeniden hayata geçiriyoruz. Halının maliyeti kilime göre daha pahalı. Örneğin eni 1 metre,  boyu 2.5 metre bir halının dokuma maliyeti 400-500 TL arasında değişiyor. 1 yılda ortalama 50 adet halı-kilim dokuyabiliyoruz. Kilime ayrı, halıya ayrı malzeme kullanıyoruz. Malzemelerimizi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden temin ediyoruz. Bu kursta motiflerin dili var. Renklerin anlamı var. Biz kursiyerlerimize bunları detaylı bir şekilde öğretiyoruz. Kursiyerlerimiz yaptığı halıları kendileri alıyor. Önümüzdeki dönemlerde de kurslarımız devam edecek. Böyle bir yerin yapılması ve kursun açılmasında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a teşekkür ediyorum" dedi.

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız